banner177

banner193

UEDAŞ’TAN PANDEMİDE KESİNTİSİZ ELEKTRİK

 Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova olmak üzere 4 ilde 57 ilçede 3 milyondan fazla aboneye hizmet götüren Uludağ Elektrik Dağıtım AŞ.’nin  Genel Müdürü Gökay Fatih Danacı Bursa Haberdar Gazetesi’ne açıklamalarda bulundu.

ÖZEL HABER 29.07.2020, 12:39
UEDAŞ’TAN PANDEMİDE KESİNTİSİZ ELEKTRİK

 

UEDAŞ Genel Müdürü Gökay Fatih Danacı yaptığı açıklamada, özellikle evde kalınan süreçte konutlarda elektrik tüketimin ciddi oranda arttığını belirtirken bu süreçte kesintisiz olarak elektrik hizmeti sunduklarını belirtti. Danacı ayrıca, “2020 yılı için belirlenen 390 milyon liralık yatırım bütçemizde herhangi bir kısılma ve aksama olmayacak.” dedi.

Pandemi nedeniyle elektrik kesme işlemlerinin uygulanmadığının altını çizen Danacı, “Bu perakende şirketlerin aldığı bir karar, biz de uygulayıcısıyız. Bu süreç zarfında normalleşmeye kadar, yani bizim için 1 Temmuza kadar okuma operasyonlarımızı hızlı ve çabuk, insanları rahatsız etmeyecek şekilde yaparak, bazı bölgelerde özel kıyafetlerle, tulum giyerek  okuma işlemi yaptık. Sürekli çalışmak zorunda olduklarını ifade eden Danacı, Elektriğin arz güvenliği, arz devamlılığı önemli. Bizim amacımız da görevimiz de zaten bu. Pandemi dolayısıyla çalışanlarımızı korumak için her firmada olduğu bir takım önlemler aldık.  Saha tarafında ise bunu yapmak pek mümkün değil çünkü orada 7/24 esasıyla çalışıyoruz.” diye konuştu.

TÜKETİM, SANAYİDE DÜŞTÜ KONUTLARDA ARTTI

Pandemi dolayısıyla üretime aran veren sanayi kuruluşlarında elektrik tüketiminin düştüğünü diğer yandan ise evde kalınan süreçte konut elektrik tüketiminde bir artış yaşandığı aktaran Danacı şöyle devam etti, “ Bizim bölgemizde tüketim anlamında sanayi 1.sırada. Abone bazında mesken abonemiz de çok fazla. Ama tüketim bazlı olarak sanayi 1. Sırada. Sanayi tüketimi yüzde 35-38 civarındaydı. Pandemi döneminde, belki Mart’ta tam hissedilmedi ama Nisan-Mayıs-Haziran döneminde meskenlerin tüketimi yüzde 30 seviyesindeyken yüzde 40’lara kadar çıktı. Tüketim meskenlerde. arttı Sanayide de, dağıtılan enerjide %38lerden %30a kadar gerileme oldu.”

UEDAŞ ÖRNEK PROJELERLE ENERJİ SAÇIYOR

UEDAŞ’IN en temel görevinin elektriğin kesilmemesini sağlamak olduğu belirten ancak bunun yanı sıra sosyal sorumluluk projeleriyle de gündeme geldiklerini ifade eden Danacı, şöyle anlattı, “ ‘Kardeşim Üşümesin’ en büyük sosyal sorumluluk projelerimizin başında geliyor.

 Milli Eğitim Müdürlükleri’nin belirlediği yerlere gidip ihtiyacı olanlara reklam unsuru kullanmadan yardımcı oluyoruz.  ‘Trafolar Konuşuyor’ projemizde ise şu ana kadar birçok noktada sosyal farkındalık sağlayarak görsel olarak da örnek bir işe imza attığımızı düşünüyoruz.

Bu yıl 8. Şehrin Işıkları Uluslararası Fotoğraf Yarışmasını başlatacağız. Sonunda da jürimiz onlardan bazılarını seçecek ve biz de onları sergileyeceğiz.”

