YENİ YASAKLAR... AVM-RESTOREN-KAFE-KAMU KURUMLARI...

Cumhurbaşkanlığı kabinesi bugünkü toplantıda yeni koronavirüs tedbirlerini gündeme alacak. Havaların soğumasıyla birlikte kapalı alanlarda alınacak önlemler konuşulacak. Grip mevsiminin gelmesiyle de restoran, AVM gibi yerlerde yeni kısıtlamaların getirilmesi bekleniyor. Bir diğer gündem ise fahiş fiyatlar olacak. Erdoğan, kabinede alınan kararları ‘Millete Sesleniş’ konuşmasıyla kamuoyuna duyuracak. İşte detaylar

GÜNDEM 27.09.2021, 08:24 27.09.2021, 14:56
YENİ YASAKLAR... AVM-RESTOREN-KAFE-KAMU KURUMLARI...

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üç haftalık aranın ardından bugün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanıyor.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, artan vaka ve ölüm sayılarının yanı sıra, aşılama çalışmaları ve yüz yüze eğitimle ilgili kabineye brifing verecek.

Yeni tedbirler gelecek mi?

Koronavirüsle mücadelede son durumla, havaların soğumasıyla birlikte Bir yanda grip mevsimi bir yandan koronavirüsle mücadele ülke çapında yeni tedbirlerin alınıp alınmayacağı tüm yönleriyle değerlendirilecek. Kamuoyu şimdi 'Yeni bir tedbir gelir mi, ya da tedbirlerde bir değişiklik olur mu?' sorusunun cevabını bekliyor. 

Aşısızlara restoran, kafe ve AVM'lerde test zorunluluğu

Kabine toplantısında lokanta, kafe, restoran, AVM gibi kapalı ve kalabalık ortamlara girişlerde yeni kısıtlamalara gidilmesi bekleniyor. Aşı yaptırmayanlar ya da eksik aşılı olanlara kalabalık yerlere girişte test zorunluğulu getirilmesi gündemde. Bir başka formüle göre de lokanta-kafe gibi kapalı mekanlar ve kamu kurumlarında aşısızlara ayrı yer ayrılacak. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni tedbirler için ne dedi?

Cuma namazı çıkışı Cumhurbaşkanı Erdoğan "Maske zorunluluğu kalkacak mı? Ek tedbirler geliyor mu?" sorusuna şöyle yanıt vermişti: "Çok çok farklı yeni yeni bazı tedbirler konusunda, benim ilgi alanımdan öte Bilim Kurulu'nun ilgi alanı. Bakanıma 'Bilim Kurulu'nda bu konuyu farklı bir yere taşımanız lazım' dedim. Dün Bakanımla da yaptığım görüşmede başta maske olmak üzere bundan taviz veremeyiz diyor. Demek ki Bilim Kurulu'nun maske hassasiyeti var. Bundan taviz vermeden yolumuza devam edeceğiz. Özellikle ben vefata önem veriyorum. Vefatla birlikte vakaların asgariye inmesi inanıyorum ki bu mücadelede bizim tedbirlerimiz olacak."

Afganistan ve Suriye’deki son durum da toplantının önemli başlıkları arasında olacak. Bu çerçevede 29 Eylül’de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya gelecek olan Erdoğan’ın programıyla ilgili hazırlıklar da toplantının kritik başlıkları arasında yer alacak.

Kabinede en önemli gündem maddelerinden biri de fahiş fiyatla mücadele çalışmaları olacak. Erdoğan, kabinede alınan kararları ‘Millete Sesleniş’ konuşmasıyla kamuoyuna duyuracak.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 05:38
Güneş 07:02
Öğle 13:17
İkindi 16:40
Akşam 19:21
Yatsı 20:40
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P