banner209

banner177

banner193

Bursa’dan Türkiye’ye yayılan kadın gücünün ışığı BUİKAD

13 yıldır kadın istihdamının arttırılmasıyla ekonomik ve sosyal refahın kalkınmasını amaç edinen BUİKAD, “Kadın güçlenirse Türkiye güçlenir” mottosuyla 13 yıldır kesintisiz olarak faaliyetlerine devam ediyor. Çağdaş Türk kadının birlikteliğinden doğan güçle 2007 yılında “Güçlü Kadın Güçlü Türkiye vizyonuyla kurulan BUİKAD yaşamın her kesiminde kadının varlığını sağlamayı yönetsel gelişimini desteklemeyi hedeflemiş ve stratejilerini hayata geçirmiştir. Daha çağdaş bir toplumsal sürece ulaşmanın kadının eğitilmesi, istihdam oranın ve girişimci kadın sayısının artırılması ile mümkün olacağına inanan üyelerden oluşan BUİKAD gönüllülüğü ve özverili olmayı ilke edinmiştir. BUİKAD Bursa’da yükselen ve Türkiye’nin dört bir yanına yayılan kadın gücünün ışığı olmakla birlikte “Kadın güçlenirse Türkiye güçlenir” felsefesiyle çalışmalarını sürdürmektedir.

ÖZEL HABER 23.01.2020, 10:36 10.03.2020, 16:28
Bursa’dan Türkiye’ye yayılan kadın gücünün ışığı BUİKAD

KADIN GÜÇLENİRSE, TÜRKİYE GÜÇLENİR …

ÖZEL HABER : BURSA HABERDAR-SERCAN GÜLER

BUİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Av. Oya Eroğlu Bursa Haberdar Gazetesi’ne BUİKAD’ın çalışmaları hakkında bilgiler verirken, sosyal sorumluluk projelerinden kadının iş hayatındaki rolü ve önemine dair çarpıcı bilgiler paylaştı. 

  • Dünyada cinsiyet eşitliğinin tam olarak sağlanması durumunda ise dünya ekonomisine 28 trilyon katkının sağlanacağı yapılan araştırmalarda tespit edildi.

BUİKAD, NELER YAPAR?

BUİKAD’ın hayata geçirdiği projelerden biri olan “İş Yaşamında Başarılı Kadın Ödülleri” ile yerel ve ulusalda başarıları ile örnek olan kadınları ve kadını destekleyen kuruluşları ödüllendirmektedir. Her yıl gerçekleştirdiği “Noktalama projesi” ile üniversitelerin 3. ve 4. sınıfında okuyan kız öğrencilere koçluk yaparak ve farklı alanlarda eğitimler vererek henüz mezun olmadan iş hayatına hazırlanmalarını sağlamaktadır. Uluslararası Çalışma örgütü ve İş-Kur işbirliğiyle yürütülen “Kadınlar İçin daha çok ve daha iyi işler” projesinin Bursa paydaşlığını üstlenen BUİKAD verdiği desteklerle girişimci kadın sayısını artırmayı hedeflemiştir. Televizyon kanallarında yayınlanan kamu spotları ile kadın iş gücünün farkındalığı desteklemektedir. “Zirveden Gelen Topuk Sesleri” ve “İşte sohbetler” etkinleriyle başarılı iş insanları ilham veren hikayelerini katılımcılarla paylaşmaktadır. Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’nin imzacısı olarak “Kadının Güçlendirilmesi Prensipleri”nin de altına imzasını atan BUİKAD bu amaçla “Kadının Güçlenmesi Bursa Platformu”nun kurulmasına öncülük etmiştir. Başvuru aşamasında ve onaylanan bir çok Avrupa projesiyle BUİKAD farklı ülkelerle yürüttüğü çalışmalarla kadın girişimciliğine tam desteğini sürdürmektedir.  Sürekli gelişim prensibi çerçevesinde Türkiye ve yurtdışında kadın çalışmalarını yakından takip ederek ilgili resmi kurumlara ziyaretler gerçekleştirmekte örnek uygulamalarını da paylaşmaktadır.

143 ÜYE KADINLAR İÇİN ÇALIŞIYOR

BUKAD’IN 13. yılında ilk günkü enerjisiyle çalışmalarına devam ettiğini aktaran BUİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Av. Oya Eroğlu “Aktif olarak 143 bireysel üyemiz, 5 tane de kurumsal üyemiz bulunuyor. 143 üyenin yüzde 70’i girişimci, yüzde 30’u da profesyonel olarak çalışanlar kadınlardan oluşuyor. Üye olmak için iki şartımız bulunuyor bir yerde yönetici pozisyonlarında çalışmak veya en az 3 yıllık girişimcilik geçmişi olması gerekiyor” dedi.

