banner204

banner177

banner193

banner205

MHRS SİSTEMİ DEĞİŞTİ: RANDEVUSUNA GİTMEYEN HASTA ...

Sağlık Bakanlığı hastane randevuları ile ilgili yeni bir uygulama başlattı. Bakanlık tarafından hayata geçirilen yeni uygulamayla birlikte, devlet hastanesinden randevu alan ancak randevusuna gitmeyen yurttaşlar bundan böyle 15 gün süreyle aynı branştan randevu alamayacak. İşte hastane randevuları ile ilgili başlatılan yeni uygulamanın detayları…

GÜNDEM 23.12.2022, 09:40
MHRS SİSTEMİ DEĞİŞTİ: RANDEVUSUNA GİTMEYEN HASTA ...

Devlet hastanelerindeki randevu sistemi MHRS ile ilgili yeni bir uygulama devreye girdi. Sağlık Bakanlığı tarafından hayata geçirilen yeni uygulamayla birlikte, devlet hastanesinden randevu alan ancak randevusuna gitmeyen yurttaşlar bundan böyle 15 gün süreyle aynı branştan randevu alamayacak.

Sağlık Bakan Fahrettin Koca Sabah gazetesine yaptığı açıklamada Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) ile ilgili yeni uygulama için şu ifadeleri kullandı:

Hastane randevusunda yeni kriter

Ayda ortalama 2.8 milyon kişi randevu almasına rağmen muayeneye gitmiyor. Bu da ne demek randevu alan her 4 kişiden biri hastanedeki randevusuna icabet etmiyor, tarihi değiştirmiyor veya randevuyu iptal etmiyor.

Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) yoğunluğunun önüne geçmek için yeni bir adım attık. Gitmeyeceği randevuyu iptal etmeyenler 15 gün boyunca aynı bölümden randevu alamayacak.

Ancak ani rahatsızlığı nedeni ile acil servise gitmesine veya bir başka rahatsızlığı nedeni ile ilgili branş doktoruna muayene olmasına kısıtlama söz konusu değil. MHRS üzerinden randevu alıp gelmeyenlerin oranı önceki aylarda yüzde 30 iken, bu oran ekim ayında yüzde 25'e indi, şu anda yüzde 21'de, hedefimiz ise yüzde 10'un altı. Bundan sonra, 'Oradan da buradan da randevu alayım, sonrasına bakayım' dönemi kapanıyor.

Yorumlar (1)
Ayfer 1 yıl önce
Sorun yok zaten hicbirsekilde randevu alamıyoruz.
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:22
Güneş 06:47
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:31
Yatsı 20:50
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P