SUNVİTAL ENERJİ İLE REKABETTE BİR ADIM ÖNE GEÇİN

Güneş enerjisinden elektrik üreten Sunvital Enerji, 10 yıl önce başladığı enerji sektöründe hızlı bir ilerleme kaydetti. Birçok başarılı projeye doğrudan katkı sunan firma; sanayi kuruluşları, çatı, arazi ve konut projelerine yaptığı güneş enerji sistemleri ile firmaların ve kişilerin enerji maliyetini en aza indiriyor.

ÖZEL HABER 30.10.2023, 11:21 30.10.2023, 11:43
SUNVİTAL ENERJİ İLE REKABETTE BİR ADIM ÖNE GEÇİN

Güneş enerjisinden elektrik üretimi sektöründe hizmet vermek amacıyla 2013 yılında Bursa’da kurulan Sunvital Enerji bugüne kadar yüzlerce büyük projeye imza attı. Türkiye’nin enerjide dışa bağlılığını azaltarak, milli ekonomiye doğrudan katkı yapma amacıyla kurulan firma, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak içinde çalışmalarını sürdürüyor. Artan üretim maliyetlerini düşürmek için firmalara yenilebilir enerji alanında danışmanlık sunan Sunvital Enerji, firmaların rekabet gücüne doğrudan katkı sunuyor.

“BİRÇOK PROJEYE İMZA ATTIK”

Sunvital Enerji Kurucu Ortağı Murat Kılıç, 2013-2017 yılları arasında birçok projeyi hayat geçirdiklerini ifade etti. Bu tarihten sonra yönetmelikteki değişiklik nedeniyle sektörün 1.5 yıllık boyunca durma noktasına geldiğini belirten Kılıç, bu zaman diliminde birçok firmanın faaliyetlerine son verdiğini söyledi. Bu daralmaya rağmen enerji sektörüne olan inançlarını hiç kaybetmediklerini belirten Kılıç, “2019 yılının mayıs ayında yayımlanan yeni yönetmelik ile birlikte sektörde inanılmaz bir ivmelenme başladı. Özellikle 2022 yılı kış aylarında elektrik ve doğalgaz fiyatlarında yaşanan artışın etkisiyle de sektöre olan talep arttı.” dedi.

ENERJİ SEKTÖRÜ KAYBETTİĞİ HIZI YENİDEN YAKALAYACAK

Son dönemde yaşanan ekonomik koşulların ve yatırımcıların krediye ulaşmada yaşadıkları zorluklar nedeniyle durağan bir döneme girdiklerini vurgulayan Kılıç, “Son açıklanan karar ile ağustos ve eylül aylarında, kamu kurumların dijital altyapı sistemine geçme çalışmaları nedeniyle yeni lisanssız GES/RES başvuruları durduruldu. Dolayısı ile sektörde 3-4 aylık bir durağanlık olması kaçınılmaz görünüyor. Fakat sonrasında sektörün tekrar aynı hızla ilerleyeceğini düşünüyoruz ve çalışmalarımıza bu doğrultuda devam ediyoruz” diye konuştu.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 05 Mayıs 2024
İmsak 04:13
Güneş 05:51
Öğle 13:05
İkindi 16:57
Akşam 20:10
Yatsı 21:42
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P