banner177

banner193

TOGG KARLI YOLLARDA

Üretim üssü Bursa'nın Gemlik ilçesine kurulan, Türkiye'nin yerli ve milli otomobili TOGG'dan haber var. Yurdun büyük bir bölümü kar yağışı altındayken çalışmaları devam eden ve seri üretime hazırlanan TOGG karlı yollarda test gerçekleştirdi.

GÜNDEM 13.03.2022, 12:47
TOGG KARLI YOLLARDA

Türkiye'nin yerli ve milli otomobili TOGG'dan haber var. Türkiye'nin yüzde yüz elektrikli yerli otomobili TOGG, merak uyandırmaya devam ediyor. Ülkemizin geniş bir kısmında etkisini gösteren kar ile birlikte TOGG da kendini karlar arasında gösterdi.

EKSİ 40 DERECEYE KADAR TEST

TOGG'un resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımla, aracın -40 derece gibi zorlu koşullarda test edildiği kaydedildi.

TOGG KARLI YOLLARDA

TOGG'un tescilini aldığı "USE-CASE Mobility" etiketiyle paylaşılan görsellerde kamuflajlı SUV model aracın karla kaplı yollarda olduğu görüldü.

Öte yandan Sene başında Los Angeles'daki Consumer Electronic Show Fuarı'nda dünyanın dikkatlerini çeken TOGG, bugün de başkent Ankara'da dünyadaki ilk 'Ekonomi ve İklim Değişikliği Zirvesi ve Fuarı'nda karşımıza çıkacak. Dünyanın önde gelen markalarının katılacağı fuarda TOGG stant açacak.

TOGG ANKARA'DA!

Türkiye'nin yerli ve milli otomobili TOGG, uluslararası tanıtımının yapıldığı Amerika'nın ardından Ankara'da sahneye çıkıyor.

TOGG'un da tanıtılacağı dünyanın ilk "ekonomi ve iklim değişikliği" temalı fuarına AB, Birleşik Krallık, Japonya'nın da aralarında yer aldığı ülkelerin büyükelçileri, Birleşmiş Milletlerden uluslararası dernek, vakıf ve kalkınma ajanslarının temsilcileri, oda ve belediye başkanları başta olmak üzere kadar 12 binin üzerinde katılımcı bekleniyor.

İKLİM FUARI 30-31 MART'TA

Başkent Ankara, dünyadaki ilk "Ekonomi ve İklim Değişikliği Zirvesi ve Fuarı"na ev sahipliği yapacak. Ankara Kent Konseyi Başkanı ve ATO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz, "Fuara Türkiye'nin önde gelen markaları destek verecek. TOGG stant açarak otomobilini tanıtacak.

İklim değişikliği ve yeşil dönüşüm konusunun her yönüyle detaylı olarak ele alınacağı zirve oturumları gerçekleştireceğiz" dedi. Yeşil dönüşüm konusunda farkındalık oluşturarak, döngüsel ekonomiye geçişi desteklemek için Ankara Ticaret Odası öncülüğünde 30-31 Mart'ta ATO Congresium'da gerçekleştirilecek.

4 bin metrekarelik alanda özel tasarlanan iklim, sektörler, yeşil, kampüs, yeşil fikirler meydanları olacak.

35 SEKTÖRDE RİSKLER BELİRLENDİ

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, Avrupa Birliği'nin yeşil mutabakat politikasının tüm sektörler, ülkeleri için yeni bir dönemin başlangıcı olacağını belirterek, bu konuda farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını söyledi. ASO Başkanı Özdebir de iklim değişikliği konusunda uzman bir firmayla çalışma yürüttükleri belirterek, 35 sektörle ilgili firmaların karşılaşabileceği riskleri ve bunlara karşı alınması gereken önlemleri çıkaracaklarını anlattı.

Özdebir, 2026 yılına gelindiğinde şirketlerin karbon ayak izlerinin sadece beyana değil, doğruluğunu ispat edecek onaylanmış belgelere ihtiyaç duyacağına işaret ederek, "Türkiye'de de 2026 yılına kadar uluslararası akreditasyona sahip karbon ayak izi verilerini doğrulayacak bir kuruma ihtiyacımız var" dedi.

12 BİNİ AŞKIN KATILIMCI BEKLENİYOR

Zirve kapsamındaki oturumlarda Eski Makedonya Devlet Başkanı Gjorge Ivanov, Eski Kolombiya Devlet Başkanı Andres Pastrana, Eski Meksika Devlet Başkanı Felipe Calderon'un da konuşmacı olarak yer alacağını dile getiren Yılmaz, fuara 12 bini aşkın katılımcı beklediklerini kaydetti. Zirvede 4 bin metrekarelik alanda özel olarak tasarlanan amfinin çevrelediği "İklim Meydanı", "Sektörler Meydanı", "Yeşil Meydan", "Kampüs Meydanı", "Yeşil Fikirler Meydanı" ve "Söz ONda Meydanı" etkinlik alanları oluşturuldu. Yeşil dönüşüm için hazırladığı şarkısını ilk kez seslendirecek Ayna Grubu'nun konseri ile Selçuk Balcı ve Dolapdere konserlerinin de yer alacağı zirvede, Rafadan Tayfa ekibi özel bir gösteri gerçekleştirecek.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:43
Güneş 06:14
Öğle 13:08
İkindi 16:52
Akşam 19:52
Yatsı 21:17
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P