banner177

banner193

Seçim bitti skandallar bitmedi!

Yerel yönetimler hizmet kolunda 14 yıldır yetkili sendika olan ülke genelinde 67 bin Bursa özelinde ise 3 bin 600 üyesi bulunan Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) Bursa Şubesi Başkanı Erkan Ataman Bursahaberdar Gazetesi’ne konuştu.  Yerel seçimler sonrasında gelişmelere değinen Ataman; Türkiye’nin birçok şehrinde el değiştiren belediyelerin çağ dışı uygulamalarına, sendikal baskılarına, belediye ve özel idare çalışanların güncel sorunlarından Bursa’da  gerçekleşen istenmeyen olaylara ve Türkiye’nin birçok şehrindeki sendikal baskılara değinerek gündeme dair özel açıklamalarda bulundu .

ÖZEL HABER 26.08.2019, 12:25 26.08.2019, 12:38
Seçim bitti skandallar bitmedi!

ÖZEL HABER -Sercan Güler

Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) Bursa Şubesi Başkanı Erkan Ataman,  “Şube olarak görevi devir aldığımız günden itibaren üye sayımızı artırdık. Belirlediğimiz hedefe emin adımlarla yürüyoruz. Üyelerimizin mutlu günlerinde onlara hediyeler takdim ederek yanlarında olduk. Olmaya devam ediyoruz.  Yaptığımız indirim anlaşmaları ve tertip ettiğimiz gezilerle de üyelerimiz lehine her türlü imkanı sunmak için tüm gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

“İLK İCRAATLERİ SÜRGÜNLER OLDU”

31 Mart ve 23 Haziran seçimlerinden sonra el değiştiren belediyelerde sendika üyelerinin baskılarla karşılaştığını ifade eden Ataman, “Seçimlerden önce özgürlük vaat edenlerin ilk icraatları sürgünler oldu. Baskı, yıldırma, sürgün ve tehdit politikalarıyla sendikamız üyeleri istifa ettirilerek, kendi sendikalarına üye yaptırıldı. Tehdit ve baskılara boyun eğmeyerek sendikamızdan istifa ettirilemeyen üyelerimiz ve sendika yöneticilerimiz ise, çeşitli mobbinglere maruz bırakılmış, insanlık onurları da rencide edilerek skandal görevlendirmelerle farklı yerlere sürülmüştür.” dedi.

AKIL DIŞI SÜRGÜNLER

 Bahsedilen sürgünleri örneklerle anlatan Ataman, “Bilecik Belediyesi’nde orkestra şefi, mezar kazıcısı olarak görevlendirilirken, Eskişehir Odunpazarı’nda Veteriner teknikerini hayvan barınağından alıp park ve bahçelere, kültür hizmetlerinde çalışan tercümanı ve bilgisayarcıyı ise hayvan barınaklarına sürme gibi birçok insanlık ve çağdışı uygulamalara üyelerimiz maruz bırakılmıştır.” ifadelerini kullandı.

“AMAÇLARI BAĞCIYI DÖVMEK”

Sözde sendikalar diye bahsedilen sendikaların amaçlarına değinen Ataman şunları söyledi, “Bu sendikaların amaçları tamamen ideolijiktir. Savundukları ideolojilerini sendikalarına da sirayet ettirme bunların en büyük emelleri ve gerçekleridir.  Bunların sendikacılık yapma gibi bir dertleri ve gayretleri yoktur. Amaçları üzüm yemek değil, bağcıyı dövmektir. Bu sendikalar gerçek yüzlerini gezi eylemlerinde de zaten göstermiştir.” ifadelerini kullandı

GEMLİK’TE BASKI YOK AMA…

Bursa özelinde el değiştiren belediyelerdeki son duruma açıklık getiren Ataman, Türkiye genelinde 31 Mart ve 23 Haziran sonrası Millet İttifakı’nın kazandığı bazıbelediyelerde, özellikle CHP’li belediyelerde bu baskılar maalesef halen daha devam etmektedir. Bursa’mızda 31 Mart seçimleri sonrasında sadece Gemlik ilçe belediyemiz CHP’ye geçti. Üyelerimizden aldığımız bilgiler, kendilerine yönelik herhangi bir baskı ve tehdidin olmadığı yönünde ancak, diğer CHP’li belediyelerin yaptığı baskı, tehdit ve benzeri olayların psikolojik etkisinden olsa gerek maalesef bu belediyede de üyelerimizin çoğu istifa ederek, yandaş sendikaya geçmiştir.” açıklamasında bulundu.

