İnegöl Erzurum Kültür ve Dayanışma Derneği’nde yeni dönem başladı. Düzenlenen devir teslim töreninde dernek başkanlığı görevini Sinan Döngel’den devralan Saltuk Celil Bayrak, yeni dönemde hayata geçirecekleri çalışmalarla Erzurum kültürünü ve hemşehrilik bağlarını daha da güçlendirmeyi hedeflediklerini ifade etti. Yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı törende, görevini devreden Sinan Döngel ile yeni Başkan Saltuk Celil Bayrak birlik ve beraberlik mesajları verdi.
“BU GÖREV GEÇMİŞTEN GELECEĞE SORUMLULUK TAŞIYOR”
Başkanlık görevini devralan Saltuk Celil Bayrak, kendisine emanet edilen görevin sorumluluğunun bilincinde olduğunu belirterek, derneğe bugüne kadar emek veren Sinan Döngel’e teşekkür etti.
Dernek başkanlığının yalnızca bir makamdan ibaret olmadığını vurgulayan Bayrak, Erzurum’un kültürünü, geleneklerini ve değerlerini yaşatmanın, bunları genç nesillere aktarmanın öncelikleri arasında yer alacağını kaydetti.

“BİRLİKTE ÜRETECEK, DAYANIŞMAYI GÜÇLENDİRECEĞİZ”
Yeni dönemde yönetim kurulu ve dernek üyeleriyle birlikte hareket edeceklerini belirten Saltuk Celil Bayrak, İnegöl’de yaşayan Erzurumlular arasındaki birlikteliği güçlendirmeyi amaçladıklarını ifade etti. Derneğin tüm hemşehrilere ve gönül dostlarına açık olacağını dile getiren Bayrak, ortak akıl, dayanışma ve birlikte üretme anlayışıyla çalışacaklarını belirtti.
SİNAN DÖNGEL’İN TECRÜBESİNDEN FAYDALANILACAK
Görevi devreden Sinan Döngel de başkanlık sürecinde kendisiyle birlikte çalışan yönetim kurulu üyelerine, dernek üyelerine ve hemşehrilerine teşekkür etti. Görev süresince zaman zaman zorluklarla karşılaştıklarını ancak birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Döngel, dernekle ve hemşehrileriyle bağının devam edeceğini ifade etti.
Yeni Başkan Saltuk Celil Bayrak ise Sinan Döngel’in derneğe sunduğu katkıların önemli olduğunu belirterek, yeni dönemde önceki başkanın tecrübe ve desteğinden yararlanmaya devam edeceklerini söyledi.
Gerçekleştirilen devir teslim töreniyle birlikte İnegöl Erzurum Kültür ve Dayanışma Derneği’nde Saltuk Celil Bayrak başkanlığındaki yeni dönem resmen başladı.