KIZ ÖĞRENCİLERE KARİYER KOÇLUĞU

Noktalama projesinin bu sene 11.’sini gerçekleştireceklerini aktaran Eroğlu, “BUİKAD’ın üniversite öğrencisi genç kızlarımızın emin adımlarla iş hayatına hazırlanmasını sağlamak amacıyla başlattığı Noktalama Projesiyle, Koçluk eğitimleri almış gönüllü BUİKAD üyeleri, Uludağ Üniversitesi ve Bursa Teknik Üniversitesi  3. veya 4. sınıfında okuyan kız öğrencilerine koçluk yapmaktadır. Bu proje ile kız öğrencilerin ilgi alanlarını doğru tespit etmeleri, kendilerini geliştirmeleri gereken alanları belirleyerek hazırlık yapma fırsatı yakalamaları ve henüz mezun olmadan iş hayatını yakından tanımaları sağlanmıştır. Koçluk görüşmelerinin yanı sıra öğrencilerin kendilerini geliştirmelerini sağlamak amacı ile, CV hazırlama, mülakat teknikleri, sunuş teknikleri, iletişim becerileri, topluluk önünde konuşma, beden dili, yaratıcı düşünme ve paramı yönetebiliyorum eğitimleri de verilmektedir. Ayrıca Bursa Kent Konseyi yabancı gönüllüleri ve BIWA derneği ile yapılan protokol ile kız öğrencilerin İngilizcelerini geliştirmeye yönelik workshoplar da yapılmaktadır. Bu yıl eğitimlerimize bitcoin, blockchain gibi gündeme dair konuları da ekledik. Noktalama projesi ile on yılda 400 den fazla kızımıza ulaşılmıştır. Devam eden proje ile bu sayı her yıl artarak devam etmektedir. “Eğer bir cümlenin sonunda noktalama işareti yoksa o cümle anlam kazanmaz. Ve eğer noktaların önünde cümleleri yoksa onlar da sadece birer siyah lekedir” ifadelerini kullandı.

  • Yapılan araştırmalara göre üst düzey pozisyonlarında en az yüzde 30 kadın lider bulunduran şirketlerin net karının diğer şirketlere göre yüzde 6 oranında artış gösterdiği saptandı. Türkiye’de 16 bakandan 2’si ve 81 validen 2’si kadın. Mecliste sadece 104 kadın milletvekilimiz yer alıyor

KADININ İŞ HAYATINDAKİ ETKİSİ ARTMALI

“Kadının iş hayatındaki sayısı ve etkisi ne kadar artarsa, Türkiye ve dünya ekonomisine olumlu olarak katkı sağlayacaktır” ifadelerini kullanan Eroğlu, “Kadının iş hayatında önüne çıkabilecek olası engelleri azaltmaya çalışarak, iş hayatında ve karar alma mekanizmalarındaki rolünü artırmayı hedefliyoruz.”

ULUSAL VE ULUSARARASI PLATFORMLARDA BUİKAD İMZASI

BEBKA sınırları içerisindeki tek iş kadını derneği olan BUİKAD’ın aynı zamanda ISO 9001 kalite belgesine sahip bir dernek olduğunu belirten Eroğlu sözlerine şöyle devam etti,  “ Bursa’da ilk ve tek iş kadını derneği olmak çok güzel bir durum olmakla birlikte masanın diğer tarafında bizlere çok büyük bir sorumluluk yüklüyor. Marmara ve İç Anadolu Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu’nundaki  (MARSİFED) tek kadın derneğiyiz. Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu TÜRKONFED’ de üyeyiz. Türkiye’deki tüm kadın dernekleri ile iletişim halindeyiz. İspanya merkezli olan Dünya Kadın Dernekleri Konfederasyonu’na (AFAEMME) üyeyiz.  Global Compact Küresel İlkeler Sözleşmesi imzacısıyız. BUİKAD, BUSİAD ve Yeşim Tekstil’in icra komitesinde yer aldığı Kadını Güçlendirme Platformu’nu Bursa’da kurduk. 31 şirket Kadını Güçlendirme Prensibleri’nin ( Wep’s ) imzacısı oldu, sayı artarak devam ediyor. Kadın çalışmalarına ilişkin iyi örnekleri  yerinde ziyaret ederek inceliyoruz. Bu örnek uygulamaları da yapılan toplantılarda paylaşıyoruz ki farkındalık yaratsın.  Kadını Güçlendirme Bursa Platformu bu anlamda Türkiye’de diğer illere de öncü oldu. 

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 08 Mayıs 2024
İmsak 04:08
Güneş 05:48
Öğle 13:05
İkindi 16:57
Akşam 20:13
Yatsı 21:46
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P