banner177

banner193

ÜRETİCİLERİN GÜCÜNE GÜÇ KATACAK HİZMETİN ADI: DGA LOJİSTİK

Bursa’da uzun yıllar süren AR-GE çalışmaları sonunca kurulan DGA Lojistik birçok firmanın arayıp da bulamadığı lojistik hizmetini tam kapsamlı olarak sunuyor. DGA Lojistik firmalarının en büyük sorunu olan depolama soruna Türkiye ve Avrupa’daki depolarıyla çözüm sunarken; depolama hizmeti, Envanter Yönetimi, Uluslararası Taşımacılık, Lojistik ve Danışmanlık, Uluslararası Hava yolu Ve Deniz yolu Taşımacılığı, Yurt İçi Taşımacılık Ve Danışmanlık başta olmak üzere her alanda üreticilerin rekabet gücü artıracak hizmetleri bir arada sunuyor.

ÖZEL HABER 17.08.2022, 14:05
ÜRETİCİLERİN GÜCÜNE GÜÇ KATACAK HİZMETİN ADI: DGA LOJİSTİK

Depolama hizmeti - Envanter Yönetimi – Uluslararası Taşımacılık / Hava-Kara- Denizyolu Taşımacılığı- Danışmanlık Hizmeti

DGA Lojistik Kurucularından Yunus Aslan DGA Lojistik hakkında bilgiler verdiği açıklamasında, firmanın üretici firmalara sağladığı kolaylıkları, hizmet alanlarını ve Bursa’da açılacak olan Türkiye’nin en büyük depolama alanları arasında yer alan tam otonom depolama alanları hakkında bilgiler paylaştı.

UZUN YILLAR SÜREN AR-GE PROJESİNİN ESERİ

DGA Lojistik’in uzun yıllar süren Ar-Ge çalışmalarının eseri olarak hizmet vermeye başladığının altını çizen Aslan, “Lojistik sektörünün yaşadığı tıkanmaların; firmaların rekabet gücünü etkilediğinden yola çıkarak, üretici firmalar adına tüm süreçleri düşünerek operasyonlarımızı planladık. Sektör çok hızlı koşan bir at gibi hızlı koşan bu atın üstünden hiçbir zaman düşmemek gerekiyor.  Avrupa’da ve dünyada lojistik yapıların, ara depoların alt yapısının, mikro dağıtımların araştırmasını yaparak sektörle ilgili verileri topladık. Ara depolarla ilgili anlaşmalarımızı tamamladık. Lojistik yelpazesinin içindeki tüm yapraklarda olabilmek adına DGA Lojistik’in kurduk.” dedi.

FARKLI HİZMETLERİ TEK ÇATI ALTINDA TOPLADIK

Firmaların rekabet gücünü artıracak tüm bileşenleri, maliyetlerini azaltacak tüm faktörleri, farklı farklı firmalardan alacakları tüm hizmetleri DGA Lojistik çatısı altında toplayarak hizmet verdiklerine vurgu yapan Aslan, “Mevcut networkümüzü genellikle kurumsal firmalar oluşturuyor.  Ara nakliye, depolama, ihracat ara nakliyesi, gümrükleme, yurt dışı nakliyat, ürünlerin yurt dışında depolanması ve son olarak mikro dağıtım hizmetleri farklı farklı firmalar tarafından yapılıyor. Bu hizmetleri alabilmek için bir üretici firmanın minimum 4 farklı firmadan hizmet alması gerekiyor. DGA Lojistik olarak biz bu süreçlerin tamamını üstleniyoruz. DGA Lojistik olarak gerçekten bu hizmetlere ihtiyacı olan kurumsal firmaların çözüm ortağı oluyoruz.” dedi.

FİRMALARIN REKABET GÜCÜ ARTIYOR

DGA Lojistik’in hizmetini örneklerle anlatan Aslan, “Örnek verecek olursak makine üreticisi bir firma;  alım- satım yurt içi, yurt dışı gümrüklemesi, model, intermodel, ekontel ile taşınması dahil kurulumuna kadar her şeyi yapabilmesi gerekiyor. Burada en az 4 nakliye, en az 2 ara nakliye ve en az 2 gümrükçüyle çalışmanız gerekiyor. Biz bu süreçlerin tamamını üstlenebiliyoruz ve firmaların rekabet gücünü artırıyoruz, maliyet tasarrufu ve zaman avantajı sağlıyoruz.” ifadelerini kullandı.  

