banner201

banner177

banner207

Öğrencilerin markaları büyük firmalara taş çıkardı, ilham oldu!

Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Grafik Programı son sınıf öğrencileri, bitirme projeleri kapsamında oluşturdukları markalarla kendilerini reklam sektörüne tanıttı. 

HABERDE İNSAN 30.05.2019, 14:08
Öğrencilerin markaları büyük firmalara taş çıkardı, ilham oldu!

Öğrenciler tarafından 'bitirme projesi' kapsamında; Neccar (kemer), Tolimix (çikolata kaplı kuru meyve), Tareyağ (baharatlı tereyağı), Bi’kap (sebzeli yoğurt), Cevizm (ceviz ezmesi), Tabii (glutensiz atıştırmalık), E-Ark (elektronik cep arkadaşı), Rush (enerji içecekleri), Mayhoş (şerbetleri), Gaia (hijenik kadın pedi), Woodoo (gazlı içecek), Devadem (bitki çayları), Yedimm (hurmalı atıştırmalık), Süslüm (kurabiyeleri), Janti (ayakkabı boyası) isimli markalar jürinin beğenisine sunuldu. 

Reklam sektörünün temsilcilerinden ve hocalardan oluşan jüri, markaları isminden logosuna, kurumsal çalışmalarından ambalaj çözümlerine, reklam uygulamalarından promosyon ürünlerine kadar değerlendirdi. Jüri üyelerinin tek tek dolaştığı stantlarda görev alan öğrenciler de markalarını en iyi şekilde anlatabilmek için ter döktü. İki yıllık eğitimini tamamlayan Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Grafik Programı öğrencileri, reklam ve tanıtım sektörünün ara elemanı olmaya hazır olduklarını, hazırladıkları ve tanıttıkları markalarla gösterdi. Öğretim Görevlisi Evrim Sırmalı’nın yürütücülüğünde gerçekleşen projelerde bu yıl da Bursa Reklamcılar Derneği ve Bursa Grafik tasarımcılar Derneği aracılığıyla Bursa’daki önemli ajanslarla işbirliği yapıldı. Öğrenciler bir ajansın koçluğunda bitirme projelerini geliştirdi. Her yıl olduğu gibi bu yıl da marka tanıtımlarının bir ayağında da sosyal sorumluluk projeleri üretildi. 
Proje yürütücüsü Sırmalı, bu tarz geliştirilmiş koçluk sistemi içinde, üniversite-sektör işbirliğinin önemli bir modelini oluşturan programın, sektör tarafından desteklenmeye devam edildiğini ve takdir gördüklerini söyledi. 

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:34
Güneş 06:07
Öğle 13:07
İkindi 16:53
Akşam 19:57
Yatsı 21:24
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P