banner177

banner193

Trafik Vakfı mı Tuzak Müessesesi mi?

Başlığı görür görmez şikâyet konusunun ne olduğunu hemen anladınız sanırım. Evet, sizin de tahmin ettiğiniz üzere konumuz yol kenarlarına park edilen araçların Trafik Vakfı çekicileri tarafından hiçbir insani mülahaza yürütülmeden toplanması. Bu öyle bir sorun ki, sadece Bursa özelinde değil tüm Türkiye’de kangrene dönüşmüş bir yaradan farksız. Çoğunlukla özel firmaların ortaklık ettiği bu toplama operasyonlarında, haklı haksız bir sürü insanın canı yanıyor. Bu toplamalarda şüphesiz ki, vatandaşın haksız olduğu durumlar da var ama maruz kalınan muamele öylesine nobran ve itici ki, insanın çileden çıkması işten bile değil.

ÖZEL HABER 27.02.2020, 12:53 10.03.2020, 16:25
Trafik Vakfı mı Tuzak Müessesesi mi?

Gelen şikâyetlerden bir numune sunalım dilerseniz.

“Özel bir hastanede yatan yakınımı ziyarete gitmiştim. Arabamı park ederken belediyenin çizdiği sarı çizgilerin içerisinde olmasına özellikle dikkat etmiştim. Belediyece belirlenen bu çizgilerin biraz aşağısında Belediye Otobüsleri için ayrılan yerler vardı. Onun hemen altında da bir taksi durağı…

Hepsi sözünü ettiğim çizgilerle birbirinden ayrılmış, belirginleştirilmişti. Yeni talimatnameyi göz önünde tutarak park ettim.

Bir süre sonra döndüğümde aracım yoktu. Eski Helikopter pistinin bulunduğu alana çekilmişti aracım. Gittim ve itiraz ettim. Efendim, itirazı mahkemeye yapacakmışım. ‘Tamam, trafik cezası gibi sözde çekme ücretini de adresime yollayın, hepsine toptan itiraz edeceğim’ dedim de dinleyen kim. Bildiğiniz kaba tabirle racon kesiyorlar. Hele bir memur vardı ki, üzerimize yürüdü ve tehdit etti. Kendisine, üzerinde taşıdığı üniforma hatırına fiili mukabelede bulunmayacağımı ama hakkında her türlü şikâyette bulunacağımı söylediğimde ‘istediğin yere şikâyet et’ cevabı aldım. ‘Peki, sicil numaranı yahut ismini verir misin?’ dediğimde ‘vermem’ diye karşılık verdi.   Orada bulunan memur ve görevlilerin tamamı ilgili şahsın adını vermekten imtina etti her nedense.

Madem haklısın neden isim vermekten korkuyorsun?

Özetle muhatap kaldığımız şey sadece modern eşkıyalık değil aynı zamanda kabalık ve terbiyesizlikle birlikte tehdit oldu.

Bu zulümle ilgilenecek kimse yok mudur Allah aşkına?!”

Sorun özetle böyle.

Öyle sanıyorum ki, hemen hemen aynı şeyleri yüzlerce insandan duymanız mümkün.

Bunun üzerine ilgili birkaç yerle temasa geçildi.

Mühim bir siyasi şahsiyet, benzer yakınmaların kendisine de ulaştığını, yaptığı incelemeler sonunda bu türden hadiselerin aslında gizliden gizliye birikmekte olan ‘siyasi bir faturaya’ dönüştüğü tespitini yaptı.

Özellikle söylediği bir söz hayli dikkat çekiciydi.

“Biz çay kaşığıyla topluyoruz, bunlar kepçeyle savuruyorlar…”

Ne kadar doğru bir tespit!

Biz de buradan açıkça ifade edelim. Yetkililerin gözleri önünde cereyan eden bu nahoş faaliyet kontrol altına alınmadıkça, diğer bir deyişle para hırsı ilgili ilgisiz birçok insanın gadre uğramasının önüne geçiyorsa, hepimize geçmiş olsun.

Umarız ve dileriz ki, konunun doğrudan muhatapları, toplumsal bir sıkıntıyı ve birtakım nobran insanların ve kendini bizzat ‘devlet’ sanan kifayetsizlerin tasallutuna son verecek adımlar atarlar.

Gazetemize ulaşan şikayet doğrultusunda kaleme alınmıştır.

Yorumlar (1)
LEVENT 4 yıl önce
Hastaneye arkadaşımın annesini getirdim.su içmek için arabamı park ettim.5 dakika sonra döndüğümde arabamı goturuyorlardi.bagirdim durmadı.50 metre ilerideki otoparka çekmişler.sofere abicim ne yaptın şu içmek için park ettim dedim.bay ukala ben bilmem git içerideki memurlarla konuş dedi.kimse ilgilenmedi yardımcı olmadi.ne kadar odiyecemi sordum.130 tl dediler.tamam dedim.once 153 tl çekici parasını öde dediler.kan beynime cıktı. Dedim burası tam rant kapısı olmuş .valla hiçbirinin umurunda değil.bari bu paranın üzerine bir soğuk su ikram edin.bu arada otopark doldu.yaptiklari muamele çok ağrıma gitti ukalalık diz boyu.hic birinize hakkımı helal etmiyorum dedim çıktım. Bu vakfı kim denetler paralar nereye gider.anladimki insanlık ölmüş başımız sağ olsun.
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:32
Güneş 06:06
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 19:58
Yatsı 21:26
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P