banner204

banner177

banner193

banner205

MERAL AKŞENER ŞİMDİ NE YAPACAK? ÖNÜNDE 3 SEÇENEK VAR

6'lı masandan ayrılan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in şimdi ne yapacağı merak ediliyor. Kulislerden gelen bilgilere göre Akşener'in önünde 3 ihtimal bulunuyor.

GÜNDEM 04.03.2023, 10:42
MERAL AKŞENER ŞİMDİ NE YAPACAK? ÖNÜNDE 3 SEÇENEK VAR

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine artık sayıla günler kala 6'lı Masa, uzun zamandır merakla beklenen adayını belirlemek üzere 2 Mart'ta Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun ev sahipliğinde toplandı. Masadaki İYİ Parti dışında tüm partilerin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı konusunda ortak paydada buluşması üzerine Meral Akşener, getirdiği anketleri de sunarak İBB Başkanı Mansur Yavaş veya İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun aday olması gerektiğini savundu. Oluşan fikir ayrılığı nedeniyle toplantı sonrası, adayın 6 Mart'ta kamuoyuna açıklanacağı duyuruldu.

İmamoğlu ve Yavaş'ın Kılıçdaroğlu'na desteklerini açıklamasının ardından Akşener'in bir sonraki hamlesinin ne olacağı merak ediliyor. Kulislerde Akşener'in önünde 3 ihtimal olduğu konuşuluyor.

Kulislerde Akşener'in 6'lı Masa ile buzları eritip Kılıçdaroğlu'nun adaylığını kabul edebileceği konuşuluyor. Kılıçdaroğlu ve Akşener arasındaki krizde İmamoğlu'nun arabuluculuk yapma girişiminin olduğu ve hatta Mansur Yavaş ile İmamoğlu'nun bugün İYİ Parti lideri ile görüşeceği gelen bilgiler arasında. 

Yaşanan krizin hemen öncesinde Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ bir çağrıda bulunarak, "Artık halkın Mansur Yavaş'ı sahaya davet etme zamanı geldi. 5 Mart Pazar günü saat 15.00'te Türk halkını Ankara Büyükşehir Bel. önüne 'Mansur Başkan Göreve' çağrısında bulunmaya davet ediyorum" ifadelerini kullandı. Memleket partisi lideri Muharrem İnce ise yaşanan kriz sonrası bir televizyon programında, "Siz Meral Akşener'i veya Meral Akşener sizi davet ederse ne olur?" sorusuna yanıt vererek "Sayın Meral Akşener, Başbakan olsun, razıyım. Başbakan olmak istiyordu. Ben Cumhurbaşkanı adayıyım" dedi.

Kulislerden gelen bilgilere göre Akşener'in önündeki ikinci ihtimal, İnce ve Özdağ ile ittifak yaparak Mansur Yavaş'ın adaylığa yanaşmaması halinde İnce'yi ortak aday yapmak. 

Akşener'in 6'lı Masa'dan tamamen ayrılması ve diğer ittifaklara da sıcak bakmaması halinde seçimlerde kendisinin adaylığını ilan edeceği gelen bilgiler arasında.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:22
Güneş 06:47
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:31
Yatsı 20:50
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P