banner201

banner177

banner207

STOKLAR AZALDI, KIZILAY'DAN 'KAN ÇAĞRISI' GELGİ

Türk Kızılay'dan Ramazan ayının başlamasıyla kan stoklarında ciddi oranda düşüş yaşandığı belirtilerek, gönüllülere kan bağışı çağrısında bulunuldu.

GÜNDEM 29.03.2023, 17:21
STOKLAR AZALDI, KIZILAY'DAN 'KAN ÇAĞRISI' GELGİ

Kızılay'dan yapılan açıklamada, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin ardından vatandaşların kan bağışı çağrılarına yoğun ilgi gösterdiği bildirildi.

T24'de yer alan habere göre depremin ardından Kızılay'ın ulusal kan bağışı çağrısı sonrası stokların istenilen seviyelere geldiği fakat Ramazan'da kan bağışı oranlarında ciddi düşüş yaşandığı belirtilen açıklamada, Ramazan'da da hastanelerin kan ihtiyaçlarının aynı oranda devam ettiği vurgulandı.

Kızılay'ın kan bağışlarının devam etmesi ve stokların tekrardan istenilen seviyelere gelmesi için geçmiş yıllarda olduğu gibi mesai saatlerini değiştirdiği ifade edilen açıklamada, kan bağışçılarının iftar sonrası da kan bağışında bulunabildiği hatırlatıldı.

Açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, "kan bağışı orucu bozmaz" fetvası hatırlatılarak, vatandaşlara kan bağışı çağrısı yapıldı.

Güncel kan bağışı yeri ve saatlerinin Kan Hizmetleri resmi sitesi www.kanver.org ve kan bağışı mobil uygulamasından takip edilebildiği ve uygun zaman için kan bağışı randevusu planlandığı bildirildi.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:11
Öğle 13:08
İkindi 16:53
Akşam 19:54
Yatsı 21:20
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P