banner177

banner193

YENİ MÜJDELER GELİYOR İDDİASI: ÜCRETSİZ DOĞAL GAZ, ÖTV'SİZ TELEFON

Karadeniz doğal gazının evlere verilmeye başlamasıyla birlikte bir yıl süreyle gazın 25 metreküplük bölümünün ücretsiz olması planlanıyor. Ayrıca, bir defaya mahsus gençlerin aldıkları telefon ve tablet bilgisayardan ÖTV alınmayacak iddiası ortaya atıldı.

GÜNDEM 05.01.2023, 09:39 05.01.2023, 13:25
YENİ MÜJDELER GELİYOR İDDİASI: ÜCRETSİZ DOĞAL GAZ, ÖTV'SİZ TELEFON

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile Karadeniz doğal gazının bir yıl boyunca belirli bir kısmının ücretsiz verilmesi ve bir defaya mahsus gençlerin aldıkları telefon ve tablet bilgisayar ÖTV alınmaması için çalışma başlatıldığı iddia edildi. 

ERDOĞAN TALİMAT VERDİ İDDİASI

Hükümet toplumun tüm kesimlerini rahatlatacak projeler üzerinde çalışıyor. Bakanlıklar tarafından çalışmaları yürütülen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile iki önemli çalışma devreye girecek. 

BİR YIL ÜCRETSİZ OLACAK

Karadeniz doğal gazının mart ayında sisteme verilmeye başlanmasından sonra bir yıl süreyle vatandaşın evinde kullandığı gazın 25 metreküplük bölümünün ücretsiz verilmesine ilişkin çalışma yapılıyor. Maliyet hesaplamaları sonrasında nihai karar verilecek.

ÖTV'SİZ SATILACAK

Sabah'tan Zübeyde Yalçın'ın haberine göre bir defaya mahsus olmak üzere gençlerin aldıkları telefon ve tablet bilgisayarlar ÖTV'siz satılacak. Ancak gençler aldıkları cihazları üç yıl süre ile satamayacak.

BAKANLIK ÖTV'Yİ YALANLADI

Telefon ve tabletlerden Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) alınmayacağı iddialarına yalanlama geldi. Hazine ve Maliye Bakanlığı Basın Müşavirliği, telefon ve tabletlerden ÖTV alınmayacağı iddialarına ilişkin bir açıklama yaptı.İddiaların yalanlandığı açıklamada, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın gündeminde öyle bir çalışma bulunmadığı aktarıldı.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:28
Güneş 06:03
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 20:00
Yatsı 21:29
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P