390 MİLYON LİRALIK YENİ YATIRIM BÜTÇESİ

2020 yılı için planlanan yatırım bütçesini koruduklarını ve sokağa çıkma kısıtlamalarını pozitif yönde kullandıklarını aktaran Danacı, “Salgın sürecinde ana arterlerde yapmamız gereken işlemleri tamamladık. Kazılarımızı, yatırımlarımızı tamamladık, ana caddeler üzerinde olan işlemlerimiz çok daha hızlı oldu. Bu arada bakım planlı kesinti çok yapamadık. Sadece şebekesel anlamda planlı kesinti dediğim, bakım yapmamız gerekiyordu çok kesinti yapmadık aslında bu dönemde onu da azalttık. İlerleyen dönemde bunu yapacağız. Zaten planlı bakımın amacı budur, arızaya dönüşmeden müdahale etmektir. Yatırımlarımızı çok büyük çapta etkilemedi aslında ileriye dönük çalışmalarımız devam ediyor. Bursa , Balıkesir , Çanakkale ve Yalova için belirlenen 390 milyon liralık yatırım bütçemizde herhangi bir kısılma ve aksama olmayacak.

ARIZALARA ANINDA TESPİT VE MÜDAHALE

Elektrik şebekesini uzaktan izleme, takip etme ve hızlı müdahelerle kontrolünü sağlayan Scada sistemi ve yapılan çalışmaları anlatan Danacı, “Yeraltı çalışmalarında enerjinin devamlılığı adına işlemler yaptık. Ana hatların yeraltına alınması ya da sıfırdan  bağlantılar yaptık. Scada çalışmaları yaptık. Bununla ilgili çalışmalarımız da hala devam ediyor. Bunlar daha hızlı daha çabuk müdahaleyi sağlar. Şu anda bir sistemimiz var, arızanın geldiği yeri modelliyor ve çağrı gelmeden de arıza burada olabilir diye görüntüleyebiliyoruz. Bunun alt sistemlerinin daha da yaygınlaştırmak için çalışıyoruz.  Maliyeti yüksek bir sistem ama bunu 5 ile 10 yıl içerisinde her yerde görmeye başlayacağız. Arıza olmayacak diye bir kaide yok. Arıza olacaktır. Bunu minimuma indirmek, hızlı müdahale etmek, olabiliyorsa başka yerlerden oraya enerji verebilmek. Bunlar sağlandıkça başarılı olabiliriz.” açıklamasında bulundu.

UEDAŞ’TAN PANDEMİDE BAŞARILI SINAV

Afet anlarında ilk olarak elektriğin kontrollü olarak kesildiğini aktaran Danacı, “COVID-19 salgını yaşadığımız en büyük afetlerden biri olarak tarihe geçti ve süreç hala devam ediyor. Deprem, yangın veya sel anında ilk olarak elektrik kontrollü olarak kesilir. Pandemi dolayısıyla herkesin evde kaldığı süreçte kesintisiz hizmet için geçmişte yapmış olduğumuz yatırımların karşılığını aldık. Büyük bir sıkıntı yaşamadan abonelerimize kesintisiz hizmet vermenin onurunu yaşıyoruz” dedi.

DİJİTALEŞME KAÇINILMAZ OLDU

Dijitalleşmenin artık zorunlu bir hale geldiğine vurgu yapan  Danacı son olarak şunları söyledi, “Firmaların her zaman gündeminde olan dijitalleşme kavramı, artık firmalar için vazgeçilmez bir unsur haline geldi. Bu anlamda bizlerde gerek yeni projelerimizde gerekse kurum içi işlerimizde teknolojinin getirdiği imkanları kendimiz ile uyarlayarak bu süreçte hayata geçirdik.  Hepsi de olumlu olarak karşılandı ve birçok kolaylık sağladı. Temel amacımız verimliliği arttırmak. İlerleyen zamanlarda bu alanda bir çok yeniliğe imza atmayı planlıyoruz”

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:32
Güneş 06:06
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 19:58
Yatsı 21:26
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P