banner177

banner193

BURSA’NIN İSTİHDAM ÜSSÜ; ULUDAĞ OSB

Bursa’nın en büyük 3. OSB’si konumunda bulunan Uludağ OSB, 260 aktif firmasıyla 20 bine yakın kişiye istihdam sağlıyor. Ülke istihdamına ciddi katkı verdiklerini dile getiren Uludağ OSB Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Aydın, bu rakamları daha da yukarıya çıkarmak için çabaladıklarını söyledi.

ÖZEL HABER 28.09.2022, 12:28 28.09.2022, 12:39
BURSA’NIN İSTİHDAM ÜSSÜ; ULUDAĞ OSB

Türkiye’nin ve Bursa’nın önemli istihdam merkezlerinden biri olan Uludağ OSB, 2011 yılında Yunus Aydın’ın başkanlığa gelmesi ile 11 yıldır altın çağını yaşıyor. Birçok sorunla mücadele edilmesine rağmen işlerin her geçen gün daha çok rayına oturduğu Uludağ OSB’de istihdam sayısı da günden güne artıyor. Pandeminin etkisiyle bir dönem ekonomik olarak duraksama yaşayan Uludağ OSB’de 260 aktif firma bulunurken, bu firmalarda 20 bine yakın personel çalışıyor. Bursahaberdar’a konuşan Uludağ OSB Başkanı Yunus Aydın, bölgede, ağırlıklı olarak tekstil, hazır giyim ve otomotiv yan sanayi firmalarının yer aldığını belirterek, yıllık 500 milyon dolar üzerinde ihracat kapasitesine sahip olduklarını söyledi.

ULUDAĞ OSB 11 YILDA SİL BAŞTAN YENİLENDİ

Uludağ OSB’de birçok sorunun tarihe karıştığını ifade eden Başkan Aydın, enerji nakil hatlarının tamamlandığını hatırlattı. Alt yapı çalışmalarının bittiğini ifade eden Aydın, “2 okul, 1 cami, 1 otel, 1 petrol tesisi, 1 yaşam merkezi, 1 OSGB ve kreşi hayata geçirecek yerleri kamulaştırma süreci bitmiş temel atma aşamasına gelmiş bulunmaktayız. Önümüzdeki süreçte otel ve sosyal tesisimizin temelini atarak en kısa sürede okul ve caminin temelini de atarak projeleri hayata geçiriyoruz. Çok zorlu süreçlerden geçtik ama buna değdi. Bugün çoğu sanayici arkadaşımız geldiğimiz noktaya inanamıyor. 11 yıldır büyük emek verdik ancak bunun karşılığını aldığımızı düşünüyorum” diye konuştu.

“YENİ BOYAHANE RUHSATI İSTEMİYORUZ”

Uludağ OSB Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Aydın bölgedeki boyahaneler ile ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda bulundu. Aydın, “Gürsu Organize Sanayi Bölgesi’nde (GÜSAB) 16 boyahane var ve daha fazla boyahane kurulmasına izin vermiyoruz. Bölge, Kestel ile birleştiğinde 21 boyahane daha OSB’ye dahil oldu. Bölge yönetimi olarak ilave boyahane ruhsatı vermek istemiyoruz. Bazı sanayiciler boyahane kurmak için bize baskı kuruyor. Yılmadan mücadeleye devam edeceğiz. Yer altı sularının kullanımı ayrı bir vaka. Arıtma, mutlaka ileri arıtmaya dönüştürülmeli. Bir Gürsulu olarak Gürsu ve Kestel’de yaşayan insanların yanında olmaya çalışıyorum. Mevcut halin korunması önemli. Gönül planlı sanayileşme ve şehirleşmeden yana. Fakat oluşan sorunu anlayıp, büyütmeden tedavi etmek önemli. Sorunun çözümü için çalışıyorum, çalışacağım. Halkımızdan bu konuda desteklerini bekliyoruz. Yeni boyahane ruhsatlarının kesinlikle verilmemesi gerekiyor” dedi.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:30
Güneş 06:04
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 19:59
Yatsı 21:27
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P