banner177

banner193

PROF. DR. YALTIRAK CANLI YAYIN'DA BURSA'YI İŞARET EDEREK AĞLADI

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve büyük yıkıma yol açan deprem felaketiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan İTÜ Öğretim Üyesi Jeofizik Prof. Cenk Yaltırak, katıldığı canlı yayında duygusal anlar yaşadı. Uyarılarını peş peşe sıralayan Yaltırak, İstanbul, İzmit ve Bursa'daki tehlikeye işaret etti.

GÜNDEM 10.02.2023, 12:27
PROF. DR. YALTIRAK CANLI YAYIN'DA BURSA'YI İŞARET EDEREK AĞLADI

Kahramanmaraş'taki deprem felaketinin 5. gününde kritik saatlere girilirken, enkaz altında kalan binlerce vatandaş için arama kurtarma ekipleri canla başla çalışıyor.

Göçük altında kalanlar için zamanın giderek daraldığı deprem bölgelerine bir yandan yardımlar ulaştırılmaya devam ederken, bilim insanları da bıkmadan usanmadan her fırsatta Türkiye'yi uyarıyor.

GÖZLERİ DOLDU, BOĞAZI DÜĞÜMLENDİ

FOX TV'deki canlı yayında katılan İTÜ'den Cenk Yaltırak'ın yaptığı uyarı sırasında gözlerinin dolması, herkesi ağlattı.

İTÜ Öğretim Üyesi Jeofizik Prof.ü Cenk Yaltırak, her daim itidalli uyarılarıyla sosyal medyada aktif bir kişilik. Sürekli depreme karşı uyarılarda bulunan Yaltırak bugün katıldığı canlı yayında duygulanarak gözyaşlarını tutamadı.

"SAFSATAYI BIRAKIN. ŞARLATANLARI TAKİP ETMEYİN"

Prof. Dr. Cenk Yaltırak, yaptığı açıklamada depreme hazırlık konusunda "Safsatayı bırakın. Şarlatanları takip etmeyin. Biz burada kariyer yapmıyoruz. Kendimizi göstermeye çalışmıyoruz." dedi.

"İSTANBUL'U, İZMİT'İ, BURSA'YI BÜYÜTMEYİN!"

Konuşmakta güçlük çeken Yaltırak, sözlerinin devamında "Marmara Bölgesi Türkiye ekonomisinin yüzde 65'i. Fabrikaları, OSB'leri İç Anadolu'nun boşaltılmış şehirlerine taşıyın. İstanbul'u, İzmit'i, Bursa'yı büyütmeyin!" diye uyardı.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:28
Güneş 06:03
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 20:00
Yatsı 21:29
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P