banner177

banner193

Haziran Ayında Gezilebilecek Başlıca Avrupa Şehirleri

Sıcak havaların kendini göstermesiyle beraber, gezginlerin de seyahat planlamalarını tekrar gözden geçirme zamanı gelmiş demektir. Yaz mevsiminin ayak seslerinin duyulduğu bu günlerde, gezginler de gündelik streslerinden uzaklaşabilecekleri seyahat rotalarına ihtiyaç duyarlar. Yurt dışına seyahat etmek isteyenler için birbirinden popüler birçok rota bulunur.

KÜLTÜR SANAT 27.05.2022, 09:59
Haziran Ayında Gezilebilecek Başlıca Avrupa Şehirleri

Ucuz uçak biletleri ile ekonomik bir uçuş gerçekleştirmek isteyen gezginler, Pegasus’un kampanyalarını kaçırmamalı. Siz de en ucuz uçak bileti fırsatlarıyla Avrupa’nın gözde şehirlerini yakından keşfetmeye ne dersiniz? İşte, gezginlerin sadece bahar aylarında değil yılın her döneminde gönül rahatlığıyla gidebilecekleri başlıca Avrupa şehirleri…

Tatilin Keyfini Çıkarabileceğiniz Avrupa Kentleri

Artan hava sıcaklıklarını güzel bir tatille taçlandırmak isteyen gezginlerin, gezip görmesi gereken yüzlerce lokasyon bulunuyor. Biraz rutinin stresinden uzaklaşmak, yeni yerler keşfetmenin enerjisiyle dolmak isteyen gezginler için başlıca popüler Avrupa kentleri…


- Stockholm, İsveç: İsveç’in başkenti, aynı zamanda da en büyük şehri olan Stockholm, bir kanala ve 14 tane de adaya sahiptir. Kültürüyle ve doğal güzellikleriyle gezginlere farklı bir dünyada gibi hissettiren rüya şehir, ilham verici atmosferiyle mutlaka gezilip görülmesi gereken adreslerden biridir. Kuzey Avrupa’nın gözde şehirlerinden biri olan Stockholm, tarihi yapıları ve rengarenk binalarıyla eşsiz bir görünüme sahiptir. Malaren Gölü’nün denizle birleştiği bir kanala sahip olan şehir, adalar üstünde yer alması yönüyle de “Kuzeyin Venedik’i” olarak anılır. Avrupa’nın en gelişmiş şehirlerinden biri olan Stockholm, yerli ve yabancı turistlerin vazgeçilmez rotalarından biridir. Stockholm’da gezginlerin mutlaka ziyaret etmesi gereken başlıca rotaları; Drottningholm Sarayı, Skansen, Gamla Stan, Katarina Asansörü (Katarinahissen) ve Stockholm Şehir Müzesi (Stadsmuseet) olarak sıralamak mümkün.

- Saraybosna, Bosna Hersek: Vizesiz bir yurt dışı seyahati planlayan gezginler için Saraybosna oldukça ideal rotalar arasında yer alıyor. Bosna Hersek’in başkenti olan Saraybosna, doğu ve batı kültürünün bir arada yaşandığı şehirlerden biridir. Suç oranının oldukça düşük olduğu şehirlerden biri olması yönüyle Saray Bosna, Güney Doğu Avrupa’nın en güvenli şehirlerinden biridir. Doğal güzellikleriyle gezginleri kendine hayran bırakmayı başaran şehirde; camiler, sinagog ve kiliseler bir aradadır. Birçok kültürün bir arada yaşadığı şehirde hem Osmanlı hem de Avusturya-Macaristan İmparatorluğu’nun izlerini görmek mümkün. Geleneksel lezzetleriyle ve özgün müzik kültürüyle dikkat çeken şehir birçok turiste ev sahipliği yapar. Saraybosna’da gezilip görülmesi gereken başlıca rotalar şunlardır; Gazi Hüsrev Yadigâr Cami, Brusa Bedesteni, Kutsal Kalp Katedrali, Latin Köprüsü ve Başçarşı.

- Marsilya, Fransa: Fransa’nın eski yerleşim yerlerinden biri olan Marsilya, aynı zamanda ülkenin en büyük şehri olarak da bilinir. 2500 yıl önce Grekler tarafından bir liman kenti olarak kurulan şehir, tarihi hikayeleriyle de meşhurdur. Ekonomik olarak oldukça gelişmiş şehirler arasında yer alan Marsilya, antik dönemde “Massalia” olarak anılmıştır. Bahar aylarında Fransa’nın Akdeniz kıyıları gezginler için oldukça ideal rotalar arasında yer alır. Akdeniz kıyıları denildiğinde akıllara gelen başlıca lokasyonlardan birisi de Marsilya’dır. Marsilya’ya seyahat edecek gezginlerin mutlaka gezmesi gereken başlıca lokasyonları; Longchamp Sarayı, Le Panier, Marsilya Eski Limanı, Notre Dame de la Garda Bazilikası ve Avrupa ve Akdeniz Medeniyetler Müzesi olarak sıralamak mümkün.

- Milano, İtalya: Moda tutkunlarının vazgeçilmez rotalarından birisi hiç şüphesiz Milano’dur. Dünyaca ünlü giyim markalarına ev sahipliği yapan Milano, birbirinden ünlü tasarımcıların bir araya geldiği şehirlerden biridir. Alışveriş tutkunları için Milano’da alışveriş yapmak oldukça keyiflidir. Sadece moda alanında değil; otomotiv, sanayi ve finans alanında da gelişmiş şehirlerden biri olan Milano, İtalya’nın en önemli ikinci şehridir. Tarihi ve modern yapılarıyla görenleri büyülemeyi başaran şehir, Avrupa’da keşfedilmeyi hak eden lokasyonlar arasında yer alır. Milano’ya seyahat eden gezginlerin mutlaka ziyaret etmesi gereken başlıca lokasyonlar şunlardır; Sforzesco Şatosu, La Scala Opera Binası, Santa Maria delle Grazie Bazilikası, Galleria Vittorio Emanuele II ve Duomo Katedrali.

- Sofya, Bulgaristan: Bulgaristan’ın başkenti ve aynı zamanda en büyük şehirlerinden biri olan Sofya, geçmişten günümüze tarihi dokusu ve doğal güzellikleriyle ilgi odağı olmayı başarır. Osmanlı, Roma, Yunan ve Rus gibi farklı kültürlerin izlerini taşıyan Sofya, kültür & sanat gezisi yapmak isteyenler için de sanat galeri ve müzeleriyle ideal rotalardan biridir. Sofya’da gezginlerin mutlaka ziyaret etmesi gereken başlıca lokasyonları; Borisova Gradina Parkı, Sofya Hayvanat Bahçesi, Boyana Kilisesi, Ulusal Doğa Tarihi Müzesi, Ulusal Sanat Galerisi, Sofya Arkeoloji Müzesi ve Alexander Nevsky Katedrali olarak sıralamak mümkün.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:28
Güneş 06:03
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 20:00
Yatsı 21:29
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P