banner177

banner193

Mehmet Kurt: “2020’de konutlara yüzde yüz zam gelecek”

Lik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kurt Bursahaberdar’a yaptığı açıklamada: “Önümüzdeki sene bugün sattığımız fiyata konutları mal edemeyeceğiz. Konut alıcıları için bugün bir fırsattır. Arsa ve malzeme maliyetlerine ortalama yüzde 60 zam gelmesine rağmen  müteahhitler zam yapmadı. Seneye,  şuan ki fiyatlara bu konutları mal edemeyeceğiz bu durumda da konut fiyatlarına yüzde yüz zam olacağını düşünüyorum.  Şu anda konut satın alanlar gerçekten çok avantajlı olacak” dedi.

ÖZEL HABER 18.04.2019, 18:27 30.05.2019, 17:10
Mehmet Kurt: “2020’de konutlara yüzde yüz zam gelecek”

Haber: Sercan Güler

LikYapı’nın devam eden projeleri hakkında detaylı bilgi için http://likyapiinsaat.com.tr/index.php adresini ziyaret edebilirsiniz.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ile TÜYAP Bursa Fuarcılık AŞ organizasyonunda düzenlenen "Bursa Yapı ve Rising City Gayrimenkul Fuarı"nda 5. kez yerini alan Bursa’nın inşaatta öncü firmalarından olan Lik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kurt Bursahaberdar’a inşaat sektöründeki son durumu değerlendirerek  çok önemli açıklamalarda bulundu.  

BTSO, TÜYAP Bursa Fuarcılık AŞ, İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD), Bursa Emlak Müşavirleri Esnaf Odası (BEMO) iş birliğinde, Bursa Boya ve Dekorasyoncular Odası, KOSGEB ve Bursa Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle organize edilen fuarda 80'den fazla proje, 9 bine yakın konut ve 500'ü aşkın ofis görücüye çıktı.

“YOĞUN ÇABALARIN ESERİ”

Lik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kurt Bursahaberdar’a inşaat sektörü ve fuar hakkında değerlendirmelerde bulundu. Fuara 5. Kez katıldıklarını belirten Kurt,” Bundan önceki fuarlar çok verimliydi. Fuarın, inşaat sektörünün durağanlık yaşadığı bu dönemde milletimize memleketimize hayırlı olacağını düşünüyoruz. Fuarlar alıcılar ve satıcılar açısından çok önemli olup inşaat sektörüne büyük bir destek oluyor.  Alıcıların bu fuarı gezmelerini kesinlikle tavsiye ediyorum. Kısa bir sürede projeleri gezip, inceleyip değerlendirme imkanı sunuyoruz. Fuarlar ciddi maliyetlerin yoğun çabaların eseri bu fuarında hem bizim için hem de diğer firmalara iyi geleceğini düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.

0 FAİZLE 36 AY

Mudanya Seyirtepe Konakları projesinin temellerini geçen yıl attıklarını belirten Kurt, şunları söyledi: “Şu anda Seyirtepe projesinin yüzde 60’ı tamamlandı. Seyirtepe projesi iki etaptan oluştu, birinci etabını bitirdik teslim ettik. İnşaat sektörü ülke genelinde bir durgunluk yaşamasına rağmen satışlarımız iyi seviyede devam ediyor.  Şu anda 0 faizle 36 ay kampanyamız devam ediyor, peşin alımlarda yüzde 20 indirim uyguluyoruz. Bu işte esas olan güvendir. Her bütçeye her alıcıya göre projelerimiz ve konutlarımız mevcut.”

“KONUT FİYATLARI YÜZDE YÜZ ZAMLANACAK”

İnşaat sektörünün bir durağanlık yaşadığını vurgulayan Kurt gelecek yıl oluşacak konut fiyatları ile ilgili çok önemli açıklamalarda bulunurken şu ifadeleri kullandı: “İki ay sonra yılın ikinci çeyreğine geliyoruz. Bugüne kadar satın alınan daireleri genellikle yatırımcılar ve yabancılar aldı. Gerçekten daireye ihtiyacı olan insanlar faizler yüksek olduğu için konutlara az talep gösterdi. Mevduat faizleri yüksek olduğu için paralar bankalara yatırıldı. Şu anda müteahhitlerin birçoğu kendini savunmaya aldı.  Önümüzdeki sene bugün sattığımız fiyata konutları mal edeyemeceğiz. Konut alıcıları için bugün bir fırsattır.  Arsa ve malzeme maliyetlerine ortalama yüzde 60 zam gelmesine rağmen müteahhitler zam yapmadı. Seneye şuan ki fiyatlara bu konutları mal edemeyeceğiz bu durumda da konut fiyatlarına yüzde yüz zam olacağını düşünüyorum.  Şu anda konut satın alanlar gerçekten çok avantajlı olacak”

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:28
Güneş 06:03
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 20:00
Yatsı 21:29
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P