MUDANYA BELEDİYESİ’NDE SÜRGÜN

Ataman, Türkiye gündemine düşen Mudanya Belediyesi’nde gerçekleşen istenmeyen olaya ilişkin şu açıklamayı yaptı; “CHP’li Mudanya Belediyesinde 7 memur arkadaşımız 4’ü Tunceli Hozat 3’ü Ardahan olmak üzere sürgün edilmişlerdir. Bu memur arkadaşlardan biri hali hazırda sendikamız üyesi olup kalan memur arkadaşlar baskı ve tehdit ile Tümbelsen’e geçirilmiştir. Yapılan bu haksızlık ve adaletsizliğe kayıtsız kalınmamış olup, Bem-Bir-Sen Bursa Şubesi olarak; Mudanya Belediyesi’nde her türlü tehdit, baskı ve sürgün gören belediye çalışanlarının yanlarında olduğumuzu, hukuk ve basın önünde bu mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğimizi yazılı olarak deklare ederek, savcılığa yürütmeyi durdurma talepli suç duyurumuzu yaptık.”

BİR ÇOK İLDE BASKI, TEHDİT…

Sendikal baskıların en yoğun olduğu şehirlere değinen Ataman,”31 Mart yerel seçiminde CHP'ye geçen Bolu, Bilecik, Bozüyük, Eskişehir Odunpazarı, İstanbul Esenyurt ile Kırşehir belediyeleri başta olmak üzere el değiştirerek CHP ve Millet İttifakı’na geçen çoğu belediyelerde üyelerimize yönelik baskı, tehdit ve sürgünler olmuştur, olmaya devam etmektedir.” değerlendirmesinde bulundu.

7 BİN ÜYE İSTİFA ETTİRİLDİ

7 bin üyenin istifa ettirildiği, 100 yakın yöneticinin sürgün edildiği, 77 personelinde işten çıkarıldığına vurgu yapan Ataman devam eden süreci şu sözlerle özetledi, “Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir ve hiç kimse hukukun üstünde değildir. Sendikal örgütlenme özgürlüğüne müdahale, Anayasamız ve TCK başta olmak üzere, 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanununa, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesine, ILO Sözleşmelerine ve insan haklarına ilişkin uluslararası sözleşmelere aykırıdır. Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikamızca (Bem-Bir-Sen) 31 Mart yerel seçiminde CHP'ye geçen Bolu, Bilecik, Bozüyük, Eskişehir Odunpazarı, İstanbul Esenyurt ile Kırşehir belediyelerinin başkan ve yöneticileri hakkında, sendika üyesi çalışanlara baskı uygulandığı iddiasıyla, savcılıklara suç duyurusunda bulunuldu. İçişleri Bakanlığına da sendikal baskı yapan belediyelerle ilgili inceleme ve soruşturma talebi iletildi. Hukuki girişimler devam etmektedir.”

KADRO SORUNU BİTMEDİ!

