banner177

banner193

HDP İLE MANSUR YAVAŞ ARASINDA 'DEMİRTAŞ' GERİLİMİ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Van gezisi sırasında bir vatandaşın “Selahattin Demirtaş’ın istiyoruz” demesi üzerine “İnşallah” cevabını verdi. Büyük tepki toplayan cevabına ardından Yavaş geri adım attı. ABB'den yapılan açıklamada, Yavaş’ın konunun muhatabı olmadığı belirtildi. HDP tarafından açıklamalara tepki geldi.

POLİTİKA 30.05.2022, 17:19
HDP İLE MANSUR YAVAŞ ARASINDA 'DEMİRTAŞ' GERİLİMİ

CHP, geçtiğimiz hafta sonu Van'da 'Belediye Başkanları Çalıştayı' düzenledi. Şehre gelen Ankara Büyükşehir Belediyesi Mansur Yavaş'la bir esnaf arasında dikkat çeken bir diyalog yaşandı.

Yavaş, kendisine "Selahattin Demirtaş'ı da istiyoruz." şeklinde seslenen esnafa "İnşallah" yanıtını verdi.

ABB: Yavaş konunun muhatabı değil
Kamuoyuyla paylaşılan duyuruda, Yavaş'ın konunun muhatabı olmadığı aktarılırken, 'İnşallah' denmediği belirtildi. Olayın yankıları sürerken HDP cephesinden, Yavaş'ın diyaloğuna ilişkin bir açıklama geldi.

"Kürdistan gerçeğini kabul etmiyor, dese ne olur demese ne olur"
HDP 25. ve 26. dönem Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp, ABB'nin yaptığı açıklamaya yönelik, "Kürdistan gerçeğini kabul etmeyen insanın İnşallah dememiş olmasının bir kıymeti var mı! Dese ne olur, demese ne olur.." ifadesini kullandı.

Yorumlar (1)
Bu 2 yıl önce
Zamanında Kürtler aşağılayan faşist sözler söyleyen mansur şimdi kankalar kol kolalar. Allah bunlara ülke yönetmeyi nasip etmesin.
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:28
Güneş 06:03
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 20:00
Yatsı 21:29
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P