banner177

banner193

BURSA’NIN AVRUPA’YA AÇILAN KAPISI; KADERHAN LOJİSTİK

Lojistik ve taşımacılık alanında Bursa’nın köklü firması Kaderhan Lojistik, uzman personel kadrosu ve modern araç filosu ile başta Yunanistan olmak üzere Bulgaristan, Arnavutluk, Makedonya, Sırbistan ve Kosova’ya taşımacılık hizmeti gerçekleştiriyor.

ÖZEL HABER 16.11.2022, 14:56
BURSA’NIN AVRUPA’YA AÇILAN KAPISI; KADERHAN LOJİSTİK

Kökleri 1875 yılına dayanan Kaderhan Lojistik, karayolu taşımacılığına 1962 yılında başladı. Taşımacılık alanındaki tecrübesini 2006 yılında şirketleşerek taçlandıran Kaderhan Lojistik, karayolu ile uluslararası taşıma ve yurt içi konteyner taşımacılığının yanı sıra depolama, gümrükleme hizmetleri sunuyor. 40 çekici aracı, 70 dorsesi, 50’ye yakın uzman personel kadrosu ve güçlü acentelikleri ile lojsitik alanında her zaman daha iyiyi hedefleyen firma, yeni yatırımlarıyla günden güne büyümeyi sürdürüyor.

“ANA KALEMİZ YUNANİSTAN”

Kaderhan Lojistik’in Avrupa pazarında güçlü bir yerinin olduğuna değinen Mustafa Kaderhan, “Firma olarak ana kalemiz Yunanistan diyebiliriz. İşlerimizin yüzde 90’ını Yunanistan’da yapıyoruz. Bununla birlikte Bulgaristan, Arnavutluk, Makedonya, Sırbistan ve Kosova’da da taşımacılık faaliyetlerimiz sürüyor. Bu ülkelerdeki çoğu operasyonu Yunanistan’da bulunan 3 acentemiz üzerinden yönetiyoruz. Her geçen gün yurt  dışındaki gücümüzü artırmaya çalışıyoruz. Yılbaşından sonra İtalya’ya da seferlerimiz başlayacak. Bununla ilgili girişimlerimiz sürüyor. İlerleyen zamanlarda da gittiğimiz ülke sayısını artırmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

“SORUN ÇIKARAN DEĞİL SORUN ÇÖZEN BİR FİRMAYIZ”

Kaderhan Lojistik’in paydaş olduğu firmaları hiçbir zaman araçsız bırakmadığına dikkat çeken Mustafa Kaderhan, “Genelde yurt dışına çalışan lojistik firmaları takım olarak çalışır. Çekici ve dorse sabittir. Bizim dorse sayımız fazla olduğu için her zaman araç tedariği yapabilecek bir sisteme sahibiz. İşlerin yoğun olduğu dönemde ihracat çalışan firmalar, araç bulma konusunda sıkıntıya girer. Nakliye firmaları, fiyat yükseltme adına işi ağırdan alır. Bizim firmamızda böyle şeyler olmaz. Önceliğimiz her zaman müşterilerimizdir. Referanslarımız bunun en önemli göstergesidir. Kaderhan Lojistik; sorun çıkaran değil sorun çözen bir firmadır. Başarımızın en önemli nedenlerinden biri de budur” diye konuştu.

UZMAN PERSONEL KADROSU

Uzman personel kadrosu sayesinde başarıya daha kolay ulaştıklarını ifade eden Mustafa Kaderhan, “Personel konusunda ince eleyip sık dokuyoruz. Şoförlerimizin hepsi referansla işe alınmış, taşımacılık sektöründe önemli tecrübeye sahip kişilerdir. Yine diğer personellerimizde alanında uzman, lojistiğin A’da Z’ye her alanında yer almış, taşıma operasyonlarını başarıyla yürütebilecek kişilerdir. Uzun yıllardır bu sektörün içinde olmamız ve şartlarımızın diğer firmalara göre daha iyi seviyede olması, personel seçiminde elimizi güçlendirdi. Lojistik organizasyonu iyi bir takım çalışması ister. Kaderhan Lojistik’te bu organizasyonu yıllardır başarıyla yürütmüş ve paydaşı olduğu firmaların başarısına katkı sağlamıştır” dedi. 

