banner204

banner177

banner193

banner205

06.09.2021, 09:40

KAHİN 

Dünya üzerinde, farklı zaman birimleri içerisinde ve kıtalarda yaşamış, gelecekten haber verme yeteneğine sahip olduğunu iddia eden insanlar olmuştur. Bizler ve genel olarak toplum, bu kişilere kimi zaman biriminde kahin, kimi zaman biriminde medyum demişiz. Bu kişilerin verdiği haberlere veya gelecekte şu böyle olacak demelerine de kehanet denmiş.
Peki, sizce gerçek kahin, gelecekten haber veren kişi mi? Yoksa geçmişi tümüyle görebilen analiz edebilen kişi mi? Yola çıkılacak olan kişi o yoldan geçip nerede çukur, nerede tümsek olduğunu net olarak bilen mi? Yoksa burada çukur burada tümsek olabilir diyen kişi midir ? Benim fikrim gerçek kahin, geçmişi yaşayan ve geçmişte edinilen bilgilerle gelecek hakkında bilgi veren kişilerdir. Geçmişle ilgili kehanetlerde bulunan insanların, geleceğe dönük tuttukları ışık daha gerçekçi ve kehanet değeri daha yüksek seviyede olduğuna inanıyorum, ayrıca yaşadığımız zamanda kahin olmayan mı var. Ya da kehanette bulunmaya değer ne yaşıyoruz ki? Bakın bu yazıyı okuyan herkes için, geleceğe dönük bir kehanette bulunayım, yarınınız, hatta bir sonraki gün ve bunu takip eden diğer günlerinizde, bugün gibi olacak, isterseniz hemen ucundan bir göz atalım, sabah telefon veya saatin sesiyle erkenden kalkacaksınız. Kimileriniz arabasıyla, kimileriniz toplu taşıma veya çalıştığınız firmaların servisleri ile işlerinize gidecek, arabalarıyla işe gidenler, yolda bir pastanenin ya da yıllardır aynı noktada poğaça satan bir seyyar satıcının önünde durup kahvaltılık bir şeyler alacak, toplu taşıma kullananlar, her sabah aynı otobüse veya metro ya binerek hep oturduğu o koltuğa oturacak ve her sabah tam karşısına oturan o kişiyle birlikte seyahat edecek. İndiği noktadan işine yürürken, yine aynı yerden alış verişini yapacak. İşyeri servisini kullananlar, sizde firmanızın önüne gelen kişilerden kahvaltınızı alacaksınız, sonra ne olacak biliyor musunuz? Hepimiz için akşam olacak bu sefer sabah gittiğiniz yolun tam ters istikametinden, evinize döneceksiniz, aynı dün olduğu gibi. Bugün ile yarın aynı ise hangi heyecanla bir sonra ki günün sabahına uyanmalıyız? Tüm bu standartlaşmış artık otomasyona bağlanmış yaşantımızdan, farklılıkların çıkması ile yerini mutsuzluklar, memnuniyetsizlikler ve sıkıntılar almaya başladı. 
Geleceği bu seviyede görebilen insanlar olarak düşünüyorum da bugünü yarından farklı kılan tek şeyin ilerleyen zaman ve tarih olduğu düşüncesi insanı rahatsız ediyor. Bakın şimdi, çok çok uzun yılları görebildiğini söyleyen kahinlere gerçekten acıdım. Hayat onlar için hiçbir şey ifade etmiyordur. Gizemini ve sırlarını kaybetmiş gelecek, insana nasıl bir keyif ve heyecan verebilir ki? Yarını bugünle aynı olanlar hangi heyecanla güne başlayacak ki? Sırlarını muhafaza eden bir zaman hepimizi heyecanlandırmıyor mu? Bir bilinmeze seyahat etmek kadar haz aldığımız kaç şey var hayatımızda? Hepimiz için ortalama aynı uzunlukta olan hayat kaç yaşına kadar yaşadığınla değil, nasıl yaşadığınla değerli değil mi ? Bir İngiliz atasözü derki ‘’Dün artık tarih oldu yarın ise bilmece ama bu gün ise sana bir hediyedir’’  hediyemizi en güzel şekilde değerlendirip esas olan yarının bilmece olarak kalmasını sağlamaktır.

Yorumlar (11)
Erhan Çağlayan 3 yıl önce
Adem bey sabırsızlik bekliyorduk yine sasirtmadiniz yine yeniden dusunduren bir yazi olmus tebrikler
Hasan Duzgun 3 yıl önce
Devamını bekliyoruz Adem bey, kaleminize saglik.
Oktay akkul 3 yıl önce
Tebrikler, başarıların devamını dilerim, neden bir afemde kain olmasıb, bence bal gibi olur, kim beyni daha iyi kullanırsakainde ılyr bilim adamıda, ben adem beyğn bu yolda başarılı olacağına inanıyorum, birgün gelir herhes ondan bahseder. Durmak yok devam!!!
Rasim Salman 3 yıl önce
Mükemmel bir yazı olmuş adem bey tebrikler
Enes Düzgün 3 yıl önce
Başarılarınızın devamını dilerim ufkunuz tüm okurları aydınlatıyor .
ORHAN KONAKCI 3 yıl önce
Tebrik ediyorum.
Saygılarımla
Yavuz 3 yıl önce
Her toplumda farklı periyod larla hayal gücü yüksek insanlar , halkı kendi penceresinden bakmaya yönlendirmiş kimi tutturmuş , kimi yok olup gitmiş. Kimileride zamanının kendilerine gelmesini beklemekte. Önemli olan kişinin hayal dünyasını kendisi geliştirebilmesi. Güzel ve toplumu ilgilendiren bir yazı olmuş teşekkürler
Nuran 3 yıl önce
Tebrikler çok güzel bir yazı olmuş, başarılarının devamını dilerim
Bütün Yorumları Görmek İçin Tıklayın
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 05:38
Güneş 07:02
Öğle 13:17
İkindi 16:40
Akşam 19:21
Yatsı 20:40
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P