banner177

banner193

Gönüllü Kuruluşlar'da bağımlılıkla mücadele ele alındı

Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu (BGKP) 287’inci olağan toplantısını Yeni Asya Derneği Bursa Şubesi ev sahipliğinde gerçekleştirdi. Toplantının konuğu Yeşilay Bursa Şubesi Başkanı Dr. Serhat Yamalı ve Yeşilay Danışmanlık Merkezi’nde (YEDAM) görev yapan Klinik Psikolog Yiğit Dursun oldu.

HABERDE İNSAN 14.05.2019, 15:28
Gönüllü Kuruluşlar'da bağımlılıkla mücadele ele alındı

BGKP’nin, Yeni Asya Derneği’nde gerçekleştirilen 287’inci toplantısına Yeşilay Bursa Şubesi Başkanı Dr. Serhat Yamalı, YEDAM görevlisi Klinik Psikolog Yiğit Dursun’un yanı sıra platform üyesi STK’ların temsilcileri katıldı.

Toplantının açılışında konuşan ve BGKP’nin faaliyetleri hakkında bilgilendirmelerde bulunan BGKP İcra Heyeti Başkanı Murat Eryağan, Ramazan ayının İslam dünyasına hayırlar getirmesini dileyerek, Müslümanların ancak birbirlerini severek daha güçlü olacaklarını söyledi.

Yeni Asya Derneği olarak amaçlarının Kur’an-ı Kerim’i insanlara en iyi şekilde anlatmak olduğunu söyleyen Yeni Asya Derneği Bursa Şubesi Başkanı Dr. Orhan Kaşlıoğlu da, “Dernek olarak insanlarımıza, devletimize ve kentimize fayda sağlamak için çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

“YEDAM ile ücretsiz danışmanlık hizmeti sunuyoruz”

BGKP’nın 287’inci olağan toplantısının konuğu olan Yeşilay Bursa Şubesi Başkanı Dr. Serhat Yamalı ise, “Ülkemizde bağımlılık oranı yüzde 3’ü buluyor. Bu Avrupa’ya oranlı çok düşük bir rakam olsa da bu rakamın daha da düşmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu anlamda YEDAM ile gençlerimize, ailelere ücretsiz danışmanlık hizmeti vererek, insanlarımıza yardım elimizi uzatıyoruz. BGKP üyesi derneklerin çoğu da bizimle aynı düşünce içerisinde olarak, gençlerimizi kötü alışkanlıklardan korumaya çalışıyor. Onların çalışmalarını da takdirle takip ediyoruz” diye konuştu.

“Psikolojik ve sosyal destek veriyoruz”

YEDAM hakkında bilgilendirmelerde bulunan Klinik Psikolog Yiğit Dursun da, YEDAM’ın 2013 yılında Yeşilay’ın koruyucu ve önleyici çalışmalarına müdahale amacını da katmasıyla kurulduğunu söyledi. Dursun, “YEDAM’da 16 yaş ve üzerinde, alkol veya madde kullanımıyla ilgili problem yaşayan kişilere psikolojik ve sosyal destek veriyoruz. 18 yaşın altındaki kişilere aile kontrolünde, 18 yaşını doldurmuş bireylere de kendi kontrollerinde psiko-sosyal destek veriyoruz” şeklinde konuştu.

“Bireylerin yeniden hayata kazandırılmasını amaçlıyoruz”

YEDAM olarak kişinin bağımlılık düzeyini belirleyerek uygun yönlendirmeler ve bilgilendirmelerde bulunduğunu söyleyen Dursun, “Kişinin bağımlılık düzeyi yüksekse onu AMATEM’e yönlendiriyor ve tedavi sürecini takip ediyoruz. Sonrasında ise kişiyi tekrar merkezimizdeki görüşmelere dahil ediyoruz. Bunun yanı sıra ailelere de psikolojik destek hizmeti sunuyoruz. YEDAM olarak bağımlının bozulan yaşam düzeninin onarılmasını ve ilişkilerinin sağlıklı devam etmesini hedefliyor, hem psikolojik hem de sosyal destek sağlayarak bireylerin yeniden hayata kazandırılmalarını amaçlıyoruz” dedi.

“Uzman psikologlar gerekli yönlendirmeleri yapıyor”

Tüm bu hizmetlerin ücretsiz olarak, ayaktan verildiğini ifade eden Dursun, “Psikologlarımız ve uzmanlarımızla, bireysel ve grup çalışmaları yürüterek tıbbi ve ruhsal destek sağlıyoruz. 444 79 75 YEDAM Danışma Hattı Numarasını arayan destek almayan kişilerle veya ailelerle uzman psikologlarımız birebir ilgileniyor ve gerekli yönlendirmeleri yapıyor” diye konuştu.

Toplantının sonunda BGKP İcra Heyeti Başkanı Murat Eryağan ile Yeni Asya Derneği Bursa Şubesi Başkanı Dr. Orhan Kaşlıoğlu, Yeşilay Bursa Şubesi Başkanı Dr. Serhat Yamalı ve Klinik Psikolog Yiğit Dursun’a hediye takdim etti.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:28
Güneş 06:03
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 20:00
Yatsı 21:29
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P