banner204

banner177

banner193

banner205

REKTÖR ÖZKAN: "BAŞIBOŞ KÖPEKLER HER AY 35-40 KİŞİYE SALDIRIYOR"

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, yerleşke içindeki başıboş köpeklerin çokluğundan yakındı. Özkan, "Her ay 35-40 ısırık vakası oluyor: öğrenciler, öğretim üyeleri, hastalar saldırıya uğruyor." dedi.

GÜNDEM 18.01.2023, 15:33
REKTÖR ÖZKAN: "BAŞIBOŞ KÖPEKLER HER AY 35-40 KİŞİYE SALDIRIYOR"

Bir türlü çözülemeyen başıboş köpek sorunu insan hayatını tehlikeye atmaya devam ediyor.

Adını yaptığı birbirinden değerli organ ve uzuv nakilleriyle duyuran Akdeniz Üniversitesi'nde son dönemde sokak köpeği bolluğu yaşanıyor.

Bu köpekler zaman zaman olumsuz olaylara da yansıyor. Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan da sokak köpekleri hakkında açıklamalarda bulundu.

"200 köpek var, nasıl başa çıkacağımızı bilmiyoruz"

Üniversite yerleşkesindeki sokak hayvanlarının durumu ve ayda 35-40 ısırma vakasının olmasını değerlendiren Özkan, "Kampüsümüz çok yeşil ve güzel ama insanlar burayı barınak olarak görüyorlar. Dışarıdan arabayla içeri girip köpekleri bırakıp gidiyorlar. Bizim bunu bitirme şansımız yok. Üniversitenin çevresine yapılan tel çitlerimiz bile kesilmiş. Nasıl başa çıkacağımızı bilmiyoruz, 200 köpeğimiz var. Bir kısmı bazen agresifleşebiliyor. Nasıl başa çıkacağımızı bilemiyoruz. Belediyeler yardım ediyor ama zor bir süreç. Hiçbir hayvana zarar vermiyoruz" diye konuştu.

"Öğrenciler, öğretim üyeleri, hastalar saldırıya uğruyor"

Her ay hastaneye 35-40 ısırık vakasının başvurusu olduğunu kaydeden Özkan, "Öğrenciler, öğretim üyeleri, hastalar saldırıya uğruyor. Bir şekilde kısırlaştırmaya başladık. Ama eğer halk gelip köpekleri buraya bırakırsa bu işin sonu yok, zor bir süreç olacak. Belediyelerin yanında halkımızın da desteklemesi lazım. Hayvanlara asla eziyet etmiyoruz. Ama sayılarını azaltmamız gerekiyor" şeklinde konuştu. 

"Aşı konusunda sıkıntımız yok"

Hiçbir canlıya zarar vermelerinin söz konusu olmadığını vurgulayan Özkan, "Benim de evimde 2 köpeğim var. Doktorum zaten. Bir cana zarar vermem mümkün olamaz. Asla zarar vermeden hayvan sayısını azaltmak lazım. Başhekimimiz ile görüştüm, insanlara yapılan kuduz aşısı noktasında bir sıkıntımız yok" açıklamasında bulundu.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:22
Güneş 06:47
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:31
Yatsı 20:50
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P