banner177

banner193

SEYYANEN ZAM MI? CUMHURİYET İKRAMİYESİ Mİ?

Emekliye ek zam ve Cumhuriyet ikramiyesi için gözler 1 Ekim’de açılacak olan Meclis’e çevrilirken, maaş düzenlemesine ilişkin detaylar yavaş yavaş gün yüzüne çıkmaya başladı.

GÜNDEM 18.09.2023, 16:45
SEYYANEN ZAM MI? CUMHURİYET İKRAMİYESİ Mİ?

Emekliye ek zam ve Cumhuriyet ikramiyesi için gözler 1 Ekim’de açılacak. 

Bu kapsamda seyyanen zam, Cumhuriyet ikramiyesi gibi tüm seçeneklerin masada olduğu ifade edilirken, Ekim ayının üçüncü haftası daha da kritik hale geldi. Peki emekli zammı ne kadar olacak? 

Milyonlarca vatandaşın gelirini artıracak emekliye zam düzenlemesi masada yer alırken, bir de ikramiye ödenmesi gündeme geldi. Bu yıl Cumhuriyetin 100'üncü yılı dolayısıyla bayramlarda ödenen ikramiyelerden hariç, bir üçüncü ikramiye ödenmesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı uzmanlarının hazırlık yaptığı öğrenildi. 

ak olan Meclis’e çevrilirken, maaş düzenlemesine ilişkin detaylar yavaş yavaş gün yüzüne çıkmaya başladı. 

Konuyla ilgili son gelişmeleri aktaran CNN Türk muhabiri Duygu Ayaz Bayram şu ifadeleri kullandı: 

“Meclis kapanmadan önce memurlara yapılan zammın ardından seyyanen zam gündeme gelmişti. Emeklilere düzenleme yapılması gündeme taşınmıştı. Devlet Bahçeli'nin memurlara yapılan seyyanen zammın emeklilere yapılması çağrısı olmuştu. Haziran ayından bu yana bir çalışma yürütüldüğünü biliyoruz. Çalışma Bakanlığı ve Hazine Bakanlığı arasında istişare çalışmaları yapılıyor. 

“DURUM ANALİZİ YAPILIYOR”

Emeklilere seyyanen bir zam mı yapılacak yoksa ikramiye mi verilecek? Tüm olasılıklar masada. İlgili kurumlar bu durumu istişare ediyor, durum analizi yapılıyor. Geçtiğimiz hafta AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler’den açılama geldi. Kısa zamanda Meclis gündemine gelmesini bekliyoruz ifadesini kullandı. Özellikle ciddi bir çalışma var vurgusu yaptı. Ekim ve Kasım ayı gibi TBMM’ye gelebileceğini söyledi. Gözler 1 Ekim’de açılan Meclis’in ardından düzenlemeye çevrilmiş olacak. Pek çok düzenlemenin Meclis gündemine gelmesini bekliyoruz. Ekim’in üçüncü haftasında kanuni düzenlemeler olacak. Üçüncü haftasında bütçe maratonu başlıyor. Aralık ayı sonrası parlamenterleri yoğun mesai bekleyecek.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 20 Mayıs 2024
İmsak 03:50
Güneş 05:37
Öğle 13:05
İkindi 17:00
Akşam 20:24
Yatsı 22:03
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P