“ZAMAN KAZANILDIĞINDA FİRMALAR NAKİTTE KAZANMIŞ OLUYOR”

“İhracat, ithalat, marketing ekibimiz ve gümrük departmanımız alanında deneyimli isimlerden oluşuyor. Bu hizmet ağımız ve deneyimlerimizle çözümler sunuyoruz. Tüm bu alanlarda firmalara birçok fayda sağlıyoruz. En önemlisi firmalara zaman kazandırıyoruz ve sadece 1 muhatapları oluyor. Dökümantasyondan ve fatura takibinden kurtuluyorlar. Zaman nakittir, zaman kazanıldığı zaman nakitte kazanılmış oluyorlar. Ayrıca tek elden tüm süreçler yürütüldüğünde firmalar fiyat avantajı da kazanmış oluyor.”

“AVRUPA’NIN TAMAMINA VE KITALARARASI TAŞIMACILIK”

Avrupa Birliği ülkelerinin tamamına ulaştıklarını aktaran Aslan, “AB ülkelerinin tamamının yanı sıra kıtalararası taşımacılık yapabiliyoruz. Hava taşımacılığında ise Türkiye’nin lider firması ile anlaşmalı olarak çalışıyoruz. Ağırlıkla AB ülkelerinde kara yolu taşımacılığı tercih ediliyor.  Model veya intermodel taşımacılık türünü kullanıyoruz. Kısacası tüm taşımacılık türlerinde varız. Türkiye’de ise 17 şehirde anlaşmalı acentelerimiz kanalıyla gitmediğimiz nokta yok. Özetle; depolama, lojistik danışmanlığı, uluslararası karayolu, havayolu, denizyolu taşımacılığı ve yurtiçi nakliye hizmeti sunuyoruz” dedi.

DEPOLAMA HİZMETİYLE TÜRKİYE’NİN SAYILI FİRMALARINDAN

Türkiye’nin en büyük depoları arasında yer alan ve Bursa’nın en büyük 3. Deposu olan tam otonom sistemlerle donatılmış DGA Lojistik’ik deposundan bahseden Aslan, “Firmalar için lojistik sektöründe depolama hizmeti olmazsa olmaz. Tabi burada depolamanın nasıl yapıldığı da çok önemli.  Bursa’da 4 bin 200 metre kare alanda, 9 metre yüksekliğinde tam otonom sistemlerle donatılmış, raflı ve hareketli rampası olan bir depo oluşturduk.  Bu depoyu  hem serbest depo hem de ihracat deposu olarak planlıyoruz.  Marmara Bölgesi’nde hem Anadolu hem de Avrupa yakasında ara depolar oluşturuyoruz. Öte yandan Bulgaristan, Polonya, Belçika ve Almanya’da ara depolarımız yer alıyor. Ara depolar ile Avrupa’nın doğusundan Avrupa’nın en batısına kadar bu hizmeti verebileceğiz.” ifadelerini kullandı

FİRMALAR STOKLARINI ANLIK YÖNETEBİLECEK

Bursa’da 4 bin 200 metrekare alan üzerine kurulu 9 metre yüksekliğe sahip tam otonom depolama alanıyla ilgili bilgiler paylaşan Aslan, “Burası tam bir lojistik üssü olacak. Firmalara ofis, internet, raf ve rampa hizmetlerini burada sunacağız. Her firma kendi stoğunu anlık olarak görebilecek ve yönetebilecek.  Otonom sistemin yazılımı DGA Lojistik tarafından oluşturuldu. Bu anlamda sektörün ihtiyaç ve beklentilerine uygun bir altyapı ile oluşturuldu. Anlık veriler ile stok durumlarını takip edebilecek firmalar hem zamandan kazanacak hem de en büyük problemlerinden biri olan depolama sorununa çözüm bulacak. Bizler üreticilerimizden sadece satışa ve üretime odaklanmalarını istiyoruz geriye kalan tüm karmaşık zorlu süreçleri DGA Lojistik olarak biz üstleniyoruz.  Depomuz kapasite ve teknolojisiyle Bursa’nın ilk 3 deposu arasında yer alacak.” dedi.

 

 

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:28
Güneş 06:03
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 20:00
Yatsı 21:29
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P