banner177

banner193

KANAL İNEGÖL HAYATA GEÇİYOR, İNEGÖL HER MAHALLEYE HİZMET GÖTÜRÜYOR

Belediye Başkanı Alper Taban’ın seçim beyanları arasında da bulunan ve sadece bölge halkının değil tüm İnegöl’ün heyecanla beklediği “Kanal İnegöl” projesi için düğmeye basıldı.

İNEGÖL BELEDİYESİ 23.09.2020, 01:29
KANAL İNEGÖL HAYATA GEÇİYOR, İNEGÖL HER MAHALLEYE HİZMET GÖTÜRÜYOR

Kısa sürede çalışmaları başlayacak projenin hayata geçirileceği bedre deresi hattında, Başkan Alper Taban beraberindeki Başkan Yardımcısı Fevzi Dülger ile Park Bahçeler Müdürü Sabri Mert’in nezaretinde yapılan incelemede, projeye ilişkin istişareler yapıldı.

Kanal İnegöl hayata geçtiğinde bölgenin çehresinin değişeceğine vurgu yapılırken, projenin İnegöl’de bir ilk olacağına da dikkat çekildi. Taban, açıklamasında “Şehrimizin her noktasının hak ettiği güzelliğe kavuşması adına çalışıyoruz. Bedre deresi uzun yıllardır ilçe halkımızın çok güzel hayaller kurduğu bir alan. Bu hat üzerinde biz vatandaşlarımızın hayallerindeki projeyi gerçeğe dönüştürmek için çalışmalarımıza başladık. Projemiz hazır. İnşallah en kısa zamanda startı da vererek burayı İnegöl’ün yeni çekim merkezi haline getirmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

BETON YOLLAR İLÇEYİ KAPLIYOR

Organize Sanayi Bölgesinde devam eden beton yol çalışmalarını yerinde inceleyen Belediye Başkanı Alper Taban, şuana kadar 5 kilometrelik beton yol uygulandığını hatırlattı.  1 kilometre asfalt yolun maliyeti ile 2 kilometre beton yol yapılabildiğini kaydeden Taban, “Daha fazla ayağımızın toza çamura bastığı alanları bizim güzel güzel kaplayarak vatandaşımızı bu standartlara kavuşturmuş olacağız. Önümüzde 15-20 alanın programı var. Özellikle arsaların olduğu bölgelerden ziyade yerleşik hayatın tamamen oluştuğu alanlarda bu kaplamaları yoğunlaştıracağız. Sırasıyla da her alana ulaştıracağız. Bir yandan altyapı çalışmaları bir yandan da üst yapı çalışmaları devam edecek. Şehrimizi donatı alanlarıyla, rekreasyon alanlarıyla donatarak daha yaşanabilir bir şehri hayata geçireceğiz.” diye konuştu.

8 MAHALLEDE EBA DESTEK NOKTASI

İnegöl Belediyesi, pandemi sürecinde EBA TV üzerinden devam edecek olan eğitim öğretim faaliyetlerine tüm öğrencilerin sorunsuz şekilde erişebilmesi adına 8 mahallede EBA Destek Noktası oluşturdu.  Eğitimde eşitliği sağlamak adına Türkiye genelinde oluşturulan 4080 EBA Destek Noktasına, İnegöl Belediyesi de 8 mahallede oluşturduğu 8 ayrı EBA Destek Noktası ile katkı sağlıyor. İnegöl Belediyesi’nin 2008 yılında oluşturduğu Bilgi Kültür Evleri EBA Destek Noktası olarak revize edildi. Bilgi Kültür Evleri ile Nöbetçi Kitaphane, ihtiyacı karşılayacak şekilde donatılarak yeni fonksiyonlar eklendi.  Sabah 08.00 ile akşam 17.00 arasında hizmet verecek olan EBA Destek Noktalarında öğrenciler canlı derslere katılıp ders saatlerine göre dönüşümlü olarak eğitimlerini alacaklar.

HER MAHALLEYE OTOPARK, TRAFİĞİ DE RAHATLATACAK

  • İnegöl Belediyesi, Kemalpaşa Mahallesi Yeşilçayır Caddesi üzerinde bulunan 1340 m2’lik alanda 31 araçlık otopark ve çevre düzenlemesi çalışmasını sürdürüyor. Yapılan düzenlemeyle bölge modern bir görünüme kavuşacak.
  • , Cumhuriyet Mahallesi Atatürk Caddesi üzerinde 845 m2’lik alanın yeşil bant ve otopark olarak dönüştürülmesi ile ilgili çalışmalara başladı. Başkan Taban, artan araç sayısı da göz önüne alındığında otopark yapım çalışmalarını arttırarak sürdürmeyi planladıklarını söyledi.
  • Orhaniye Mahallesi Bülbüller Sokaktaki boş alanı modern bir görünüme ve kullanışlı bir otoparka dönüştürmek için bir süre önce çalışma başlatan İnegöl Belediyesi, projeyi tamamladı. 960 m2’lik alanda yapılan düzenleme, adeta bölgenin çehresini değiştirdi.
  • İnegöl Belediyesi, modern bir kent oluşturma adına sürdürdüğü çalışmalar kapsamında çıkmaz sokakları kamulaştırma çalışmalarıyla ulaşıma açmaya devam ediyor. Bu kapsamda Cuma Mahallesinde hem çıkmaz sokağın açıldığı hem de bölgenin otopark ihtiyacına cevap verecek bir çalışma yürütülüyor.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:28
Güneş 06:03
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 20:00
Yatsı 21:29
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P