banner204

banner177

banner193

banner205

"ZİNA YAPAN KADINI STADYUMDA RECM EDECEĞİZ"

Afganistan'da kontrolü ele geçiren Taliban infaz görüntüleriyle sosyal medyada konuşulmaya devam ederken Taliban liderlerinden kan donduran bir açıklama geldi. BC muhabirine konuşan Taliban liderleri, zina yapan kadınlar için stadyumlarda recm infazları yapacaklarını söylediler. Recm etmek ne demek ? Taliban recm cezası nedir? işte detaylar

GÜNDEM 20.08.2021, 16:01
"ZİNA YAPAN KADINI STADYUMDA RECM EDECEĞİZ"

Bu ayın başında Afganistan'a giden ve burada Taliban liderleri ile bir dizi görüşme gerçekleştiren ünlü BBC sunucusu Yalda Hakim'den çok konuşulacak açıklamalar geldi... Dünya nezdindeki imajını düzeltmek adına bir dizi adım atan Taliban kadın haklarına vurgu yapıyor ve 'intikam almayacağız' vurgusu yapıyor.

Haberler ve görüntüler Taliban'ı yalanlıyor

Ancak ülkeden gelen haberler ve görüntüler bu açıklamalar ile çelişir cinsten. BBC'nin ünlü sunucusu Yalda Hakim'den gelen açıklamalar da bunu kanıtlar cinsten. Bu ayın başında Afganistan'a giden Hakim burada, bazı Taliban liderleri ile yaptığı görüşmeleri canlı yayında anlattı.

Zina yapan kadın recm adilecek!

Stadlarda açık infazlar yapılacak

'Bir Taliban cephe komutanıyla oturdum. bana '90'larda sahip olduğumuz türde bir kurala geri dönmek istiyoruz' dedi' ifadelerini kullanan Hakim sözlerine şöyle devam etti;

"Zina yapan bir kadın hakkında soru sorduğumda, 'Tabii ki recm edilecek. Bunu yapmak için futbol stadyumlarını kullanarak halka açık infazlar yapacağız' dedi."

RECM CEZASI NEDİR

Recm (Arapça: رجم), Sözlük anlamı 'taşlamak' ve 'kovmak' olan, İslam hukukunda terim olarak ise zina yapan 'evli' erkek ve kadına uygulanan taşlayarak öldürme cezasını ifade eden Arapça bir kelimedir.

İslam öncesinde Yahudilikte de var olan[1] bir ceza olan recim İslam hukukundaki tartışmalı konulardan biridir. Çünkü Kur'an'da zina suçunun karşılığı olarak geçmeyen bu ceza hadislere dayandırılmaktadır.[2] KAYNAK: wikipedia 

Taliban içerisinde El Kaide'yi barındırıyorlar

Taliban liderleriyle hem yüz yüze hem de TV'de konuşan Hakim, Taliban'ın sadece Şeriat kurallarına uyduğunu iddia ettiğini söyledi. Hakim, ayrıca Taliban'ın inkar etmesine rağmen, istihbaratın hala El Kaide de dahil olmak üzere terör örgütlerini barındırdıklarını ileri sürdüğünü söyledi.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:20
Güneş 06:45
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:32
Yatsı 20:52
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P