banner204

banner177

banner193

banner205

ŞEHİT YAKINLARININ BAYRAMDA İLK ADRESİ MEZARLIK OLDU

Bursa'da şehit yakınları yasaklardan muaf tutulduğu için bayram ziyaretlerini ilk olarak şehitlerinin mezarlığında geçirmek istedi. Mezarlıkta şehitler için büyük özen gösterildi.

HABERDE İNSAN 13.05.2021, 08:58
ŞEHİT YAKINLARININ BAYRAMDA İLK ADRESİ MEZARLIK OLDU

Bursa'da şehit yakınları, tam kapanma kısıtlamasından muaf tutulunca bayram ziyaretlerinin ilki için şehitlerinin mezarına koştu. Kısıtlamadan muaf tutulmalarının sevincini yaşayan şehit aileleri dualar edip, temizlik ve çiçek bakımını yaptı.
İçişleri Bakanlığı'nın 81 il Valiliğine 'Şehit Ailelerinin Kabristan Ziyaretleri' konulu genelge göndermesiyle ailelerde büyük mutluluk yaşandı. Genelgede, 'Türkiye’nin bütünlüğü' ve 'milletimizin birliği' için canlarını feda ederek şehadet şerbetini içen aziz şehitlerin aileleri için dini bayramlar vesilesiyle gerçekleştirdikleri şehitlik ziyaretlerinin özel zamanlar olduğu belirtildi.

Devlet olmanın temel sorumluluğunun şehit ailelerinin bu haklı taleplerine, salgınla mücadele tedbirlerini de göz önünde bulundurarak karşılık vermek ve onların gönül rahatlığıyla şehitleriyle buluşmalarını sağlamak olduğu ifade edilen genelgenin ardından aileler, bayramın ilk ziyaretinde şehitliklere akın etti.
Pınarbaşı Şehitliğine gelen aileler, yakınlarının kabri başında Kur’an-ı Kerim okudu. Duaların edildiği kabirleri elleriyle temizleyen aileler, çiçeklerin bakımını yaparken, şehitlerin toprağına bol bol su döktü.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 05:38
Güneş 07:02
Öğle 13:17
İkindi 16:40
Akşam 19:21
Yatsı 20:40
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P