banner204

banner177

banner193

banner205

Mustafa Dündar iftarda yemek dağıttı

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Elmasbahçeler’de kurulan iftar çadırında kazanların başına geçerek vatandaşlara yemek dağıttı. Zabıta ekiplerinin kontrolünde gerçekleşen dağıtımda vatandaşlar, yemekleri kaplarına doldurarak evlerine götürdü.

OSMANGAZİ BELEDİYESİ 30.04.2020, 18:58 03.05.2020, 03:04
Mustafa Dündar iftarda yemek dağıttı

Osmangazi Belediyesi, koronavirüs salgını nedeniyle sokağa çıkma yasağının olmadığı günlerde 5 farklı noktada vatandaşa sıcak iftarlık veriyor. Ramazan Ayı boyunca her akşam yaklaşık bin kişinin yemek aldığı Elmasbahçeler Mahallesi’ndeki çadırı ziyaret eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, vatandaşlara elleriyle iftar yemeği dağıttı. Zabıta ekipleri, yemek kuyruğunda yoğunluk oluşmaması için vatandaşları yemek sırasına tek tek aldı. Bone, eldiven ve maskesiyle kazanların başına geçen Dündar, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınından dolayı vatandaş ile gönül sofralarında buluştuklarını belirtti.

“Her Gün 3 Bin Kişilik Sıcak Yemek”

Sosyal mesafe ve hijyen kuralları çerçevesinde her gün 4 çeşit yemeği 3 bin kişiyle buluşturduklarını söyleyen Başkan Dündar, “Bu yıl, koronavirüs salgını münasebetiyle tüm dünya farklı bir yaşama büründü. Sosyal ve ekonomik yaşamımız yeniden şekillenmiş oldu. Dolayısıyla yardımlaşma ve dayanışmanın en yoğun olduğu Ramazan Ayı’nı da geçtiğimiz yıllara göre daha farklı yaşamaya başladık. Ekiplerimiz ile kapı kapı gezerek, vatandaşımıza erzak yardımı yapıyoruz. Bunun yanı sıra sokağa çıkma yasağının olmadığı günlerde, 5 farklı noktada 3 bin kişiye sıcak iftarlık dağıtıyoruz. Yemeklerimiz, özel hijyenik paketler ya da isteğe göre vatandaşın getirdiği tencerelere koyuluyor” dedi.

Sokağa çıkma yasağının olduğu günlerde ise Vefa Sosyal Destek Grubu’nun ihtiyaç sahiplerine sıcak yemeklerini evlerine kadar götürdüğünü kaydeden Dündar, “Bu zorlu süreçte ihtiyaç sahibi, ailesi karantina altında olan çocuklarımızı ve yaşlılarımızı yalnız bırakmamaya özen gösteriyoruz. Ekiplerimizin daha önce tespit edip belirlediği ailelerimize Ramazan’ın ilk gününden itibaren sıcak iftarlık götürüyoruz. İnşallah, bir an önce bu süreçten kurtulur ve normal hayata döneriz. Bu durumu toplum olarak aşacağımıza inanıyorum. Vatandaşlarımızın kurallara uyması bizleri oldukça mutlu ediyor. Allah, tuttuğumuz oruçları kabul etsin. Hemşehrilerimiz evlerinde kalsın. Belediye olarak her zaman yanlarındayız” diye konuştu.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:22
Güneş 06:47
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:31
Yatsı 20:50
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P