banner177

banner193

DEPREM ANINDA VE SONRASINDA UEDAŞ'TAN BÜYÜK GÖREV

Asrın felaketinde depremin olduğu ilk anda bölgeye intikal eden UEDAŞ arama kurtarma ekipleri enkaz altındaki vatandaşlarımıza umut olurken, arama kurtarma çalışmalarının ardından bölgede meydana gelen elektrik arızası UEDAŞ ekipleri tarafından onarılıyor

GÜNDEM 16.02.2023, 10:16
DEPREM ANINDA VE SONRASINDA UEDAŞ'TAN BÜYÜK GÖREV

2021 yılında gerçekleşen Muğla yangınında bölgeye yardım götüren UEDAŞ, hemen sonrasında çalışanların gönüllü olarak yer aldığı bir arama kurtarma takımı oluşturdu. 
Ekip bu sürede enkaz, doğada arama kurtarma teknikleri, ilk yardım belgesi gibi eğitimlerini tamamlayarak sahaya çıkabilecek hale geldi. 

UEDAŞ Arama Kurtarma ekibi , depremin gerçekleştiği gün 15 kişilik ekiple Bursa'dan yola çıkarak afet bölgesindeki Hatay'a  yardım götürürken arama kurtarma çalışmalarına da destek verdi. 
Hatay'ın Hassa ve Antakya ilçelerinde birçok noktada saatlerce çalışan UEDAŞ arama kurtarma ekibi, enkaz başında bekleyen ailelere umut oldu. 

Antakya ilçesine bağlı Odabaşı Mahallesi'nde bulunan Prestij Apartmanı'ndan deprem sonrası enkaz altında kalan polis memuru Tolga Doğan ve 4 yaşındaki oğlu Alparslan Doğan, 7 saatlik kurtarma çalışmasının ardından Polis Arama Kurtarma ve UEDAŞ arama kurtarma ekipleri tarafından 89 saat sonra kurtarıldı.

Deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmaları sürerken diğer yandan da onarım işlemleri yapılıyor. Bölgede yaşanan elektrik arızası Bursa'dan giden UEDAŞ ekipleri tarafından onarılıyor.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 30 Nisan 2024
İmsak 04:21
Güneş 05:58
Öğle 13:06
İkindi 16:55
Akşam 20:04
Yatsı 21:34
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P