banner201

banner177

banner193

Dünya devlerinin gözdesi, Bursa’nın gururu YEPSAN

1987 yılında Talaşlı imalat  ile otomotiv yan sanayi sektöründe faaliyetlerine başlayan  Yepsan günümüzde 3’ü Bursa’da olmak üzere 4 firma, 4 tesis ile otomotiv, savunma ve havacılık sektöründe ülkemize hizmet veren Yepsan Şirketler Grubu haline gelmeyi başardı. Yepsan 32 yılı başarı ile bırakmanın gururunu yaşarken kısa zamanda dünya devleriyle işbirliği içerisinde çalışan gözde şirketler arasındaki yerini aldı.

ÖZEL HABER 24.10.2019, 11:34
Dünya devlerinin gözdesi, Bursa’nın gururu YEPSAN

Haber: Sercan Güler - BursaHaberdar

Yepsan; Otomotiv alanında ; Fiat-Tofaş, Volkswagen Group, Bentley, Audi, Volvo bir çok dünya devi markanın partneri olmanın gururunu yaşıyor. Yepsan Savunma ve Havacılık AŞ ile de, Boeing ile Airbus’a global tedarikçilik yapıyor. Yepsan Havacılık aynı zamanda saç metal üretiminde TAI, BOEING ve AIRBUS gibi uçak üreticileriyle iş birliği içerisinde çalışarak ülke ekonomisine katkılarını sürdürüyor.

SAVUNMA SANAYİNİN BAŞARILI AKTÖRÜ

Yepsan Şirketler Grubu’nun 32 yıllık tecrübesiyle, 3 firması Bursa’da Kayapa Organize Sanayi Bölgesi’nde otomotiv sektöründe, 2013 yılında Ankara Başkent Organize Sanayinde kurulan Yepsan Savunma ve Havacılık A.Ş. ise savunma sanayi sektöründe başarılı çalışmalarına devam ediyor.

32 YILLIK BAŞARI DOLU SERÜVEN

Yepsan Şirketler Grubu, Mustafa Kocakurt, Lütfi Polat, Salim Balcı ve Mehmet Baş tarafından 1987 yılında, talaşlı imalat ile otomotiv yan sanayi sektörüne giriş yaptı. Küçük bir atölye olarak iş hayatına başlayan firma, yüksek çalışma temposu ve tecrübeleri ile kısa zamanda her yıl kapasitesini büyüterek sektörün ileri gelen firmaları arasında yerini aldı.

Yepsan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Mehmet Baş, “Birlikten güç doğar felsefesi bizleri ‘ben’ olmaktan çıkarıp ‘biz’ yaptı ve ilk günden bugüne tek yumuk olduk. Biz bugün dostlarımızla, çalışanlarımızla tam bir ahenk içinde, ikinci kuşağımıza gücümüzü parçalamadan, bir yapı bırakmak istiyoruz.”

44 METREKAREDEN 44 BİN METREKAREYE

1987 yılında 44 metrekarelik bir atölyede 4 ortak tarafından  kurulan Yepsan, halihazırda istihdam sağladığı 380 personeli, 44 bin metrekarellik kapalı alanı ve 4 firma/tesis ile otomotiv, savunma ve havacılık sektöründe ülkemize hizmet veren Yepsan Şirketler Grubu haline ulaştı.

OTOMOTİVDE DEV PARTNERLER

1987 yılında, talaşlı imalat ile otomotiv yan sanayi sektörüne giren YEPSAN günümüzde Fiat-Tofaş, Volkswagen Group, Bentley, Audi, Joyson Safety Systems, Karsan (Volvo-Renault Truck), Contıtech, Vibracoustic gibi firmaların önemli bir partneri olurken savunma sanayi alanında da önemli çalışmalara imza atmaya devam ediyor.   

3 FİRMASI BURSA’DA YER ALIYOR

Yönetim Kurulu Başkanlığını Mehmet Baş’ın yaptığı Yepsan Şirketler Grubu’nun 32 yıllık tecrübesiyle, 3 firması Bursa’da Kayapa Organize Sanayi Bölgesi’nde otomotiv sektöründe, 2013 yılında Ankara Başkent Organize Sanayinde kurulan Yepsan Savunma ve Havacılık A.Ş. ise savunma sanayi sektöründe başarılı çalışmalarını sürdürüyor.

BOEİNG VE AİRBUS’UN GLOBOL TEDARİKÇİSİ

Otomotiv sektöründe tasarım dahil olmak üzere sahip olduğu; kalıp, talaşlı imalat ve saç-şekillendirmedeki imkan ve kabiliyetleri ile yılda 30 bin ton gibi yüksek miktarlarda saç parça üretimleri yapmakta olan Yepsan Şirketler Grubu, Yepsan Savunma ve Havacılık AŞ ile de, Boeing ile Airbus’a global tedarikçi olduktan sonra dünyada genelinde diğer havacılık şirketlerine de küresel tedarikçi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.  

ÜLKE EKONOMİSİNE BÜYÜK KATKI

Savunma Sanayine milli bir mesele olarak bakan ve savunma sanayinin havacılık alanında çalışarak “Sheet metal” denilen sac şekillendirmenin yanı sıra uçak malzemelerinin de detay parçalarını üretiyor. 2012 yılında TAI tarafından havacılık, uzay, araç ve gereçlerinin üretiminde kullanılacak saç metallerin şekillendirmesi alanında stratejik ortak olarak seçilen Yepsan Savunma ve Havacılık, Ekim 2013 yılında Başkent Organize Sanayi’nde yaptırmış olduğu yeni fabrikasında hizmet vermeye başladı. 2015 yılının ikinci çeyreğine kadar havacılık sektöründe olmazsa olmaz kriterleri içinde olan AS-9100, NADCAP vb. kalite belgelerini tamamlayan Yepsan Havacılık aynı zamanda saç metal üretiminde TAI, BOEING ve AIRBUS gibi uçak üreticileri tarafından akredite edilirken, AIRBUS ve BOEING uçak üreticileri ile çalışarak ülke ekonomisine katkıda bulunuyor.

“Ülkesiyle, milletiyle, devletiyle, idarecisiyle bütünleşmiş durumda olan ve bu hassasiyetlerle çalışmalar yapan Yepsan Grup ülkesi ve milleti için hizmet etmeyi bundan sonra da sürdürecektir.”

Yorumlar (5)
Muammer inan 2 yıl önce
Orda okadar insan ekmek yiyor sana ı haksızlık yapıldı adam gibi çalış ekmek ye
Ahmet Tural 2 yıl önce
Anlat anlat bilmeyene değil bilene anlat okadar kulhakkina tecavüz ettiğini de anlat Köpek lerinle haram zadesiniz
Ahmet Tural 2 yıl önce
Mehmet Baş köpek leriyle yiye yiye bu hale geldi İşçinin kulhaklarini Gulsevim baysal avukatı Sigortacı Ayhan çengel ne oldunuz Nereden nereye geldiğini anlatıyor daha çok yemeniz lazım daha çok işçinin haklarına tecavüz etmeniz lazım buyumeniz için Mehmet Baş yatacak yerin yok
Ahmet Tural 2 yıl önce
Şerefinle Hasiyetinle yaşa Hasiyetsiz şerefsiz Mehmet Baş
Ahmet Tural 2 yıl önce
Ne oldunuz köpek
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:41
Güneş 06:13
Öğle 13:08
İkindi 16:52
Akşam 19:53
Yatsı 21:19
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P