banner177

banner193

Celal Demir, “Konut fiyatları artış gösterecek”

Akyükselen İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Celal Demir, Bursahaberdar’a yaptığı açıklamada ;konut fiyatlarının şu anda maliyetin altında olduğu ve özellikle Ramazan Bayramı’ndan sonra konut fiyatlarının yüzde 20 ile 30 arasında artış göstereceğine vurgu yaparak ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara uyarılarda bulundu.  

ÖZEL HABER 20.04.2019, 12:20 30.05.2019, 17:10
Celal Demir, “Konut fiyatları artış gösterecek”

Haber: Sercan Güler - Bursahaberdar.com

Akyükselen İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda İnşaat Mühendisi olan Celal Demir, "Bursa Yapı ve Rising City Gayrimenkul Fuarı"nda Bursahaberdar’a inşaat sektöründeki son durumu değerlendirerek  fuar ile ilgili açıklamalarda bulundu.

BTSO, TÜYAP Bursa Fuarcılık AŞ, İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD), Bursa Emlak Müşavirleri Esnaf Odası (BEMO) iş birliğinde, Bursa Boya ve Dekorasyoncular Odası, KOSGEB ve Bursa Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle organize edilen fuarda 80'den fazla proje, 9 bine yakın konut ve 500'ü aşkın ofis görücüye çıktı.

“İNŞAAT SEKTÖRÜ AYAKTA”

Fuara geçen yıllara göre daha az talep olduğunu belirten Demir, “Türkiye’nin ekonomik durumu göz önüne alındığında fuarın daha olumlu bir havada geçmesini bekliyorduk.  Fuara katılan firma sayısı geçen yıla göre daha düşük ama kriz ortamından dolayı fuara katılmaya karar verdik.  Fuarın iptal olacağı yönünde söylentiler çıktı. BTSO ve TÜYAP ile görüşerek fuarın kesinlikle yapılması gerektiği yönünde görüş bildirdik.  Piyasadaki spekülasyonları kaldırmak için bu fuarın düzenlenmesi gerektiğini söyledik. Her şeye rağmen böyle zamanlarda birlik olarak fuarlarda da yer alarak inşaat sektörünün ayakta olduğunu herkese gösterdik. “ ifadelerini kullandı. Konut ihtiyacı olan vatandaşların bütün Bursa’yı dolaşmaya gerek kalmadan fuarda projeleri inceleme şansı bulduğuna da vurgu yapan Demir, fuarda yer alan firma sayısının geçen yıllara göre daha az olmasının da fuarda yer alan firmalar için avantaj olduğunu belirtti. 

“YÜZDE 30’LARA VARAN ARTIŞ OLACAK”

Konut fiyatlarının seyri konusunda da açıklamalarda bulunan Demir, “Konut fiyatları şu anda maliyetin altında.  İnşaat sektöründe maliyetler yüzde 50 ile 60 arasında artış gösterdi. Gayrimenkul fiyatlarına bu artışlar yansımadı.  Hatta bazı projelerde konut fiyatları düştü. Bu zamanlar konut sahibi olmak isteyenler için büyük bir fırsat. Maliyetin altında satışlar bir süre daha devam ettikten sonra bayramdan sonra gayrimenkul fiyatları yüzde 20 ile 30 arasında bir artış göstereceğini düşünüyorum” dedi.

Tamamının peşin olması durumunda yüzde 10 indirim uyguladıklarını belirten Demir şunları söyledi, “ Yüzde 25 peşinat şartıyla 60 aya kadar vadelendirme uyguluyoruz.  Peşinat oranlarına bağlı olarak 0.98 faiz oranlarına kadar vadelendirme kampanyamız sürüyor.” Demir,  Nilüfer başta olmak üzere  Osmangazi, Yıldırım ve İnegöl’de yüzlerce aileyi ev sahibi yaptıklarını, 3 bini aşkın yaşanabilir alan inşaa ettiklerini belirterek çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü ifade etti.

Akyükselen İnşaat’ın devam eden projeleri hakkında detaylı bilgi için http://www.akyukseleninsaat.com.tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:28
Güneş 06:03
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 20:00
Yatsı 21:29
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P