banner177

banner193

Kuaförler ve Güzellik Uzmanlığı Akademisi Bursa’dan Türkiye’ye örnek olacak

Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü İl Milli Eğitim Şube Müdürü Bülent Altıntaş, Bursa Esnaf Sanatkarlar Odası Birliği altında hayata geçirilmesi planlanan Kuaförler ve Güzellik Uzmanlığı Akademisi’nde incelemelerde bulundu. 4 derslik ve brifing salonu dahil 400 metre kare alanda Saliha Geçici başkanlığında kurulan akademi hakkında bilgiler alan Şube Müdürü Altıntaş gereken desteği vereceklerini belirtti.   Bursahaberdar’a açıklamalarda bulunan Akademi Başkanı Saliha Geçici ise Türkiye’de bu alanda öncü olduklarını belirterek gerek kuaför ve güzellik alanında kariyer yapmak isteyen bireylerin burada nitelikli eğitim alacaklarını gerekse liselerin ilgili bölümlerinde eğitim gören öğrencilerin uzman kadrolarca buradan alacakları eğitimle meslek sahibi olacaklarını belirtti.

ÖZEL HABER 30.04.2019, 17:24 30.05.2019, 17:11
Kuaförler ve Güzellik Uzmanlığı Akademisi Bursa’dan Türkiye’ye örnek olacak

Haber: Sercan Güler 


7 Nisan 2019’da Bursa Esnaf Sanatkarlar Odası Birliği altında Saliha Geçici başkanlığında kurulan Kuaförler ve Güzellik Uzmanlığı Akademisi; personel eksikliğini gidermek, istihdama katkıda bulunma ve nitelikli bireyler yetiştirmek amacıyla kuruldu. 1963 yılından bu yana faaliyetlerini sürdüren Bursa Kuaförler Derneği yasa gereği yarı kamu kuruluşu olarak Bursa Kuaförler Odası unvanını aldı. Oda meslek edindirme konusunda çıraklık okullarıyla sürekli olarak yeni kuaförler yetiştirerek istihdama katkıda bulunmasının yanı sıra kalfalık ve ustalık belgelendirme yetkisine sahip olup çalışmalarına yıllardır kesintisiz olarak devam ediyor.

4 DERSLİK UZMAN KADRO!

Kuaförler ve Güzellik Uzmanlığı Akademisi Başkanı Saliha Geçici, öğrencilerin pratikte çok eksikliklerin olduğunu ve nitelikli kuaförlerin yetişmediği vurgulayarak Bursa Kuaförler ve Güzellik Uzmanlığı Akademisi hakkında şu açıklamalarda bulundu,  “ Bursa Kuaförler Odası’nın bünyesinde BESOB eğitim binası içerisinde 4 derslik ve brifing salonu dahil 400 metre kare alan kuruldu. Toplumsal sorunları, istekleri tanımlayıp meslek guruplarımızın, halkın beklenti ve ihtiyaçlarına göre çözümler geliştirmek ve bunu toplumdan uzak bir şekilde değil toplumu içerisinde yer alan kişiler, kurumlar ve diğer aktörlerle birlikte iş kalitesini yükseltmek veya yeni başlayanların meslekle ile alakalı iş dalı öğrenir hale getirmeyi hedefliyoruz.”

TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK

Bursa Kuaförler ve Güzellik Uzmanlığı Akademisi’nin geniş kapsamlı olduğunu belirten Geçici, “Çalışanlar ve iş yeri sahiplerinin bağını kuvvetlendirmek, kuaför ve güzellik uzmanlığına vb. yönelik toplumsal ilgiyi istihdamı arttırmak, katılımcıların mesleğin geçmiş döneminden çağın gelişen tekniklerini öğretmek ve iş ekonomisi gibi alanlarda uzmanlarca bilgilendirmeyi Türkiye genelinde kurumlar aracılığıyla bir eğitim faaliyetlerini hedefliyoruz. Mesleği gönülden öğrenmek isteyen veya bildiklerinin üstüne katarak kendini geliştirmek isteyen her bireye kapımız açıktır. Aktif uzman eğitimcilerimizle daha detaylı  öğrenim göreceklerine inanıyoruz. Öncelikle Bursa il sınırları içerisinde verilecek kaliteli eğitimin olacağını düşündüğümüz Bursa Kuaförler Odası bünyesinde kurulan akademinin Türkiye genelinde örnek olacağını ümit ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

"NİTELİKLİ KUAFÖRLER YETİŞECEK"

Akademide birden çok alanda eğitim vereceklerini belirten Geçici, “Daha önce kuaförlük mesleğiyle tanışmamış kişilerin akademide eğitim aldıktan sonra üye kuaförler ve güzellik merkezlerinde de 2 yıl boyunca çalışarak mesleği öğrenecekler ve kalfalık diploması almak için sınava girmeye hak kazanacaklar” dedi. Aynı zamanda meslek okullarının ilgili bölümlerinde öğrenim gören öğrencilerin eksikliklerini gidermek ve pratik yaparak bilgilerini akademide pekiştireceklerini de belirten Geçici akademi sayesinde nitelikli kuaför ihtiyacı sorunun zamanla çözüleceğini söyledi.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 29 Nisan 2024
İmsak 04:23
Güneş 05:59
Öğle 13:06
İkindi 16:55
Akşam 20:03
Yatsı 21:33
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P