banner177

banner193

BAŞÖRTÜSÜNE REFERANDUM ÇAĞRISI

Başörtüsüne yönelik Anayasa değişikliğinde ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gereken çokluk sağlanamazsa son sözü milletimiz söyleyecektir" dedi.

POLİTİKA 31.12.2022, 09:08 31.12.2022, 09:24
BAŞÖRTÜSÜNE REFERANDUM ÇAĞRISI

Türkiye'de başörtüsünün yasal ve Anayasal güvence altına alınması gündeme gelirken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, başörtüsüne yönelik kanun teklifi vererek bu konunun yasal güvence altına alınması gerektiğini açıklamıştı.

Bunun ardından yasal teklifin yeterli olmayacağını belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konunun Anayasal güvence altına alınması gerektiğini belirterek talimat verdi.

Anayasa teklifi TBMM'de

Cumhur İttifakı paydaşlarının üzerinde çalıştığı Anayasa teklifi tamamlanırken hazırlanan Anayasa değişiklik teklifi, TBMM'ye sunulmuştu.

İlahiyat Yıldızları Ödül Töreni'nde açıklamalarda bulunanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Teklifimizi Meclis'e sunduk"

"Ana muhalefet başörtüsü konusunda samimiyse gelsin anayasal düzenleme yapalım. Teklifimizi Meclis'e sunduk. Müslüman bir sokulduğu delikten bir daha sokulmaz. Biz bir daha sokulmak istemiyoruz. Çalışmak, üretmek, kendini gerçekleştirmek, ülkemize ve milletimize hizmet etmeyenler için devletimizin bütün imkanlarını seferber ediyoruz.

Hepimizin içini acıtan istismar vakası yüzünden hemen içindeki kin ve nefreti kusmaya başlamışlardır. Muhalefet partilerinde ayyuka çıkan istismar karşısında kıllarını bile kıpırdatmadılar. Diyarbakır annelerinin kapısını bir kez olsun çalmadılar. PKK'lı alçakların canice katlettikleri kadın öğretmenlerimiz, bebeklerimizle ilgili çıkıp tek bir eleştiri getirmediler.

"Gereken çokluk sağlanamazsa son sözü milletimiz söyleyecektir"

Tek parti zihniyetinin değişmediğini ve asla değişmeyeceğini 85 milyonla birlikte hep beraber görmüş olduk. Meclise yaptığımız teklifle başörtüsü konusunda anayasal güvenceyi kazandırırken aile müessesini de bu anayasa metnini inşallah koyacağız.

Temennimiz, teklifimizin insanımızın beklentilerine uygun şekilde en geniş mutabakatla TBMM'den geçmesidir. Gereken çokluk sağlanamaz, bu süreçte yol kazası yaşanırsa elbette son sözü milletimiz söyleyecektir. İnşallah referanduma gerek kalmadan akıl, vicdan, sorumluluk sahibi milletvekillerimizin desteği ile bu meseleyi kalıcı bir çözüm sağlanacağına inanıyorum.

Cumhurbaşkanı Erdoğan dan başörtüsüne referandum çağrısı #1

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:43
Güneş 06:14
Öğle 13:08
İkindi 16:52
Akşam 19:52
Yatsı 21:17
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P