banner201

banner177

banner207

YASAKLAR ARTIK AŞISIZLARA OLACAK ! Okullar, kafeler, kamu kurumları ...

Aşı teşviği için çalışmalar sürerken birçok alanda yeni düzenlemeler yapılacak. 20 milyon kişi henüz hiç aşı olmazken yeni kısıtlamalardan aşısızlar etkilenecek. Kapalı mekanlarda, okullarda, kamu kurumlarında ve birçok yerde test ve aşı zorunluluğu gelmesi bekleniyor. İşte detaylar haberimizde...

GÜNDEM 10.08.2021, 13:53
YASAKLAR ARTIK AŞISIZLARA OLACAK ! Okullar, kafeler, kamu kurumları ...

Okulların açılacağı Eylül ayının ikinci yarısında hayata geçirilmesi planlanan tedbirler masada. Buna göre sonbaharda yeni kısıtlamalar veya sokak yasakları düşünülmüyor, ancak kapalı mekanlara girişlerde PCR testi zorunluluğu, aşılı-aşısız ayrımı gibi uygulamalar tartışılıyor.

Hükümet turizm sezonu boyunca genel pandemi tutumunda bir değişiklik yapmayacak. Eylül ayının ikinci yarısından sonra ‘kapalı mekan’ kuralları daha net ortaya çıkacak.

Hürriyet'in haberine göre, Ekim-Kasım aylarında sosyal alanların, okulların, kamu binalarının ve iş yerlerinin kapalı mekanlarının aşılı ve aşısızlar için nasıl kullanılacağına dair kurallar listelenecek.

Öncelik okulları açmak

Öncelik okulların açılmasında olacak. Bu konuda Milli Eğitim Bakanlığı’nın yanı sıra, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu’nun ortak görüşü oluştu. Üniversite için yapılan planlama ilk ve orta öğretim için de aynen uygulanacak

Uzmanlar, öğretmenlerin çoğunluğunun aşı yaptırdığını, öğrencilerin büyük bölümünde risk bulunmadığını belirterek, yüz yüze eğitim konusunda tavrın net olduğunu belirttiler.

Vakalara bakılacak

Yapılan değerlendirmelerde eylülün ikinci yarısından itibaren metropollere göçün tamamlanacağı, vaka artışının bu dönemde önemli olacağı belirtiliyor. Okulların açılmasından önceki bu hareketliliğin sonucuna bakılacak. 

Vaka sayısındaki değişiklik ve sağlık kuruluşlarının yoğun bakım ünitelerindeki doluluk oranlarına göre yeni değerlendirmeler yapılacak.

Kamuya test zorunluluğu

Okulların açılacağı tarihe kadar vaka sayısının 30 bini aşacağı ve dalgalanmanın durumuna göre planların revize edileceği belirtiliyor.

3 milyon 300 bin kamu çalışanının kapalı mekan çalışma düzenine geçişi sonrasında uygulanacak kurallar da ayrıca belirlenecek. Sosyal mekanlarda olduğu gibi bu çalışanlar için de ücretsiz PCR testinin zorunlu tutulacağı ve bu testlerin 2 günde bir tekrarlanacağı ifade ediliyor.

23 bin 731 yeni vaka
Türkiye’de son 24 saatte 245 bin 253 koronavirüs testi yapılırken, 23 bin 731 kişinin testi pozitif çıktı, 117 kişi hayatını kaybetti. Dün iyileşenlerin sayısı ise 7 bin 365 oldu.

Yorumlar (1)
İki kuzu annesi 3 yıl önce
Aşisiz ailelerin çocuklarını okullara alınamazsa o zaman herkes mecburen yaptirtmak zorunda kalacaklar
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:32
Güneş 06:06
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 19:58
Yatsı 21:26
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P