banner204

banner177

banner193

banner205

İNEGÖL'ÜN UYGULAMASIYLA 97 BİN VATANDAŞ SIRA BEKLEMEDİ

İnegöl Belediyesi'nin 2020 yılının nisan ayında hizmete aldığı e-imar uygulamasını 1 yılda 97 bini aşkın vatandaş ziyaret ederken, oturduğu yerden, sıra beklemeden işlemlerini halletti.

İNEGÖL BELEDİYESİ 03.04.2021, 14:41
İNEGÖL'ÜN UYGULAMASIYLA 97 BİN VATANDAŞ SIRA BEKLEMEDİ

Yenice Nesil Belediyecilik anlayışıyla bu alanda önemli yatırımlar yaparak ciddi bir dönüşüm atağı başlatan İnegöl Belediyesi, dijital dönüşümün meyvelerini de alıyor. Pek çok alanda vatandaşa oturduğu yerden işlem yapabilme, başvuru ve bilgi alabilme imkanı sunulurken, 2020 yılı Nisan ayında başlayan e-imar uygulaması da 1 yılda binlerce vatandaşın olaylıkla işlemlerini yapmasını sağladı. Geçtiğimiz yıl hizmete alınan e-imar uygulamasıyla vatandaşlar internet üzerinden sıra beklemeden doğrudan taşınmazlarıyla ilgili imar bilgilerini erişebilir hale geldi. Uygulamanın kısa sürede duyulmasıyla birlikte 1 yılda toplamda 97 bin 176 kişi siteyi ziyaret ederek işlemlerini buradan gerçekleştirdi.

7-24 KESİNTİSİZ 
E-imar uygulamasına ilişkin açıklama yapan Belediye Başkanı Alper Taban, “Göreve geldiğimiz günden bu yana yeni nesil belediyecilik hizmetleri kapsamında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu alanda hedeflerimiz, hayallerimiz var. Her geçen gün de bu hedeflerimize adım adım yaklaşıyoruz. İnegöl Belediyesi olarak internet üzerinden sunmuş olduğumuz hizmetlerimiz arasında olan e-imar sorgulama sayfası da bunlardan biri. Sayfamız her geçen gün daha çok ziyaretçi ağırlıyor. Yaptığımız son güncellemelerle de e-imar üzerinden yapılan işlemlerimiz 7/24 kesintisiz olarak vatandaşımızın hizmetine sunuldu” dedi.


E-imar uygulamasının her geçen gün daha çok tercih edildiğini de vurgulayan Taban, “Hizmete alındığı Nisan 2020 tarihinden itibaren aylık en yüksek sayfa görüntülenme sayısına Mart 2021 döneminde 12 bin 08 ile ulaşan e-imar uygulamamız, dönem itibari ile bakıldığında ise son bir yıl içerisinde 97 bin 176 sayfa görüntülenme sayısına erişti. Günlük 100’e yakın vatandaşımızın ortalama 390 sorgulama yaptığını düşünecek olursak; belediyemize gelmeden bilgi alabildiği bir platformun daha etkin kullanılması halinde vatandaşlarımız oturdukları yerden, sıra beklemeden taşınmazları ile ilgili imar bilgilerine erişebilmektedirler. http://webgis.inegol.bel.tr/imardurumu/index.aspx uzantısı üzerinde sağlanan erişim ile ister ada parsel, isterseniz de adres bilgileriniz ile taşınmazın imar durum bilgilerini öğrenebilirsiniz. Aynı zamanda ilgili planın plan notlarını da görüntülüme imkanı veren bu hizmetimizin zamanla daha fazla kullanılacağını umuyoruz. Tüm ilçe halkımıza imarla ilgili konularda internet üzerinden işlemlerini kolaylıkla yapabilecekleri e-imar uygulamamızı tavsiye ediyorum” diye konuştu.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:22
Güneş 06:47
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:31
Yatsı 20:50
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P