banner177

banner193

AKŞENER, "CHP HDP İLE GÖRÜŞEBİLİR AMA..."

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Altılı Masa'ya dönmüş olsa da HDP konusunda rezerv koydu. Kendisinin milletvekili adayı olmayacağını belirten Akşener, "CHP HDP ile görüşebilir ama masaya getiremez, HDP'ye bakanlık mümkün değildir" dedi.

POLİTİKA 08.03.2023, 10:13
AKŞENER, "CHP HDP İLE GÖRÜŞEBİLİR AMA..."

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Habertürk canlı yayınında Fatih Altaylı'nın konuğu oldu. Millet İttifakı'nın 13. Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, HDP ile görüşmesiyle ilgili bir onay bir de şerh koyan Meral Akşener, kendisinin milletvekili adayı olmayacağını ilan etti. Meral Akşener neden milletvekili adayı olmuyor?.. HDP'ye bakanlık verilebilir mi?.. 

Milletvekili adayı olmayacağım çünkü...

Yapılacak seçimlerde milletvekilliğine aday olmayacağını belirten Meral Akşener, bunun 'kazanmaya olan inancın' göstergesi olduğunu dile getirdi. Akşener, "Şu anda biz Cumhurbaşkanı yardımcısı olacağımızı söyledik, dolayısıyla milletvekili olmayacağız. Ben kendi adıma söyleyeyim, milletvekili adayı olmaya kalksam bu işe inanmıyorum demektir. Yardımcılığını Kılıçdaroğlu atayacak. Hepimiz atanacağız aslında" dedi.

Her partinin bir bakanlığı var şu anda!

"Bakanlık konuşmadık, ben hiç itiraz etmedim. O kadar insan bir arada, sen büyüksün ben küçüğüm denemez, ayıptır" diyen Meral Akşener, "Her siyasi partiye seçim öncesi söz, şu bakanlık değil ama birer bakanlık... Altı siyasi partinin birer bakanlığı var şu anda..." ifadelerini kullandı. 

HDP ile görüşebilir ama bakanlık olmaz

"CHP, HDP ile görüşebilir bu net. Ama bize asla getiremez" diyen Meral Akşener, "Bakanlık gibi alışveriş olması mümkün değil. Diyalog başka bir şeydir, CHP diyebilir, anlayışla karşılardım. 'Sizin oy oranınızla HDP'nin oyu farklı hadi size güle güle' deselerdi o masadan kalkardık" dedi.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:28
Güneş 06:03
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 20:00
Yatsı 21:29
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P