banner209

banner177

banner193

ŞEHRİN DOĞU YAKASI ULUDAĞ OSB İLE BÜYÜYOR

Bursa’nın en büyük 3’üncü OSB’si konumunda bulunan Uludağ OSB, ortaya koyduğu projelerle bölgesine değer katmayı sürdürüyor. Kısa süre önce Gürsu’da petrol istasyonu için temel atma töreni gerçekleştiren Uludağ OSB, aynı bölgede yapacağı otelle şehrin doğusunun büyük bir eksiğini daha kapatmış olacak.

ÖZEL HABER 16.11.2022, 15:03 16.11.2022, 15:08
ŞEHRİN DOĞU YAKASI ULUDAĞ OSB İLE BÜYÜYOR

Göreve geldiği dönemde Gürsu ve Kestel Organize Sanayileri Bölgelerini birleştirerek, Uludağ OSB’nin kurulmasına büyük katkı koyan Uludağ OSB Başkanı Yunus Aydın, 11 yıllık görev süresince imza attığı önemli projelere bir yenisini daha ekliyor. Geçtiğiniz günlerde petrol istasyonu için temel atma töreni düzenleyen Uludağ OSB, aynı bölgede 4 yıldızlı otel ve ticaret alanları kurmak için gün sayıyor. Kısa süre içinde bitecek projelerle şehrin doğu yakasının önemli bir cazibe merkezi haline geleceğini ifade eden Başkan Yunus Aydın, otel projesi için buldukları sponsor sayesinde ceplerinden 1 lira bile çıkmayağını ifade etti.

“YÜZDE 95 KAMULAŞTIRMA SAĞLANDI”

11 yıl önce göreve geldiklerinde insan ve çevre odaklı bir anlayışla hareket ettiklerini ifade eden Aydın, “Bildiğiniz gibi Bursa’nın doğusunda bulunan Gürsu ve Kestel’de birçok tekstil fabrikası var. Bu fabrikaların yanında bir de tekstil boyahaneleri var. Bu boyahanelerin artmaması için ilk adımı atarak daha fazla işletme kurulmasını engelledik. Bunun yanı sıra arıtma tesisi çalışmaları yaparak suyun temiz kalmasını sağladık. 900 atölye ve evin ıslah edilebilmesi amacıyla çok çalıştık. Islah OSB mevzuatının ilk uygulandığı alanlardan birinde bulunuyoruz. Başkan olduğum yıl bu 900 parselin 1 tanesi bile imar izinli değildi. Yoldan istahların da satılması yüzünden bizler eksi 47.000 metrekarelik bir OSB devraldık. Ancak konulara bakış açısı çok önemlidir. Teknik mentalite ile sosyal mentaliteyi harmanlayabilmek çok önemlidir. Bizim yönetim ekibimiz her iki açıdan da bakmayı başardı. Hem Kestel hem Gürsu OSB toplamında 191.500 metrekare alanın kamulaştırılması gerekiyordu. Biz bu hedefin yüzde 95’ini tamamladık.” diye konuştu.

“DOĞU YAKASININ EN BÜYÜK OTEL YATIRIMI OLACAK”

Uludağ OSB’nin birçok projeyi hayata geçirdiğini ifade eden Başkan Aydın, yöneticilerin cesur olmaları gerektiğini vurguladı. Başkan Aydın, “Karbondioksit üretimini nasıl yüzde 92 azalttıysak ve yer altı sularının kullanımını nasıl yüzde doksan azalttıysak kazançları ve itibarımızı da o oranda artırmalıyız. Bu amaçla Gürsu 35’lik yolda 4 yıldızlı bir iş oteli tasarladık ve temellerini attık. Aynı anda bir benzinlik inşaatı için kolları sıvadık. Otelimiz yerli-yabancı bütün misafirlerimizi kaliteli donanımıyla ağırlayabilecek ve Bursa’nın doğu yakasının en büyük otel yatırımı olacak. Otel projesi için 1 lira para harcamayacağız çünkü anlaştığımız marka bize müthiş destek oluyor. Aynı bölgemizde işyerleri kurarak ticarete canlılık getireceğiz. Bunlar ve bunlar gibi projelerimizle çalışmaya, Bursa’ya hizmet etmeye devam ediyoruz.” İfadelerini kullandı.

ENERJİ YATIRIMLARI SÜRÜYOR

Bölgenin yakın gelecek hedeflerini de değerlendiren Aydın, şöyle devam etti: “Bizim bölge olarak bundan sonraki hedefimiz kendi enerjimizi üretmek. Bundan önce doğal gaz elektrik üretim santrali kurmuştuk ama doğal gazda maliyetler çok yükseldiği için bunu kapatmak durumunda kaldık. Şimdi bir hidroelektrik santraliyle ilgili olan anlaşmalarımızı tamamladık. Böylece Uludağ OSB, Türkiye’de kendi elektriğini üreten nadir OSB’lerden biri olacak. Hidroelektrik projemiz Kayseri’de. Bu projenin yanında 15 megawatt­lık bir GES projemiz var. Bölgemizdeki firmaların çatılarına GES ya­pılma oranı yüzde 20’lere geldi. Bu oran hızla artmaya devam ediyor. Fakat bölgemizdeki tüm fabrikaların çatısına GES kursak kendi elektrik ihtiyacımızın yüzde 5’ini karşılamayacak. Onun için enerji ile ilgili yeni mevzuatlar çerçevesinde projelerimizi hayata geçirmeye gayret ediyoruz. Yine RES ile ilgili de çalışmalarımız bulunmakta. Tüm bunlarla beraber sana­yicimize hidroelektrik, güneş ve rüzgâr olmak üzere tüm yenilenebilir kaynaklardan enerji tedarik edeceğiz.”

5 BİN METREKARELİK CAMİ PROJESİ

Şehrin doğu yakasının en önemli eksiklerinden biri olan camii projesiyle ilgili de çalışmaların sürdüğünü ifade eden Aydın, sanayicilerin desteği ile 2 bin 500 metrekare kapalı, 2 bin 500 metrekare de avludan olmak üzere toplam 5 bin metrekare alanda doğu yakasının en büyük camisini yapacaklarını ifade etti. Aydın, “Şehrin doğu yakasında, protokol camimiz olacak. Sanayicilerimizden veya protokolden biri rahmetli olduğunda sokaklarda cenaze namazları kılınıyor, böyle bir sıkıntı var. Yine bu bölgeden bir şehidimiz olduğunda ta Mihraplı Camii’nde kılınıyordu cenaze namazı. Bir de tabii işçilerimizin çoğu cuma günleri sokaklarda namaz kılıyor. Bu camimiz olduğunda bu sıkıntılar da sona ermiş olacak.” dedi.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 08 Mayıs 2024
İmsak 04:08
Güneş 05:48
Öğle 13:05
İkindi 16:57
Akşam 20:13
Yatsı 21:46
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P