banner204

banner177

banner193

ORHANELİ’DE KIRSALA HİZMET YAĞMURU

Doğa turizmi yatırımlarının yanında kırsal alanda verdiği hizmetlerle de adından sıkça söz ettiren Orhaneli Belediyesi, 1 mahallede köy konağını tamamlarken, 6 mahallede ise çalışmalarını sürdürüyor. Belediye ayrıca 9 mahallede kullanıma elverişsiz olan hizmet binalarını da yeniledi. 

ORHANELİ BELEDİYESİ 01.02.2023, 11:33
ORHANELİ’DE KIRSALA HİZMET YAĞMURU

Marmara’nın güneyinde Bursa merkeze 30 dakika mesafede yeşillikler içinde bir alan olan Orhaneli, yapılan yatırımlarla günden güne büyümeyi sürdürüyor. Bursa’da doğa turizminin merkezi haline gelen ilçe, alt yapı ve üst yapı çalışmalarıyla yeni bir kimlik kazanıyor. İlçede toplamda 61 mahalle oluğunu ifade eden Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt, “Köy halkıyla beraber koordineli yürüttüğümüz süreçler sonucunda çalışmalarımızın meyvelerini almaktayız.” dedi.

ŞEHİR KİMLİĞİ ÖNE ÇIKIYOR

2022 yılında tarımsal üretime büyük destek verdiklerini ifade eden Aykurt, “Elektrik ve su ile ilgili alt yapı çalışmalarını tamamladığımız toplamda 22 mahallemize 2022 yılında 56.600 metre kare parke taşı döşedik şu anda da birçok mahallemizde parke taşı döşeme çalışmalarımız devam ediyor. Köy bağlantı yolları başta olmak üzere zemin açısından uygun olan köylerimize 32 km stabilize asfalt serimi gerçekleştirdik. Bu doğrultuda 3 mahallemizde meydan düzenleme çalışmalarını bitirirken 9 mahallemizde 3400 metrekare istinat duvarı yapımını tamamladık. Böylece eski gelişmemiş köy anlayışının tam tersi yerleşimin daha düzenli, binaların daha etkin kullanıldığı bir ortamı hemşehrilerimizle beraber inşa ediyoruz.” diye konuştu.

KÖY KONAKLARI TAMAMLANIYOR

Kırsal mahallelerde sosyal hayatı da hareketlendirecek çalışmalara imza attıklarını belirten Aykurt, “Birlik beraberliği arttıracak etkinliklerde yer sıkıntıları çekmemeleri için 1 adet mahallemizde köy konağımızı tamamlarken 6 mahallemizde çalışmalarımız devam ediyor; haricen 9 mahallemizde de kullanıma el verişsiz olan hizmet binalarının yenilenmesini gerçekleştirerek vatandaşlarımızın kullanımına sunduk.  Yine gelen talepler doğrultusunda çalışmaları devam edenler dışında 5 mahallemizde 670 metrekare sundurma çalışmalarını tamamlamış bulunmaktayız. Bursa yaşam kaynağımız olan suyun yer altı ve yer üstü olmak üzere kaynağı kabul edilmekte bizim doğal kaynaklarımızda bu açıdan oldukça zengin. Özellikle ilçe merkezine uzak mahallelerimizin sıkıntı çekmemesini gözeterek 5 mahallemize yeni çeşme yapımı bu doğrultuda gerçekleştirildi.” İfadelerini kullandı.

DOST ELİ MAĞZASI’NDA DESTEKLER SÜRÜYOR

Başkan Aykurt sözlerine şöyle devam etti: “Doğanın ve Doğal İnsanların Şehri Orhaneli’de bakım, onarım ve yenileme gibi altyapı ve üstyapıları kapsayan çalışmalarımızın dışında sosyal belediyecilik kapsamında faaliyetlerimize devam etmekteyiz. Gönüllere erişebilmek gayretiyle ilçemizde yeni doğan bebek ziyaretlerimizi aksatmadan devam ediyoruz, açtığımız Dost Eli Mağazamız ile vatandaşlarımıza sıfır kıyafet temin ederken evlerinin mutfaklarına da erzak desteği sağlıyoruz. Bunların yanında bir kaza sonucunda evlerini yangınla kaybeden vatandaşlarımız var yine onların yanında olmak adına olayın yaşandığı ilk dakikadan itibaren aksiyon olarak 6 hanemize afet sonrası tamirat ve malzeme desteği sağladık.”

“GENÇLERE YÖNELİK PROJELER DAİMA ÖN PLANDA”

Gençler için yürüttükleri projelere de değinen Aykurt, “Yaptığımız yatırımlar ve çalışmalar bir yana gençlerimizin sosyalleşmeye, kendi kültürü ile buluşmaya ve birbirlerini tanımaya ihtiyacı var. Şu an da Yörükler, Erenler ve Fadıl mahallerimizde Halı Saha çalışmalarımız devam ediyor. Gençlerimiz burada yaz-kış hem çeşitli spor aktivitelerini gerçekleştirebilecek hem de sosyalleşme imkanı bulmuş olacaklar. Gençlerimizin yalnızca sosyal aktivite değil konaklama ihtiyacı da bulunmakta. Bursa Uludağ Üniversitesi Orhaneli Meslek Yüksekokulu’nda okumaya gelen öğrencilerimizin ihtiyaçlarını da göz ardı edemezdik bundan mütevellit süratle çalışmalarına başladığımız Öğrenci Yurdu Projesi ilçemizde yer alan öğrencilerin barınma ihtiyaçlarını karşılamış olacak. Bizim için genç kardeşlerimize yönelik projelerimiz her daim ön planda, ilçe merkezinde bulunan fakat atıl durumda olan alanı Beyce Meydan Kafe ile hem gençlerimize hem de ile halkımıza kazandırmış bulunmaktayız.” İfadelerini kullandı.

2023 YILI HEDEFLERİ

Yeni yıl hedeflerinden de bahseden Aykurt, “Ben ve çalışma arkadaşlarım 2023 yılında hedef aldığımız üzere Orhaneli’yi hem turizm odağında bir ilçe hem de Orhaneli’li hemşerilerimizin ihtiyaçlarına cevap verebilecek bir merkez haline getirme arzusu içerisindeyiz. Bizler istiyoruz ki; çözüme kavuşturduğumuz ulaşım ve alt yapı sorunları giderilen Orhaneli gelişen ve büyüyen bir Orhaneli olsun. Bu doğrultu da bugüne kadar imza attığımız ve tamamlanan projelerimize ek olarak ise önceliğimiz yine sosyal belediyecilik anlayışımızı sürdürmek olacaktır. Orhaneli’de yaşayan tüm hemşehrilerimizin spor ile buluşmasını sağlayabilmek amacıyla Kapalı Spor Salonu ve Yüzme Havuzunu’ da yeni projelerimiz arasında heyecanla yazdık. Spor ile sağlık arasındaki bağlamı vatandaşlarımıza aşılayıp ve vatandaşlarımıza hareket sayesinde aktif bir yaşam biçimi kazandırabilirsek, biliyoruz ki kendilerinin hem bedensel hem ruhsal sağlıkları değişip gelişerek halkımıza yaraşır Orhaneli’yi beraber inşa edeceğiz.” dedi.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:20
Güneş 06:45
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:32
Yatsı 20:52
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P