banner209

banner177

banner193

ORHANELİ’Yİ ŞAHLANDIRACAK YATIRIMLAR HIZ KESMİYOR

Bursa’nın son yıllarda en gözde ilçelerinden biri haline gelen Orhaneli’de yatırımlar hız kesmeden sürüyor. Altyapıdan, üstyapıya, turizmden, tarıma, spordan, sosyal yardımlara kadar birçok konuda üstün hizmet sağlayan Orhaneli Belediyesi, ilçeye çağ atlatacak projeleri bir bir hayata geçiriyor.

ORHANELİ BELEDİYESİ 30.10.2023, 11:16 30.10.2023, 11:19
ORHANELİ’Yİ ŞAHLANDIRACAK YATIRIMLAR HIZ KESMİYOR

Orhaneli Belediyesi hizmet kalitesini artırmayı sürdürüyor. Daha yaşanabilir bir Orhaneli için canla başla çalışan Başkan Ali Aykurt ve ekibi, yeni projelere imza atmayı sürdürüyor. İlçenin turizm kaderine doğrudan etki eden yatırımların yanında, tarım ve spor alanında da önemli projeleri ilçeye kazandıran Belediye, sosyal belediyecilik anlayışıyla da örnek oluyor.

EKO TURİZM TESİSLERİ HİZMETE AÇILDI

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Orhaneli Belediyesi koordinasyonu ile Karagöz piknik alanında oluşturulan eko turizm tesisleri açıldı. İçerisinde Bungalov evlerin bulunduğu sosyal alan ziyaretçilerini ağırlamaya hazırlanıyor. Beyce Doğal Yaşam ve Spor Merkezi adı verilen tesis içerisinde yer alan bungalov evlerde ziyaretçileri konforlu ve aynı zamanda da keyifli bir zaman dilimi bekliyor. Doğalgaz alt yapısı ile donatılan evler içerisinde 24 saat sıcak su, mini bar, yatak odası, oturma alanı ve banyo bulunuyor. Tesis içerisinde gelen ziyaretçilerin birbirinden farklı lezzetleri tadacağı bir ana restoran ve aktivite olarak adrenalin arayanlara rafting parkuru tesis içerisinde hizmet vermeye başladı. Macera severler için jumping, hayvan severlere at biniciliği, kamp severler için ise karavan ve çadır alanı gibi bir çok aktivite alanı üzerinde ise çalışmalar devam ediyor. 15 adet bungaov ev, 2 katlı kır evi ve restorandın tamamlanmasının ardından 45 adet bungalov evin de tamamlanması adına hazırlıklar devam ediyor. Tesis hakkında açıklamarda bulunan Başkan Ali Aykurt, “Orhanelimizin tanınırlığı artacak. Ayrıca geleneksel olarak sürdürdüğümüz Karagöz Çilek Kiraz Yaban Mersini Ahududu Festivali ve Orhaneli Kamp ve Karavan Festivali’mizi de bu alanda gerçekleştiriyoruz.  Doğayla iç içe huzur ve dingin bir ortam arayan tüm vatandaşlarımızı “Beyce Doğal Yaşam ve Spor Merkezi”mize davet ediyorum." İfadelerini kullandı.

SPOR KENTİ ORHANELİ

Bulundukları bölgede bir çok mahalleye hizmet verecek olan halı sahalar Orhaneli’de spor alanındaki tesisleşmenin adımlarından biri oldu. Spor Toto ve Orhaneli Belediyesi iş birliği ile tamamlanan halı saha projeleri Orhaneli’nin Erenler ve Fadıl mahallerinde hayata geçirildi.  Uluslararası standartlara sahip özelliklerle inşaatı tamamlanan halı sahalar ile gençlerin daha sağlıklı bir ortamda spor yapabilmelerine imkan sağlanmış oldu. Yörükler mahallesinde ise Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Orhaneli Belediyesi iş birliği ile tamamlanan halı saha sayesinde ilçenin gençleri spor aktivitelerini uygun şartlarda gerçekleştiriyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Orhaneli Belediyesi iş birliği ile 2021 yılında vatandaşların kullanımına açılan spor tesisi gençlerin gözdesi olmuş durumda. Yaz-kış spor faaliyetlerini gerçekleştiren ilçedeki gençler farklı spor deneyimlerini de edinebilecekler sahalar ile sporsal faaliyetlerin içinde kalıyor. Yapımı tamamlanan tenis sahası sayesinde ilçedeki lisanslı sporcular yine ilçenin küçüklerine ders vererek tenis alanında gelişimi sağlıyor. Geçtiğimiz sezonda olağanüstü başarı elde ederek isminden söz ettiren Orhanelispor basketbol takımı ilçede basketbola yetkin çocukların gelişimi için yapımı tamamlanan basketbol sahasında  derslerini devam ettiriyor. Sporun ve sporcunun her zaman yanında olan Başkan Aykurt tamamladığı projelerin yanında ilçeye kazandıracağı spor tesisleri ile ilçedeki gençlerin gelişimini destekliyor.

TARİHSEL DOKU GÜN YÜZÜNE ÇIKIYOR

Orhaneli’nin Zafer Caddesi tarihsel dokusunun yaşatılarak geleceğe iletilmesine yönelik sokak sağlıklaştırma, cephe düzenleme, iyileştirme kapsamında gerçekleştirilecek cephe renovasyonu ve çevre düzenlemesi çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Çalışma, söz konusu cadde üzerinde yer alan dükkan ve binaları kapsıyor. Osmanlı mimarisinden yola çıkılan proje herkes tarafından takdir gördü. İller Bankası, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Orhaneli Belediyesi paydaşlığı ile hayata geçirilen proje sayesinde Orhaneli’nin tarihsel dokusu gün yüzüne çıkarılacak. Dükkanların tek tip projeye bağlı olduğu projede esas, dükkanların ve binaların dış görünümünü iyileştirerek, caddenin estetik yapısını düzenlemek; Orhanelili yaya ve sürücülere ait alanlarda ise yapılacak düzenleme sayesinde vatandaşların güvenliğini arttırmak oldu. Proje kapsamında 82 adet yapı üzerinde çalışmaların sırayla devam ettiği Zafer Caddesi üzerinde çalışmaların yıl sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 04 Mayıs 2024
İmsak 04:14
Güneş 05:53
Öğle 13:06
İkindi 16:56
Akşam 20:09
Yatsı 21:40
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P