Yerel yönetimlerde çalışan sözleşmeli personellerin son durumunu değerlendiren Ataman, “Yerel yönetimlerde çalışan yaklaşık 20 bin sözleşmeli memur 2013 yılında kadroya geçirildi fakat bu tarihten sonra alınan sözleşmeli personellerin kadro sorunu devam etmektedir.  Bursa’mızda bulunan yerel yönetimlerde de bu kapsamda sözleşmeli personel istihdamı devam etmektedir. Bizler sendika olarak, sözleşmeli personel istihdamına bir an önce son verilip, kadrolu statüde istihdamın benimsenmesi ve geçilmesi konusunda kararlığımızı her platformda dile getirdik, getirmeye devam edeceğiz. Sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi hususu bizler için kaçınılmaz ve elzem bir konudur.” dedi

 “BU SENDİKALARIN YAPTIKLARI ORTADA”

Bazı sendikaların asıl amaçları dışında faaliyet gösterdiğine vurgu yapan Ataman, “Özellikle sol ve bazı marjinal sendikaların, üyeler lehine sendikacılık yapma gibi bir amaçları, hedefi ve derdi yoktur. Onların kuruluş nedenleri ideolojiktir.  Hizmet ettikleri yer ve amaç farklıdır. Bu sendikaların Gezi olaylarında yaptıkları ortada! Bu kadarını söylemek yeterli bence… Allah bunlara fırsat vermesin” ifadeleriyle tepki gösterdi.

“BÜYÜK BİR OYUNLA KARŞI KARŞIYAYIZ”

Son olarak Türkiye’nin özellikle son 6 yıldır çok önemli mücadeleler verdiğine dikkati çeken Ataman sözlerini şöyle tamamladı, “Büyük bir oyunla karşı karşıyayız. Sokakları hareketlendirip kaos çıkartmak isteyenler, çukurlar kazanlar, sınırlarımız boyunca bizleri kuşatmak isteyenler, terör saldırıları, 17-25 Aralık darbe girişimi ve en son 15 Temmuz hain, kanlı darbe teşebbüsüne karşı milletçe karşı durduk,  Devletimiz de bunlara karşı topyekün mücadele etti, etmeye devam ediyor. Bizlerde sendika olarak her daim ülkemizin, milletimizin ve Devletimizin yanında olduk, aslolan Devletimizin Bekasıdır dedik ve bu uğurda alanlara indik, inmeye de devam edeceğiz. Rabbim hainlere fırsat vermesin. Birlik Beraberliğimizi, kardeşliğimizi daim eylesin. Bozmak isteyenlere de fırsat vermesin.”

Belediye ve özel idare çalışanlarının güncel sorunları / talepleri nelerdir?

- Sözleşmeli statüde çalışan personellerin bir an önce kadroya geçirilmesi

- Yönetmelik iptali nedeniyle yemek kartı şeklinde verilen yemek hizmetinin verilememesi, bir an önce yasal düzenlemenin yapılarak yemek hizmetinin, yemek kartı şeklinde ya da nakit olarak verilmesi

- Zabıta ve İtfaiye personelinin mali, sosyal ve özlük haklarından kaynaklanan sorunların bir an önce giderilmesi

- Kreş yardımı ve hizmetinin çoğu belediyede olmaması. Kreş konusunun ivedi çözülmesi.

-3600 Ek Gösterge sorunu (Belediye çalışanları da dahil, İstisnasız tüm memurlara bu hak verilmeli)

Yorumlar (3)
Aslı Şah dilber 5 yıl önce
Bembirsen Bursa Şube başkanlığımızın faaliyetlerinden çok memnunuz. Bu zamana kadar yapılmayan bir çok faaliyet ve davranışı bu yönetimden gördük.
Sonuna kadar destekçileriyiz. Allah razı olsun. Başarıları daim olsun...
Serdar baki bursalı16 5 yıl önce
Sendikamızın tanıtımına katkı sağladığı ve biz üyelerin sorunlarıyla, dertleriyle dertlenip ilgilendiği için, bizlere yaptıkları faaliyetler için Erkan başkanımız ve yönetimine çok teşekkür ederiz. Üyeler olarak Bembirsen şube başkanımız ve yönetimimizden çok memnunuz. Durmak yok yola bu yönetimle devam inş.
Mehmet Ertürk 5 yıl önce
Sayın başkan ve yönetimi Türkiye’ye örnek kamu sendikacılığı yapmaktadır. Yolu ve Bahtı açık olsun.
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:30
Güneş 06:04
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 19:59
Yatsı 21:27
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P