banner177

banner193

ORHANELİ ALTIN ÇAĞINI YAŞIYOR

Ekolojik dengesi bozulmamış Orhaneli; yöresel lezzetleri, Sadağı Kanyonu, Kocasu Rafting Parkuru, doğal güzellikleri, kaya hamamları ve doğal ormanlarıyla Türkiye’nin en farklı ilçeleri arasında yer alırken Belediye Başkanı Ali Aykurt döneminde hayata geçen turizm ve üretim alanındaki yatırımlarıyla adından söz ettiriyor.

ORHANELİ BELEDİYESİ 16.11.2022, 14:34
ORHANELİ ALTIN ÇAĞINI YAŞIYOR

Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt, Orhaneli’nin birçok alanda yakaladığı başarılı ivmeyi devam ettirmek için yeni projelerin devam ettiğini belirtti. Başkan Aykurt Orhaneli’nin sosyal donatı alanları ile ilçede yaşayanların refah seviyesinin yükseldiğini ifade ederek, köylerden kentlere göçü durma noktasına geldiğini, tersine göçün başladığını ifade etti.

BEYCE DOĞAL YAŞAM SPOR MERKEZİ TURİZMİN YENİ GÖZDESİ OLUYOR

Orhaneli’nin turizm alanında cazibe merkezi haline gelmesi için yatırımların yoğunlaştığının altını çizen Aykurt, “Doğamızı korumak kaidesiyle, insanlara yeşil alanlarımızı açmak istiyoruz. Bugün doğaseverlerin çok farklı istekleri var. Maceracıların jumping, paintball gibi hayvan severlerin at biniciliği gibi, kamp severlerin karavan ve çadır alanı gibi birçok örnekle arttıracağımız istekler var. Orhaneli bunların hepsine cevap verebilecek bir bölge. Eko turizm projemizde ilk etapta 1 restoran, 2 katlı kır evi, 15 adet bungalov evler yapıldı.  Akabinde toplam 45 adet bungalov ev tamamlanmış olacak. Böylece yöre halkının gereksinimleri kısıtlanmadan ilçemize gelen misafirler ile Orhanelimizin tanınırlığı artacak. Ayrıca  geleneksel olarak sürdürdüğümüz Karagöz  Çilek Kiraz yabanmersini Ahududu Festivali ve Orhaneli Kamp ve Karavan Festivali de bu alanda yapılmaktadır. Bilindiği üzere bu tarz büyük organizasyonlar sayesinde söz konusu alanlara insan akışı artmaktadır. Buna bağlı olarak ise bu alanların tanınırlığı artmaktadır, bugün bizim düzenlemiş olduğumuz festivallerde katılım sağlayan vatandaşlarımız birçok farklı faaliyet ve spor dalının deneyimleme aynı zamanda konaklama ve yeme-içme imkanına kolayca ulaşabileceklerdir.” İfadelerini kullandı.  

65 BİN METREKARE ALANDA GENÇLİK KAMPI ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Marmara Bölgesinin en büyüklerinden olması planlanan Göynükbelen Gençlik ve Doğal Yaşam Merkezi’nde çalışmalara başlandığını aktaran Aykurt, “Gençlerimiz bizim için çok önemli. Vicdanıyla, merhametiyle farkındalığı yüksek bir genç nüfusumuz var. Göreve geldikten sonra hemen çocuklarımızın kendilerine nitelik katmaları açısından ilçemizde çeşitli spor dallarında takımlar oluşturmuştuk. Gençlerimiz bu spor dallarında çok güzel başarılar elde edip bizleri gururlandırdılar. Çalışmalarına başladığımız Gençlik Kampımız ile gençlerimiz hem yeteneklerine göre eğitim alacaklar hemde birçok farklı alanda kendilerini geliştirme fırsatı elde edecekler.” dedi. Türkiye genelinden gelecek birçok gencin kamp yapacağı merkez aynı anda 200 kişiye kadar hizmet verebilecek. 65 bin 500 metrekarelik alanda çalışmalar devam ederken 2023 yılının ortalarında hizmete açılması planlanıyor. Gençlik ve Doğal Yaşam Merkezi’nde; Futbol, basketbol, voleybol sahaları, eğitim amaçlı merkezler, etkinlik ve piknik alanları, bungolov tipi konaklama alanları, yemekhane, mescid, revir, idari bina, derslik, çok amaçlı salon, personel konaklama alanları yer alacak. Isıtma sistemiyle birlikte yılın 12 ayı kullanılabilecek bir merkez haline gelecek.

ORHANELİ’NİN YENİ SPOR KOMPLEKSİ

Turizm alanında yaptığı yatırımlarla büyümeyi sürdüren Orhaneli Belediyesi, spor kenti olma yolunda da önemli adımlar atıyor. İlçedeki çocuklara spor sevgisini aşılayan Orhaneli Belediyesi,  kurslarıyla yüzme, basketbol, futbol, güreş ve jimnastik 5 farklı spor dalında çocuklara hizmet veriyor. Öte yandan ilçede spor yatırımları devam ederken, yeni spor kompleksi hizmete açıldı. Tenis kortu, basketbol sahası ve futbol sahasının yer aldığı modern tesis özellikle gençler için çekim noktası haline geldi.  Diğer yandan kırsal mahallelerde vatandaşların her anlamda ihtiyaçlarının karşılanması amacı ile köy konakları yapılıyor. Akalan Köy Konağı hizmete açılırken, Firoz ve diğer köylerde çalışmalar devam ediyor.

ORHANELİ’DE KİLOMETRELERCE YOL YENİLENDİ  

Orhaneli Belediyesi birçok alanda çalışmalarını sürdürürken ilçenin en büyük sorunları arasında gösterilen yol sorununa çare olmaya devam ediyor. Bursa’nın ekolojik dengesi bozulmamış ilçesi Orhaneli’de yol çalışmaları büyük ölçüde tamamlandı. İlçeye son 2 yılda 90 bin metrekare parke taşı döşenirken, ilçe merkezinde süren çalışmalar kapsamında 32 kilometre sıcak asfalt çalışma gerçekleştirildi.

 Orhaneli’ye bağlı kırsal mahallelerde parke taşı çalışmalarını sürdüren 35 farklı mahallede parke taş çalışmalarına devam edecek. Orhaneli’nin merkezinde devam eden altyapı çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte ilçe merkezinde devam eden yol çalışmalarında da sona gelindi. Orhaneli Belediyesi ilçe merkezini modern bir görünüme kavuşturarak esnafın ve vatandaşın yüzünü güldürdü. 

SOSYAL KONUT PROJESİYLE ORHANELİLER EV SAHİBİ OLACAK

TOKİ Sosyal Konut Projesi ile ilgili son bilgileri paylaşan Aykurt şöyle devam etti, “Doğanın ve doğal insanların şehri Orhaneli her geçen gün büyümeye ve gelişmeye devam ediyor. Gelişip ve büyüyen Orhaneli  halkına Toki projesi kapsamında 1. Etap da 151, 2. Etap da 142 konut kazandırılmıştır ve 3. Etap da ise 268 konut  kura ile sahiplerine kavuşturulacaktır. Bu sayede pek çok vatandaşımız uygun ödeme koşullarından yararlanacak ev sahibi olacaklar.”

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:28
Güneş 06:03
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 20:00
Yatsı 21:29
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P