banner209

banner177

banner193

OLASI İSTANBUL DEPREMİNDE 7 BARAJ ÇOK TEHLİKELİ

Marmara'da beklenen depremle ilgili Prof. Dr. Naci Görür'den dikkat çeken bir açıklama var. Bu kez İstanbul'un su ihtiyacını karşılayan barajlarla ilgili uyarılar yaptı. Prof. Dr. Görür bazı barajların depremde yıkılabileceğini söyledi.

GÜNDEM 18.08.2023, 17:15 18.08.2023, 17:24
OLASI İSTANBUL DEPREMİNDE 7 BARAJ ÇOK TEHLİKELİ

Jeolog Prof. Dr. Naci Görür, olası İstanbul depreminin neden olabileceği tehlikelere dikkat çekti.

Görür, özellikle şehrin içme suyu ihtiyacını karşılayan barajlarla ilgili uyardı, eleştirileri de oldu.

Prof. Dr. Görür, "İSKİ’nin barajlarında ben de görev yaptım. 14 tane barajın, 7'si çok tehlikeli. Yani bu depremi çıkartır veya çıkartmaz." diyerek önemli bir uyarıda bulundu. 

"RAFLAR PROJE DOLU AMA İSTANBUL DEPREME HAZIR DEĞİL"

"Sürekli proje, proje... Bütün raflar proje doldu. Eminim dünyada en fazla deprem hazırlık projesi yapan ülke Türkiye'dir. İstanbul depreme hazır değil. Yapılması gerekenlerin yanında daha az." eleştirisinde bulundu. 

"DEPREM SONRASI ATIK TEHLİKESİ"

Belediyeler ve hükümetin koordineli bir şekilde çalışması gerektiğine dikkat çeken Naci Görür'ün diğer bir uyarısı da depremden sonra ortaya çıkacak atıklarla ilgiliydi.

 

Görür, "İstanbul'da en az yüz milyon ton atık çıkar. Bunun içinde asbest de dahil, parlayıcı, patlayıcı, toksin, kimyevi maddelerin hepsi olur. Bunları şimdiden, uluslararası yöntemlere göre nasıl bertaraf edeceğiz? Nasıl bunları ortadan kaldıracağız? Nasıl geri dönüşüme tabii tutacağınızın planlanması lazım.” açıklamasında bulundu.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 01 Mayıs 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:56
Öğle 13:06
İkindi 16:56
Akşam 20:06
Yatsı 21:36
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P