KADERHAN LOJİSTİK FİRMALARA ZAMAN KAZANDIRIYOR

Gümrükleme organizasyonu ile firmalara zaman kazandırdıklarını ifade eden Kaderhan, “Gümrükleme; ürün veya hizmetlerin gümrüklü sahalardan geçişi sırasında devletle olan ilişki ve işlemlerin yürütülmesi hizmetidir. Araçların yurt dışına çıkabilmesi için belli başlı belgelere ihtiyaç vardır. Bunlardan biri bile eksikse hiçbir araç gümrükten geçemez. Bu sürecin iyi yönetilmesi gerekir. Mesela; Konya, Eskişehir, Kütahya gibi illerden yükleme yapılan araçlar oluyor. Normalde çoğu firma, gümrükleme işlemlerini, yüklemeyi yaptığı illerde yapar. Biz gümrükleme işlemlerini Bursa’da yapıyoruz. Örneğin Eskişehir’den yola çıkan bir araç 3 saat içinde Bursa’ya varıyor. Biz o sürede gümrükleme işlemlerini yaptığımız için evrakları hazır oluyor, yoluna durmadan devam ediyor. Bu da araçların gümrükten daha erken çıkmasını sağlıyor. Lojistikte 1 dakikanın bile çok önemi vardır. Yurtdışına taşıma faaliyeti gösteren bir aracın 1 dakika bile erken gümrüğe varması, birçok aracın önüne geçmesini sağlar. Bu da firmalara zaman avantajı sağlıyor” şeklinde konuştu.

2 ASIRLIK TECRÜBE

Kaderhan Lojistik’in kuruluş hikayesinden bahseden Firma Yetkilisi Mustafa Kaderhan, “Taşımacılık sektöründe varoluşumuz 1875’li yıllara kadar dayanıyor. O dönemde dedelerimiz deniz taşımacılığıyla uğraşıyormuş. Belli bir dönem ara verildikten sonra 1962 yılında yeniden taşımacılık sektöründe faaliyet göstermeye başlamışız. Kaderhan Lojistik’in temelleri o yıllarda karayolu taşımacılığıyla atılmış. 2006 yılında Gemlik’te şirketimizi kurduktan sonra yatırımlarımıza devam ettik ve şirketimizi 2016 yılında Bursa’ya taşıdık. Şu an 40 çekici aracımız 70 dorsemiz, 50’ye yakın personel kadromuzla, birçok büyük firmaya hizmet veriyoruz” dedi.

100 MİLYON LİRALIK YATIRIM

Kaderhan Lojistik’in hem ihracat hem de ithalat alanında yer aldığını ifade eden Mustafa Kaderhan, Türkiye’de ise konteyner taşımacılığı yaptıklarını belirtti. Kaderhan, “Bursa’nın yanı sıra Eskişehir, Kütahya ve Balıkesir’den Yunanistan’a ürünleri giden firmaların çoğuyla iş birliği yapıyoruz. Son 2 yılda yaptığımız yatırımlarla iş hacmimizi günden güne büyütüyoruz. Pandeminin etkisinden çıkmamızla birlikte, 50 dorsemizi yenilerken 30 adet de çekici aldık. Bugünkü kur hesabıyla yaklaşık 100 milyon TL’lik bir yatırıma imza attık. Kaderhan Lojistik olarak ülke ekonomisine katkı sağlamak, iş hacmimizi genişletmek için yatırımlarımızın devamı gelecek” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:28
Güneş 06:03
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 20:00
Yatsı 21:29
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P