DÜNYANIN SESİ SEGER !

Son teknoloji üretim hatları ile 4 saniyede 1 korna üreterek rekor denecek sürede ürünü paketleme aşamasına getiren Seger, Türkiye sınırlarını aşarak dünyanın önde gelen otomotiv devlerinin tedarikçisi olmaya devam ediyor. Yılda 15 milyonu aşan kapasitesiyle SEGER korna üretimi ve satışında dünyada ilk 10’da yer alıyor.SEGER, yılda 15 milyon adet korna üretim kapasitesiyle otomotiv devlerinin sesi oluyor.

ÖZEL HABER 30.10.2023, 12:49
DÜNYANIN SESİ SEGER !

Seger Yönetim Kurulu Başkanı Selim Baykal, SEGER’in üretim hacmi, yeni yatırım alanları ve hedeflerine ilişkin açıklamalarda bulundu. 

BAYKAL, “KÜRESEL BELİRSİZLİKLERE RAĞMEN HEDEFLERİMİZE ULAŞTIK”

Cumhuriyetim 100. Yılında üretim, ihracat ve istihdam hedeflerini gerçekleştirdiklerini ifade eden Baykal, “Hem ana sanayide orjinal parça hem de satış sonrası yenileme pazarında yedek parça sunuyoruz. Diğer tüm sektörlerde olduğu gibi Türk otomotiv yan sanayi de global ekonominin seyrinden etkileniyor. Küresel yavaşlama üretim ve satışlarımızı düşürdü. İşlerin yeniden açılması, canlanması ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşlarının ne düzeyde seyredeceğiyle doğrudan ilgili… ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşları tüm dünyada ticareti kısıtlıyor. ABD-Çin anlaşması sağlanır ve Avrupa’daki yavaşlama atlatılırsa Türk otomotiv yan sanayinde işlerin önü açılır. Şu anda yanı başımızda gerçekleşen İsrail – Filistin savaşının bedellerini de önümüzdeki günlerde farklı açılımlarla sanayimizdeki etkilerini göreceğimizi söylemek mümkün. Her şeye rağmen Kasım 2023 itibarıyla Seger olarak hedeflediğimiz şekilde kapattığımızı ve her duruma karşı önlemlerimizi alarak yolumuza devam ettiğimizi de belirtmek isterim.” dedi.

“YATIRIMLARIMIZI E-MOBİLİTE SEKTÖRÜNE YÖNELTTİK”

SEGER’in yeni yatırım alanlarına ve yol haritasına ilişkin veriler paylaşan Baykal, elektrikle çalışan araçlara yani e-mobilite sektörüne yoğunlaştıklarının aktararak şöyle devam etti, “E-mobilite sektöründe teknolojik ürün geliştiren ve üreten bir firma vizyonuna sahip bir yerli üretici firmayız. Seger olarak 2017’den itibaren bu alana yöneldik. Dünya ve Türkiye üzerinde yapılan çalışmaları incelemeye alıp kendi gelecek vizyonumuzu tekrar şekillendirmeye gittik. Yapılan strateji toplantılarında E-mobilite üzerine Ar-Ge projeleri geliştirme hedefleri koyduk ve hem insan kaynağını hem de laboratuvar ve yazılım alt yapımızı bu hedefler doğrultusunda her geçen gün geliştirmeye başladık. Bugün Tasarım Merkezi bünyesinde çalışılan projelerimizin %80’i E-mobilite sektörüne yönelik projelerdir ve yatırımlarımızı da daha çok bu yönde planlıyoruz.

“ÜRETİMİMİZİN YÜZDE 80’İNİNİ İHRAÇ EDİYORUZ”

Dünya genelinde ilk on üreticiden biri olan SEGER’in ihracat rakamlarına ilişkin bilgi paylaşan Baykal, “Yüzde 100 yerli markamızla sadece Türkiye pazarı ile sınırlı kalmayıp üretimimizin yüzde 80'inini ihraç ediyoruz. Romanya, ABD, Fransa, Almanya, Japonya, İspanya en fazla ihracat yaptığımız ülkeler arasında yer alıyor.. Bugün itibariyle 70’in üzerinde ülkenin kültürlerine ve ihtiyacına uygun korna modelleri üretip o pazarlarda satışa sunuyoruz. Her daim markamız ve ülkemiz için potansiyeli olan yeni pazarlara odaklanmak istiyoruz.” İfadelerini kullandı.

