banner201

banner177

banner207

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN DOKTORU İYİ PARTİ'YE GEÇTİ

22. dönem AK Parti Balıkesir Milletvekili ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski doktoru Turhan Çömez, İYİ Parti saflarına katıldı. Turhan Çömez'in rozetini bizzat İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener taktı.

POLİTİKA 12.10.2022, 16:28 12.10.2022, 17:21
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN DOKTORU İYİ PARTİ'YE GEÇTİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, TBMM'de partisinin haftalık grup toplantısına katıldı. Toplantı öncesi ise dikkat çeken bir gelişme yaşandı.

İyi Parti saflarına katılan Turhan Çömez "Bir sürgün hayatı yaşadım. İnanın bana bildiklerimi bilseniz, duyduklarımı duysanız ve gördüklerimi görseniz aynı şeyi yapardınız." ifadelerini kullandı.

"Kendisi söylemez ama sokaklarda yatmıştır"

Bu anların ardından kürsüye konuşmasını yapmak üzere Akşener çıktı. Çömez'in İYİ Parti'ye katılması ile ilgili konuşan Akşener, "Ben Turhan Bey'i çok uzun yıllardır tanırım. Kumpas döneminde direnmiştir ve kendi dediği gibi sürgüne mecbur kalmıştır. Kendisi söylemez ama sokaklarda yatmıştır. Meşhur lobilerin elini öpmeden direnmiştir. Bizim aramıza misafir olarak gelmedin, asli unsur olarak aramızdasın. Hoş geldin, Allah utandırmasın." dedi.

Turhan Çömez kimdir? 

22 Ekim 1965 doğumlu olan Turhan Çömez Bandırmalı Balıkesirli. İstanbul Tıp Fakültesi mezunu olan Turhan Çömez, genel cerrahtır.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eski doktoru olan Turhan Çömez, 22. dönem Ak Parti Balıkesir milletvekiliydi. AK Parti'de olduğu dönemde Turhan Çömez genel başkan özel kalem müdürlüğü ve danışmanlık görevlerinde bulundu. Evli olan Turhan Çömez'in 2 çocuğu var. 

AK Parti'den neden ihraç edildi?

Parti içindeki çıkışları sebebiyle 28 Şubat 2008 tarihinde disiplin kuruluna sevk edilen Turhan Çömez'i,  AK Parti Müşterek Disiplin Kurulu, "partiyi küçük düşürdüğü gerekçesiyle" 8 Nisan 2008'de partiden ihraç etti.

FETÖ Ergenekon'a dahil edince İngiltere'ye sığındı

Turhan Çömez, FETÖ'nün de hedefi oldu. 1 Temmuz 2008'de Ergenekon soruşturması kapsamında hakkında yakalama emri çıkarılan Turhan Çömez, İngiltere'de dil eğitimi gördüğü için yakalanamadı. İngiltere'de siyasi sığınma talebinde bulunan Turhan Çömez'in, bu başvurusu kabul edildi ve kendisine 2011 yılında 5 yıllık iltica statüsü verildi. 2019 yılında Ergenekon davasından beraat eden Turhan Çömez, Türkiye'ye dönüş yaptı. 

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:32
Güneş 06:06
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 19:58
Yatsı 21:26
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P