banner177

banner193

GÜRSU BELEDİYESİ’NİN ÖDÜLLÜ PROJESİ GÜRSU HAYVAN REHABİLİTASYON, BAKIM VE TEDAVİ MERKEZİ

  Gürsu Belediyesi AR-GE Müdürlüğü’nün hazırladığı Gönüllülerimiz ve Yenilikçi Uygulamalarımızla Hayvan Dostu Gürsu projesi kapsamında hayata geçirilen Gürsu Hayvan Rehabilitasyon, Bakım ve Tedavi Merkezi açılış için gün sayıyor.

GÜRSU BELEDİYESİ 30.10.2023, 15:52
GÜRSU BELEDİYESİ’NİN ÖDÜLLÜ PROJESİ GÜRSU HAYVAN REHABİLİTASYON, BAKIM VE TEDAVİ MERKEZİ

Proje hazırlandığı esnada  katıldığı; Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ile Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından düzenlenen "Sahipsiz Evcil ve Sokak Hayvanlarının Barınma ve Beslenme Şartlarının İyileştirilmesi Fikir ve Proje Yarışması’na  (EnPati Hayvan Dostu Şehirler) katılma kararı alan Gürsu Belediyesi, bu projesi ile hibe  ödülü sahibi oldu.

9 AYRI YAPI, 685 METRELARE KAPALI ALAN

Yaklaşık 4 bin 500 metrekare kontrollü alan içerisinde, toplamda 9 ayrı yapı 685 metrekare kapalı alandan oluşan merkezde 39 adet küçüki 5 adet büyük padok yer alıyor. İdari kısımlarının yanı sıra ameliyathane, röntgen odası, ilaç deposu, tıbbi malzeme deposu, hayvan müşahede odası, hayvan mutfağı, mama deposu, malzeme deposu, hayvan banyosu gibi günümüz standartlarının üzerinde yapılar, sosyal ve kültürel alanlar da yer alıyor. 

BURSA’NIN EN ÖZEL MERKEZİ

 Bursa’nın en özel ve farklı hayvan bakım rehabilitasyon merkezini hizmete açmak için gün saydıklarını söyleyen Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, “ Bursa manzarasına hakim bir tepede, Katırlı Dağı eteklerinde kurduğumuz özel merkezimizde Bursa’nın en modern hayvan bakım ve rehabilite hizmetini vermeyi amaçlıyoruz. Çok kısa süre sonra Gürsu ilçemizde bakıma muhtaç ve rehabilite edilecek tüm canlarımıza yuva olacağız” dedi.  Hibe ödüllü projenin geriye kalan maliyetini öz kaynakları ile karşılayan Gürsu Belediyesi, yine barınak merkezi içinde projelendirdiği özel sosyal tesiste ve Gemi Seyir Terası’nda misafirlerini ağırlayacak.  Bursa manzaralı bir sosyal tesiste hayvanlarla vakit geçiren misafirler, çaylarını ve kahvelerini içebilecekler.

 GÜRSU’NUN BURSA MANZARALI GEMİ SEYİR TERASI

Gürsu Hayvan Rehabilitasyon, Bakım ve Tedavi Merkezi alanında yer alan Gürsu Gemi Seyir Terası ise Bursa manzarasını izlemek isteyen  vatandaşlara özel bir seyir keyfi sunmaya hazırlanıyor.  Doğuda  Kestel Turanköy, batıda  Nilüfer Görükle  gibi çok geniş bir muazzam bir manzaraya  sahip olan Gemi Seyir Terası en güzel fotoğrafların dekoru, en güzel anların da nefes alma durağı olmaya aday.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 29 Nisan 2024
İmsak 04:23
Güneş 05:59
Öğle 13:06
İkindi 16:55
Akşam 20:03
Yatsı 21:33
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P