banner177

banner193

AYDINLATMA ÖZGÜRLÜKTÜR

Elektrik sektöründe 25  yılı geride bırakan Tasarım Elektrik, Bursa başta olmak üzere Türkiye’nin birçok kentinde başarılı projelere imza attı. Kısa sürede sektördeki varlığını kabullendiren firma, endüstriyel tesisler, kentsel aydınlatma projeleri, toplu konutlar, spor tesisleri gibi alanlara hizmet vermeyi sürdürüyor.

ÖZEL HABER 30.10.2023, 13:02
AYDINLATMA ÖZGÜRLÜKTÜR

Hizmetlerine; projelendirme, yüksek ve alçak gerilim, aydınlatma ve data network sistemleri ile başlayan Tasarım Elektrik geride bıraktığı 25 yılda Türkiye’de yurt dışında birbirinden değerli projelerin çözüm ortağı oldu. Elektrik sektöründe önemli bir marka değeri yakalayan firma, “kaliteyi, uygun fiyata sunma” anlayışıyla paydaşlarına hizmet veriyor.

Dünyanın önde gelen pek çok şehri; marka olabilmek ve insanlara daha yaşanabilir alanlar sunmak için aydınlatmaya büyük önem verdiğine değinen Tasarım Elektrik Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Şahin, “Lyon ve Saint Petersburg gibi şehirler aydınlatma kalitesiyle adından söz ettiren marka şehirler haline geldiler. Aydınlatma şehirlerde yaşam kalitesini ortaya çıkaran ve insanlığı özgür kılan en önemli unsurdur. Aydınlatma, her bölgenin özel gereksinimlerine uygun olarak enerji verimliliği, güvenlik ve kültürel mirasa uygun olarak, şehir aydınlatmasının ana alanlarından biridir. Burada amaç; yenilikçi teknoloji çözümleri için yaşayan bir laboratuvar ve vatandaşlarının yaşam kalitesini sürekli artıran bir şehir oluşturmak ve yenilikçi aydınlatma çözümleri ile şehrin yaşam kalitesini artırmaktadır. Aydınlatılmış şehirler kaliteli, güvenli ve çekicidir.” dedi.

FONKSİYONEL VE MİMARİ AYDINLATMA

Kentsel aydınlatmanın fonksiyonel aydınlatma ve mimari aydınlatma olarak iki farklı kategoride ele alındığını belirten Şahin, “Fonksiyonel aydınlatma güvenlik, ulaşım, spor, sanayi bölgeleri ve ticaret alanlarıdır. Mimari aydınlatma; yapılar, sanat eserleri, mühendislik çalışmaları, peyzaj mimarlığı ve yaya alanlarıdır. Fonksiyonel aydınlatmada amaç, eylemin mümkün olan en kısa sürede, en güvenli ve en iyi şekilde gerçekleştirilmesini sağlamaktır. Mimari aydınlatma alanlarında, yerel kimliği koruyan, şehre değer katmayı amaçlayan bir aydınlatma tasarımı amaçlanmaktadır. Sonuç olarak şehirlerin geleceği ve marka değerleri, aydınlatmaya verdikleri önem kadar değerli olacaktır. Kentin paydaşları geleceğe daha güvenle bakacaktır.” diye konuştu.

AYDINLATILMIŞ KENT ESTETİĞİ

Aydınlatma sistemlerinin bir şehri geleceğe taşımanın en önemli aracı olduğuna dikkat çeken Şahin, “Günümüzde kentsel aydınlatma, yalnızca yaya ve trafik yollarının güvenlik koşullarını kapsayan aydınlatılmasını değil, aynı zamanda kentin kullanımını ve estetik açıdan çekici aydınlatma düzenlerinin oluşturulmasını da kapsamaktadır. Aydınlatılmış kentsel değerler, kent kesitinin görünümünde daha anlamlı ve etkili olmaktadır.” dedi.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 28 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 06:01
Öğle 13:06
İkindi 16:54
Akşam 20:01
Yatsı 21:30
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P