banner177

banner193

Şançelik Otomotiv 23 yılda binlerce kişiyi araç sahibi yaptı

Şançelik Otomotiv A.Ş Genel Müdürü Bülent Şener 1997 yılından bu yana 20 bin adetin üzerinde 0 Peugeot otomobil sattıklarını ifade ederek, “Yıllık ortalama 13 bin adet araca satış sonrası servis hizmeti vermekteyiz. San Grup Otomotiv şirketimizde ise lüks otomobil kiralama hizmeti veriyoruz, 2. el araç satışlarımızda devam ediyor” dedi.

ÖZEL HABER 10.03.2020, 15:51
Şançelik Otomotiv 23 yılda binlerce kişiyi araç sahibi yaptı

ÖZEL HABER: FETİH BAĞCI 

Şançelik Otomotiv A.Ş Genel Müdürü Bülent Şener şirket hakkında bilgiler verdiği açıklamasında otomobil piyasasına ilişkin sektöre dair değerlendirmelerde bulundu.  Şançelik Otomotiv’in 1997 yılında kurulduğunu aktaran Şançelik Otomotiv A.Ş Genel Müdürü Bülent Şener,  “Şançelik Otomotiv Peugeot’un 1997 yılında yetkili araç satıcısı ve servis hizmetleriyle başladı. 1997 yılından bu yana 20 bin adetin üzerinde 0 Peugeot otomobil tescil etti ve sattı. Yıllık ortalama 13 bin adet civarında satış sonrası servisimize araç bakım hizmeti veriyoruz.  55 personelimiz ile hizmet veriyoruz. 23 yıldır Peugeot’u Bursa’da temsil ediyoruz. Sektördeki gidişatımız istikrarımızla orantılı olarak aynı başarıda devam ediyor” ifadelerini kullandı.

TEŞVİKLER TALEBİ ARTTIRDI

Sektöre dair değerlendirmelerde bulunan Bülent Şener, “2019 yılı sektör için çok sıkıntılı bir süreç ile başlayıp sonrasında hızlanan bir ivmeye kavuştu. Bunun sebebi de kredi faiz oranların çok düşmesi ve devletimizin;  hurda otomobil, ÖTV düzenlemeleriyle ilgili teşvikleri. Sektörün en temel sorunu şu anda araç sıkıntısı. Otomobil sektör seneyi 4 dönemden 3’er aylık periyotlar halinde planlayan ve üreten bir sektör. Bütün öngörüler bütün fabrikalarda 4 periyottan planlanıyor. Sektör sıkıntıda olunca bütün markalar ithalatında ve imalatında bir takım kısıtlamalara gitti. Frene basıldığında yavaşlatmaya çalışması 3 ay gibi bir zaman aldı. Tekrar piyasa hareketlenince ve tekrar arz talep oluşunca gaza basması 3 ay gibi bir zaman alıyor. Sektörün hızlanması veya yavaşlaması bu denge içinde oluşuyor. Sektördeki arkadaşların her zaman kullandığı bir deyim vardır. ‘Otomobille müşteri hiçbir zaman yan yana gelmez.’ Otomobil olur, müşteri olmaz. Müşteri olur otomobil olmaz. Bu durum pazarın hareketliliğiyle de alakalı.  Nisan ayından itibaren elimizdeki stok seviyesinin yükseleceğini ve müşterilerimize daha rahat cevap verebileceğimizi planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

ÖDÜLLÜ BAYİ ŞANÇELİK!

Şançelik Otomotiv’in aldığı ödüllere ve personel istikrarına da değinen Şener, “Şançelik Otomotiv sektör içinde ve marka içinde her yıl müşteri memnuniyeti ödülüne laik görülüyor. Finans reyting, satış, satış sonrası hizmetlerde de ödül olan bir bayiyiz. 23 yıldır da bu istikrarını bu bilince bağlı. Personelin ortalama devir hızı 15 sene. Bu da çok olağanüstü bir durum. Buradaki arkadaşlarımız ortalama 15 yıldır bizimle beraber çalışıyorlar. Çalışanlarımıza hem manevi hem maddi olarak yaklaşmamız onları buraya bir aile gibi bağlıyor. Bu istikrar ve devamlılık da bizi tercih eden araç sahibi olmak isteyen veya bilgi almak isteyen kişilere daha kaliteli hizmet vermemize olanak sağlıyor” diye konuştu.

