banner209

banner177

banner193

TÜRKİYE ALEVLERE TESLİM: Ormanlar kül oldu

Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte orman yangını haberleri art arda geliyor. Çanakkale'de önceki gün başlayan orman yangını devam ediyor. 6 köy tedbir amaçlı boşaltıldı. Hatay'daki yangın ise büyük ölçüde kontrol altında. Dün akşam Tekirdağ ve Diyarbakır'dan da yangın haberleri geldi. Tekirdağ'ın Malkara ilçesine bağlı 2 mahallenin tahliyesine karar verilirken yaklaşık 14 saatte yangının bir bölümü kontrol altına alındı ve soğutma çalışmalarına başlanıldı. Diyarbakır’ın Lice ilçesinde çıkan yangını söndürme çalışmaları devam ederken, 6 hane tahliye edildi.

GÜNDEM 18.07.2023, 10:13 18.07.2023, 10:21
TÜRKİYE ALEVLERE TESLİM: Ormanlar kül oldu

Türkiye 2 gün önce başlayan orman yangınlarıyla mücadele ediyor. Hatay, Muğla, Adana, Tekirdağ, Balıkesir, Çanakkale ve Mersin'in ardından bir yangın haberi de Diyabakır'dan geldi. Hatay'daki yangın büyük ölçüde kontrol altına alınırken Çanakkale, Tekirdağ ve Diyarbakır'da alevlere müdahale sürüyor.

Muğla, Adana, Balıkesir ve Mersin'deki yangınlar ise kontrol altına alındı. İşte Çanakkale, Tekirdağ ve Diyarbakır'daki orman yangınlarında son durum...

ÇANAKKALE

Çanakkale’de örtü yangını olarak çıkıp, ormana sıçrayan yangın ikinci gününde.

Çanakkale merkeze bağlı Kızılkeçili köyünde, Pazar günü saat 16.30 sıralarında örtü yangını çıktı. Yerleşim yerlerine yakın bölgede çıkan yangında, alevler rüzgarın da etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayıldı. Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü'nden çok sayıda ekibin yanı sıra, çevrede oturan köylüler de kendi su tankerleriyle destek verdi. Rüzgarın şiddetli olması nedeniyle yangın kontrol altına alınamadı. Dün Çanakkale Valiliği tarafından yapılan açıklamada tedbir amaçlı Kemel, Kayadere, Işıklar, Dörtyol, Kurşunlu ve Mareşal Fevzi Çakmak köylerinin tahliyesine karar verildiği duyuruldu. 

Bugün ise günün ilk ışıklarıyla birlikte havdan etkin müdahale yeniden başladı. Alevlere, toplam 21 hava unsuru, 60’ın üzerinde arazöz, 500’den fazla personel müdahale ediyor.

8 köy tahliye edilirken 6 köy ise tedbir amaçlı boşaltıldı.

TEKİRDAĞ

Malkara ilçesinde dün saat 16.00 sıralarında başlayan yangın; yaklaşık 300 hektar alanda etkili oluyor. Yangının ilerlediği yöndeki Deveciköy ve Tetecik mahallelerinde bazı evler boşaltıldı.

YANGININ BİR BÖLÜMÜ KONTROL ALTINA ALINDI

Yangının bir bölümü yaklaşık 14 saatte kontrol altına alındı ve soğutma çalışmaları başladı.

Yangına çevre illerden gelen itfaiye takviye ekiplerle birlikte, toplam 554 personel ve 113 araçla müdahale ediliyor.

DİYARBAKIR

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde saat 19.16 sularında çıkan yangının söndürme çalışmaları devam ederken, 6 hane tahliye edildi.

Alınan bilgilere göre, Lice ilçesi kırsal Karahasan, Arıklı, Dibek ve Serin Mahallelerinde saat 19.16 sularında henüz nedeni belirlenemeyen bir yangın çıktı. Yangının 112 Acil Çağrı Merkezine bildirilmesi üzerine olay yerine çevre ilçelerden itfaiye, kolluk kuvveti ve Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı ekipler sevk edildi. 25 hektarlık ormanlık alan örtü yangını şeklinde zarar görürken, 6 hane tahliye edildi. 2 yaşlı vatandaş evlerinde son anda yanmaktan kurtarıldı. Köylülerin desteği ve tüm ekipler, yangın söndürme araçlarıyla rüzgarın etkisiyle devam eden yangını söndürme çalışmalarını sürdürüyor.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 05 Mayıs 2024
İmsak 04:13
Güneş 05:51
Öğle 13:05
İkindi 16:57
Akşam 20:10
Yatsı 21:42
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P