HİNDİSTAN VE MISIR SEGER’İN RADARINDA

Yeni pazarlar hedeflediklerini ifade eden Baykal şöyle devam etti, “70’in üzerinde ülkeye ihracat yapsak da görece pazar büyüklüğüne göre hedef olarak gördüğümüz bazı pazarlar var. Korna pazarında fırsatların olduğu bir bölge olan Rusya bu pazarlardandı. Bölge ofisimiz aktif olarak faaliyetlerine devam ediyor.  İhracatımızın yaklaşık yüzde 40’ını Avrupa pazarı oluşturuyor. Avrupa’da İspanyol ve İtalyan markalarla rekabet halindeyiz. Korna kullanımının yoğun olduğu Hindistan ve Mısır pazarlarına yoğunlaşma kararımızı hayata geçirecek girişimlerimizi planlıyoruz. Güney Amerika pazarına da çok önem veriyoruz. Çin’deki fabrikamız ile Asya pazarına da ürün gamımızı sunuyoruz. Türkiye ve Çin’de faaliyet gösteren 2 fabrikamızda 370’in üzerinde çalışanımızı istihdam ediyoruz. Çin’deki fabrikamızla o bölgenin korna ihtiyacını sağlıyoruz. “

TÜRKİYE’DE AVAS ÜRETİMİ YAPAN TEK FİRMA SEGER

AVAS yatırımlarını hakkında açıklamalarda bulunan Baykal, “Biliyorsunuz, AVAS ürünümüzü elektrikli araçlarda kullanılmak üzere tamamen seri üretim koşullarını hazırladık. Bunun için tasarladığımız hattımızın kapasitesi yıllık ortalama 250 bin adet. Bu hattın tasarımı, ürünün tasarımı tamamen Seger'in ekibiyle yaratıldı ve böyle bir ürün ortaya çıktı. Türkiye'de şu anda AVAS üretimi yapan başka bir üretici yok. Evet yerli otomobilimizin hem kornası hem AVAS’ı Seger’e ait. Elbette çok gurur duyuyoruz, bununla birlikte kendimizi sadece Türkiye'de sınırlandırmıyoruz. Çünkü elektrikli araçların tüm dünyada sayıları artıyor ve artık hızla içten yanmalı araçların yerini almaya çalışıyor. Dolayısıyla bu anlamda hem yurt içinde hem de yurt dışında karşımızda büyük bir pazar var. Biz tüm elektrikli araç üreticilerini kendimize potansiyel bir müşteri olarak görüyoruz. Bu konuda anlaşma yaptığımız müşterilerimiz olduğu gibi görüşme halinde olduklarımız da var. Mart 2023’ten beri seri üretimde olduğumuz ürünümüz AVAS’ın yatırımı konusunda çok isabetli bir karar aldığımızı ve bunun sonuçlarından da çok memnun olduğumuzu belirtmek isterim.”

YURT İÇİNDE 13 BAYİ, YURT DIŞINDA 58 DİSTRİBÜTÖR

Son olarak SEGER’in yurtiçi ve yurtdışı bayilik sisteminden bahseden Baykal, “Yurt içinde bayilik sistemi ile çalışıyoruz. Kahramanmaraş, Hatay, Karabük, Ankara ve Gaziantep’te bir, Konya’da 2, İzmir’de 2, İstanbul’da 4 olmak üzere 13 bayimiz bulunuyor. Yurt dışındaki 58 distribütörümüz ile Dünya’nın birçok yerinde Seger ve Korsa markalarımızla varlık gösteriyoruz. Çin’deki fabrikamızdan ise Asya ve yakın bölgelere kornalarımızı ulaştırıyoruz.

SEGER segerauto.com e-ticaret sitemizle son tüketici olarak nitelendirilen müşterilere  internet üzerinden satış gerçekleştiriyor.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 05 Mayıs 2024
İmsak 04:13
Güneş 05:51
Öğle 13:05
İkindi 16:57
Akşam 20:10
Yatsı 21:42
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P