SAN GRUP’UN TEMELİ 60 YIL ÖNCE ATILDI

Şanmak Makine ile ilgili de bilgiler aktaran Şener, “Şanmak temelini oluşturduğu San Grup şirketlerinin, vizyon ve misyon anlamında en büyük örneğidir. 1950’li yıllardan gelen makine imalat kültürü ile Şanmak Makina Sanayi ve Ticaret A.Ş. 1987 yılında kuruldu. 1970’li yıllardan bu yana Türkiye’deki satış sonrası otomotiv servis ekipmanları imalatında Türkiye’de Pazar lideri haline geldi. Şanmak, makine imalat sektöründeki 60 yıla dayanan deneyimi, araç servis liftlerinde tecrübeli ve uzman kadrosuyla üretimin her aşamasında toplam kalite anlayışından taviz vermeyerek lift adını kullanıcıda kendi markası ile özdeşleştirdi. Dünyaya açılan Şanmak, araç kaldırma liftlerinde dünyanın sayılı imalatçıları arasına girdi. Bugün Batı Avrupa’dan, Orta Asya’ya kadar çok geniş bir bölgede üstün kalitede ürünleri ile hak ettiği yeri alan Şanmak, “Made in Türkiye” damgasını yurtdışında geniş bir alana yaymanın gururunu yaşıyor. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nden, başta gelen uluslararası otomobil markalarının tedarikçi ve referans listesinde yer alıyor

SANPARK TRAFİĞE ÇÖZÜM OLUYOR

Bursa’dan dünyanın 56 ülkesine ihracat gerçekleştiren dünyanın en büyük otopark üreticilerinden olan SanPark, üretiminin yüzde 90’nını yurtdışına satarak ülke ekonomisine büyük katkı sağlarken otopark çözümleriyle trafiği sorun olmaktan çıkarıyor. SanPark minimum alanda maksimum yer sağlarken 50 metrekarelik bir alana 100 aracın park etmesine dahi olanak sağlıyor.

PARK SORUNU TRAFİK SEBEBİ

SanPark Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Şener yaptığı açıklamada, “Otopark sorununun çözümü, trafik sorunun çözümünün yüzde yüz karşılığıdır. Trafikte dolaşan araçların yüzde 30’u park yeri arıyor, yüzde 30’u yol kenarlarını parklanmadan dolayı işgal ediyor. Dolayısıyla park arayan araçları ve yollardaki park işgallerini kaldırdığımız anda trafik sorununu ortadan kaldırmış oluyorsunuz. Trafik sorununun çözümü otopark sorunun çözümüdür.” dedi. 

DÜNYANIN TRAFİĞİNE SAN-PARK ÇÖZÜM

San Grup ailesinin grup şirketi San-Park hakkında bilgiler veren Bülent Şener, “Uzun yıllar Ar-Ge çalışmasıyla gelişen ve son 20 yıldır, aktif olarak pazara sunduğumuz San Park Otopark Çözümleri, smart parking sistem dediğimiz, akıllı park çözümleri üretiyor. Türkiye’deki tüm belediyelerin Avrupa’daki customers Belediyelerin çözüm ortağı. Dünyadaki bu konudaki en büyük 3 şirketinden bir tanesi. 57 ülkeye ihracat yapan bir firma kendi Ar-Ge departmanı olan ve bu konuyla ilgili bağımsız çalışmalar yürüten bunu uygulayabilen bir firma. Sayısız uluslararası patenti bulunuyor. San-Park’ın dünyadaki en önemli pazarlarından bir tanesi İngiltere.  İngiltere’de çok ciddi referanslarımız yer alıyor. Londra’da eski Amerikan Büyükelçiliği’nin olduğu dünyanın en pahalı konutlarının yer aldığı Embassy Residence’nin bütün otopark çözümlerini tamamladık.  Öte yandan İs-Park, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin, Türkiye’de ki yerel belediyelerin, büyük kurumsal firmalarımızın uluslararası kamu alanların çözüm ortağı. İhracatın büyük bir bölümünü Amerika ve Avrupa’ya gerçekleştiriyor. Dünya çapında ses getirecek yeni projelerimizde olacak. İnşallah, ‘Made in Türkiye San-Park’ yazısını tüm dünyaya göstereceğiz” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:43
Güneş 06:14
Öğle 13:08
İkindi 16:52
Akşam 19:52
Yatsı 21:17
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P