banner204

banner177

banner193

banner205

BAŞKAN ÖZKAN, MUHALEFETE SESLENDİ

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, soğan fiyatlarıyla ilgili yaşanan tartışmalara ilişkin bir açıklama daha yaparak muhalefete seslendi.

KARACABEY BELEDİYESİ 26.04.2023, 14:39
BAŞKAN ÖZKAN, MUHALEFETE SESLENDİ

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eline 1-2 tane soğan alarak Türkiye gündemini değiştirmeye ve manipüle etmeye çalıştığını aktaran Özkan, “Şu anda yeni mahsul ürünler çıkmakta, spekülatif fiyatlar ortaya atılmaktadır. Biz de Hatay Reyhanlı'dan bir tır soğan istedik. Oradaki arkadaşlarımız bize kilogramını beş liradan gönderdi. Biz de bunu ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza dağıtmayı düşünüyoruz. Muhalefete de buradan sesleniyoruz: Soğanla, patatesle illüzyon yapmaya, vatandaşlarımızı kandırmaya, onları yönlendirmeye çalışmayın. Büyük Türkiye ideali için büyük projeler, vizyoner projeler oluşturmaya gayret edin” dedi. 

Başkan Ali Özkan, vatandaşlara spekülatif açıklamalara itibar etmemesi çağrısında bulundu. 

"SOĞAN YAZLIK VE KIŞLIK ÜRETİM TARZINDA İKİ ŞEKİLDE YETİŞTİRİLMEKTEDİR" 
Başkan Özkan açıklamasında, “Sayın Kılıçdaroğlu eline 1-2 tane soğan alarak Türkiye gündemini değiştirmeye, manipüle etmeye çalışmaktadır. Bildiğiniz gibi soğan ürünü yazlık ve kışlık üretim tarzında iki şekilde yetiştirilmektedir. Şu anda yaz mahsulleri Adana'da, Hatay Reyhanlı'da arz edilmeye başlanmıştır. Kışlık olarak da ekim ayında hasat edilen ürünler Polatlı'da, Suluova'da, Çorum'da, Eskişehir'de tarladan toplandıktan sonra depolara götürülür ve tarlada hasat edilirken aşırı yağış olursa, yağmur olursa, aşırı güneş olursa, ürünler bundan etkilenir. Dayanıksız olur. Depoda çürümeye başlar, bu sene de bunu yaşadık. Ürünlerin kalitesiz olması sebebiyle birçoğu zayi oldu. Çöpe atıldı. Dolayısıyla da bu ürünü vatandaşlarımız bir ay iki ay yüksek fiyatla almak durumunda kaldı” ifadelerini kullandı. 



Özkan, sözlerini şöyle sürdürdü: 

“Takdir edersiniz ki bir evin ihtiyacı haftada soğan olarak en fazla bir kilogram, iki kilogramdır. Bununla hiçbir haneye çok bir şey olmaz. Amma velakin biz teknolojik yatırımları yapamadığımız zaman çok büyük kayıplara uğrarız. Şu anda yeni mahsul ürünler çıkmakta spekülatif fiyatlar ortaya atılmaktadır. Biz de Hatay Reyhanlı'dan bir tır soğan istedik. Oradaki arkadaşlarımız bize kilogramını 5 liradan gönderdi. Biz de bunu ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza dağıtmayı düşünüyoruz. Muhalefete de buradan sesleniyoruz. Soğanla, patatesle illüzyon yapmaya, vatandaşlarımızı kandırmaya, onları yönlendirmeye çalışmayın. Büyük Türkiye ideali için büyük projeler, vizyoner projeler oluşturmaya gayret edin.”

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:20
Güneş 06:45
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:32
Yatsı 20:52
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P