banner209

banner177

banner193

Yeni askerlik sistemi ne zaman başlayacak?

Geçtiğimiz günlerde açıklanan yeni askerlik sistemi ile ilgili milyonlarca vatandaş sistemin ne zaman yürürlüğe gireceğini merakla bekliyor. Sosyal medyada üzeriden çok sayıda kullanıcı konu ile ilgili farkındalık kampanyası oluştururken Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın işaret ettiği nisan ayı milyonlarca vatandaş için büyük önem taşıyor.

GÜNDEM 10.04.2019, 17:49 10.04.2019, 18:30
Yeni askerlik sistemi ne zaman başlayacak?

Yeni askerlik sistemine yönelik detaylar geçtiğimiz aylarda Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar tarafından kamuoyuyla paylaşıldı. AA Editör Masası programına elinde bir tablo ile çıkan Akar, halk arasında tek tip olarak da bilinen yeni askerlik sisteminin tüm detaylarını aktarmıştı. Bu doğrultuda, o günden bu yana oldukça geniş kesimi ilgilendiren durum hakkında 'Yeni askerlik sistemi nasıl ve olacak ve ne zaman yürürlüğe girecek?' sorusu bireylerin yanıtını en çok merak ettikleri arasında öne çıkıyor. Bilindiği üzere, yeni sistemde en çok araştırılanlardan birisi de bedelli askerlik. Bedelli fiyatı hesaplama formülünü Bakan Akar tarafından vatandaşlara paylaşılırken Başkan Erdoğan da katıldığı bir canlı yayında kesin ücret bilgisini açıkladı.

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ NE KADAR OLACAK?

Yeni askerlik sisteminde bedelli askerlik ücreti "40 bin gösterge X memur maaşı katsayısı X 6" olarak hesaplanacak. Bu hesaplamaya göre bugün itibariyle bedelli ve ücreti 31 bin 343 lira olarak belirlendi. Dövizli askerlik tutarı ise bedelli askerlik ücretine göre hesaplanacak. Memur maaşlarının değişmesinden dolayı 6 ayda bir bedelli askerlik ücreti güncellenecek.

YENİ ASKERLİK SİSTEMİ NE ZAMAN YÜRÜRLÜĞE GİRECEK?

Çalışmanın Cumhurbaşkanlığına sunulacağını belirten Akar, "Sayın Cumhurbaşkanımızın bir ilk ön talimatlarını aldık ama bir kez daha orada irdelenecek ondan sonra kanunlaşacak. Önümüzdeki nisan ayında bunlar gerçekleşecek. O sırada bunlar değerlendirilecek" ifadelerini kullandı.

Sabah

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 05 Mayıs 2024
İmsak 04:13
Güneş 05:51
Öğle 13:05
İkindi 16:57
Akşam 20:10
Yatsı 21:42
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P