banner177

banner193

ÇİLEK FESTİVALİ BAŞLIYOR

Sekizinci Mahmudiye Çilek Festivali, Orhangazi Kaymakamlığı ve Orhangazi Belediyesi işbirliğiyle yapılacak. Festival 14 Ağustos Pazar günü saat 11:00’de Mahmudiye Mahallesinde gerçekleştirilecek. Organizasyonda özellikle çocuklara yönelik bir çok etkinlik sergilenecek.

ORHANGAZİ BELEDİYESİ 11.08.2022, 17:13
ÇİLEK FESTİVALİ BAŞLIYOR

Orhangazi Belediyesi Orhangazi’nin değerlerini tanıtmaya yönelik çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda, Orhangazi Kaymakamlığı işbirliğiyle Sekizinci Mahmudiye Çilek Festivalini düzenliyor. Orhangazi Belediyesi 14 Ağustos Pazar günü saat 11:00’de başlayacak festival programına ulaşımı sağlamak için, Cumhuriyet Meydanından saat 9:30’da ücretsiz araçlar kaldıracak. Sekizinci Mahmudiye Çilek Festivalinde Orhangazi Belediyesi Halk Oyunları  Ekibi gösterilerini sunarken, En iyi çilek yetiştirme yarışması da yapılacak. Ayrıca  Hacivat Karagöz ve sihirbaz gösterisi, Özellikle  Çocuklara yönelik halat çekme Yarışması, yüz boyama, sandalye kapmaca yarışması gibi etkinlikler katılımcılarla buluşacak. Bunların yanı sıra Çalgıcılar Mektebi, Roman Orkestrası performansı ve Rumeli Semih'in konseri festivalde yer alacak.

Festivallerin yalnızca bir tanıtım, bir reklam aracı olmayıp, bunun yanı sıra  Bir bölgenin kültürünü yaşatma bağlamında da özelliğinin bulunduğunu vurgulayan Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın sözlerine “ Bursa ve çevresinde, aynı zamanda bir çok yerde ,çilek, dendiğinde artık akla Mahmudiye Mahallemiz ve Mahmudiye çileği geliyor. Pazar günü sekizincisini düzenleyeceğimiz Mahmudiye Çilek Festivali sayesinde Mahmudiye çileyi, Mahmudiye Mahallemiz ve Orhangazimiz adını daha da çok duyuracak.“ Şeklinde devam etti. Başkan Aydın açıklamasına “ Mahmudiye çileğine bir kardeş geliyor. Bundan böyle Mahmudiye Mahallemizde, Mavi Yemiş, de yetiştirilecek. Şöyle bir düşünün, Yeşil Mahmudiye, Kırmızı çilek ve Mavi Mavi Yemişlerle donanacak. Tıpkı bir ressamın elinden çıkmış tablo gibi. Ben pazar günü bütün hemşehrilerimi Mahmudiye Mahallemize bekliyor, Sekizinci Mahmudiye Çilek Festivali’nin hayırlara vesile olmasını diliyor, Organizasyonda emeği geçen bütün mesai arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum.“ Cümleleriyle son verdi.                             

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:30
Güneş 06:04
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 19:59
Yatsı 21:27
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P